Jump to content


Photo

Tourist Trap

80-lukuslasher kultti outoilu sekoilu

 • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Meller

Meller

  Full Member

 • Elitisti
 • PipPipPip
 • 1,138 posts

Posted 17 June 2014 - 22:33

Siivu elokuvahulluutta, jonka sataprosenttinen pölhöys on kiistatonta, mutta sopasta nauttii silti (ja sen vuoksi) täysillä. Kahjoudessa on myös paljon selittämättömiä ja pelottavia piirteitä, minkä vuoksi lopputulos ansaitsee toisenkin hatunnoston. Takamaiden slasherin puitteisiin on ängetty puolet hullua professoria, puolet poltergeistia. Naureskelevat mannekiinit ovat oikeasti aika kammottavia ja tunnelmaan luo oman ainutlaatuisen latauksensa komea Pino Donaggion (kertomusten mukaan vaatimattomasta budjetista melkoisen siivun syönyt) äänimaisemointi. Ymmärrän tämän jälkeen pykälää paremmin, miksi eräs ystäväni friikkailee kunnolla nukeista.

Arvosteltu myös Elitistissä: http://www.elitisti....annekiinit.html

Nii-in... mitä enemmän leffaa funtsii, sitä enemmän sitä tekee mieli fanittaa ja katsoa uudelleen. Ei tule montaa verrokkia mieleen. Lähimmäksi pääsee aikuistensatumaisuudessaan, hieman vastaavassa tunnelmassaan ja nukkejen takia Stuart Gordonin Dolls. Kasvottomuudessa on jotain, mikä toimii meikäläiselle creepynä elementtinä erinomaisesti. Tässä elokuvassa vahanuket oikeassa valaistuksessa ovat melkoisen riipiviä, etenkin kun niiden muotoilu on melko karkeaa ja sopivalla tavalla tuttua mutta vieraannuttavaa. En tiedä mitä on tovereiden päässä liikkunut, kun tämmöisen keksivät tehdä, mutta hyvä kun keksivät.

Onko kukaan muuten saanut tästä nuorella iällä painajaisia? Ja onko muita vastaavalla kentällä operoivia elokuvia suunnilleen samalta aikakaudelta, joita suositella? (Ei varsinaista nukkekauhua tyyliin Chucky tai Puppet Master, enemmän verrokkeja tunnelmaltaan ja weirdoilultaan - nuket ja maskit ovat tietty kiva bonus.) Olisiko Pin (http://www.imdb.com/...ref_=fn_al_tt_1) yhtään tänne päinkään?


"The lady can't talk, asshole! And for the record - I'M the dyke!!!"


#2 Neon Maniac

Neon Maniac

  Expert Member +

 • Foorumikäyttäjä
 • PipPipPipPip
 • 2,627 posts

Posted 05 February 2020 - 14:48

Seuraavanlaista uutisointia leffan ympärillä. Spekuloinnit mahdollisesta fyysisen formaatin julkaisusta on käynnissä..

"Heres a photo of the original, uncut theatrical 35mm filmprint of TOURIST TRAP that has been scanned and preserved by AGFA. In other words: THE UNCUT VERSION OF TOURIST TRAP IS READY TO SLAY AUDIENCES STARTING NOW!! Produced by Charles Band (RE-ANIMATOR) and featuring production design by Robert Burns (THE TEXAS CHAIN SAW MASSACRE), this is an elegant, nerve-shredding slasher that set the gold standard for thousands of car-broke-down-in-a-maniacs-front-yard movies."

Book the DCP of the uncut version from @fullmoonfeatures at AMERICANGENREFILM.COM!

Alla lisäksi kattava trivia koskien leikkaamatonta versiota:

THE TOURIST TRAP BLU-RAY CONTROVERSY THAT YOU NEED TO READ

Edited by Neon Maniac, 05 February 2020 - 14:57.

"Eisenstein does it with cuts, Max Ophuls does it with fluid movement. Chaplin does it with nothing. Eisenstein seems to be all form and no content, Chaplin is all content and little form. Nobody could have shot a film in a more pedestrian way than Chaplin. Nobody could have paid less attention to story than Eisenstein. Alexander Nevsky is, after all, a pretty dopey story. Potemkin is built around a heavy propaganda story. But both are great filmmakers."


#3 Tomppis

Tomppis

  Newbie

 • Foorumikäyttäjä
 • Pip
 • 4 posts

Posted 06 February 2020 - 09:33

Omistin joskus tämän leffan DVD:nä jonka piti olla leikkaamaton mutta onko tästä siis olemassa vielä joku pidempi versio vai?

 

Omistan myös tuon Pinin ja voin suositella. Toimivaa psykologista kauhua.#4 Neon Maniac

Neon Maniac

  Expert Member +

 • Foorumikäyttäjä
 • PipPipPipPip
 • 2,627 posts

Posted 07 February 2020 - 03:44

Full Moonin Charles Band lienee yksinkertaisesti tyhmä väittäessään, että kaikilla Blu-ray julkaisuilla pohjana oleva leikattu 85min versio on tuotettu ilman, että hänellä olisi ollut siihen osaa tai arpaa. Band on niitä tuottajia, jotka pitävät sormensa pelissä kaikilla osa-alueilla tuottamissaan leffoissa, kotivideojulkaisut mukaan lukien.

Alkuperäinen 90min teatteriversio löytyy tosiaan sellaisenaan vain DVD:ltä ja VHS:ltä. Bandin sanojen mukaan teatteriversiosta tehtiin aikoinaan hieno HD-masteri elokuvan alkuperäisistä kameranegatiiveistä, mutta Blu-ray julkaisujen laatu ('84 Entertainment) on niin kerta kaikkisen surkea, että lähdemateriaalin on pakko olla jotain aivan muuta. Todennäköisimpänä pidetään jotain ulkomaista n. 5min trimmattua useamman sukupolven printtiä, jonka Band lienee haalinut taholta x, kun ei ole tiukan budjettinsa puitteissa saanut maksettua filmilaboratorioaikaa oikeille tahoille ja hyödynnettyä alkuperäistä masteria.

Bandilla on ollut myös tapana muutella leffojen alkutekstejä; esim. Tourist Trap ohjaaja David Schmoeller, kun ohjasi myös Puppet Masterin, niin Band muutti alkuteksteissä nimen "A Film by David Schmoeller" -> "Puppet Master" kompaktisti muotoon "Charles Band's Puppet Master", niin kuin kyse olisi hänen elokuvastaan.

AGFA:lla siis saattanee olla oikeasti elokuvan alkuperäiset kameranegatiivit käytössä, joka tarkoittaisi mitä todennäköisimmin leffaa nähtäväksi ohjaajan alunperin tarkoittamassa pituudessa, ensimmäistä kertaa alkuperäisistä negatiiveista skannattuna ja masteroituna HD-resoluutiolla.

"Eisenstein does it with cuts, Max Ophuls does it with fluid movement. Chaplin does it with nothing. Eisenstein seems to be all form and no content, Chaplin is all content and little form. Nobody could have shot a film in a more pedestrian way than Chaplin. Nobody could have paid less attention to story than Eisenstein. Alexander Nevsky is, after all, a pretty dopey story. Potemkin is built around a heavy propaganda story. But both are great filmmakers."


#5 Goose

Goose

  Superspammer

 • Elitisti
 • PipPipPipPipPipPip
 • 4,011 posts

Posted 01 May 2020 - 10:48

00050.jpgCurtainsposter.jpeg

 

Stryker  aka. Ciupka: Curtains   ***1/2

 

 

Elokuvan koko tuotanto on ollut yhtä sekamelskaa niin näyttelijöiden, käsikirjoitusten, kuvausten ja lopputuloksen suhteenkin. On näyttelijöiden vaihdoksia, uusinta kuvauksia, massiivisia riitoja tuottajan ja ohjaajan välillä, joka on lopulta huipentunutkin ohjaaja Ciupkan vittuuntumiseen ja tästä syystä käyttääkin elokuvan alkuteksteissä oman nimensä sijasta John Vernonin roolin ohjaajan nimeä Jonathan Strykeriä. Koko proggis on kestänyt myös tolkuttomasti aikaa. Kuvaukset ovat alkaneet jo varhain 1980 ja valmistunut 1982 lopulla. Jenkkien ensi-ilta ollut vasta 4. maaliskuuta 1983 ja kotimaassaan Kanadassa vasta vuoden -84 puolella ilman minkäänlaista mainontaa. Arvostelut ja vastaanotto olleet myös vähintäänkin huonoja. Tästä syystä koko elokuva oli jäänyt yleisesti unholaan jopa genren harrastajienkin piireissä. Elokuva sai aivan uudenlaista nostetta ja ansaittua sellaista vuoden 2014 Synapsen DVD/Blu ray julkaisun myötä.

Curtains - painajaisuni ei ehkä ole mikään mestariteos mutta lukuisten paskojen 80-luvun slashereiden joukossa takuulla on kuitenkin joukosta erottuva ja eipä näitä aikuisten maailmaan kuuluvia slashereita edelleenkään ole montaa tehty.

John Vernonin Jonathan Stryker edustaa sitä vanhaa kuppikuntaa parhaimmillaan/pahimmillaan, joka viimein kaatui Harvey Weisnteinin myötä.

Curtains-1.jpg


Edited by Goose, 01 May 2020 - 10:50.

Goose who's butt did you kiss to get in here anyway?

The list is long, but distinguished.

#6 Goose

Goose

  Superspammer

 • Elitisti
 • PipPipPipPipPipPip
 • 4,011 posts

Posted 23 May 2020 - 11:48

MV5BNWY0MmFkMzEtZGU4Ny00N2ExLWJhZWYtNWE5

 

Graver: Moon in Scorpio  aka. Skorpionin Merkki   **

 

 

Jos elokuva olisi italialainen niin menisi hyvinkin myöhäisajan giallosta. Mysteerinen mielipuoli karkaa sairaalasta ja veitsi tekee jo tuhojaan pakomatkalla. Lisäksi kohtaukset etenevät murhaajan silmistä katsottuna, muutoin hänestä näkyy ainoastaan kengät.

Kolme Namin veteraania lähteä purjehdusmatkalle naisineen, joka on samalla yhden seurueen häämatka. Matkan alusta alkaen tunnelma on kireä mutta lopullisesti se räjähtää käsiin, kun yksi naisista katoaa keskellä avomerta. Onko tälle sattunut yöllä kännissä onnettomuus, onko joku veteraaneista ruvennut muistelemaan menneitä kokemuksia vai onko kyseessä jotain yliluonnollista.

Ei missään nimessä hyvä elokuva mutta kuuluu kuitenkin harvinaisempaan settiin ollessa aikuisten slasher. Lisäksi päänäyttelijät ovat oiva sekoitus A ja B-luokan tähtiä, joskin monet jo heistä elokuvan valmistumisvuotenaan 1987 has been osastoa. Britt Ekland, John Philiph Law, William Smith, Jillian Kesner & Lewis Van Bergen. Merkille pantavaa, että kaksi jälkimmäistä nimeä ei tässä elokuvassa harrastaneet karatea lainkaan, kuten heiltä on tapana ollut nähdä aikaisemmissa elokuvissa. Murhaajan käyttämä teräase on tyylikäs yhdistelmä lyhyttä miekkaa ja sirppiä.


Goose who's butt did you kiss to get in here anyway?

The list is long, but distinguished.Also tagged with one or more of these keywords: 80-lukuslasher, kultti, outoilu, sekoilu

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users