Jump to content


Photo

Seita - lappilainen findie-fantasiaeepos [2017] [111min]

fantasia lappi satiiri kansanperinne indie findie seita karvareuhka

 • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 karvareuhka

karvareuhka

  Newbie

 • Foorumikäyttäjä
 • Pip
 • 1 posts

Posted 23 February 2017 - 18:10

Tehtiin kavereiden kanssa talkoilla eka pitkämme: Pohjoisesta kansanperinteestä lainaavaa satiirista fantasiaa maustettuna diabolisella salaliittojuonella.

Meni kuusi vuotta. Tässä tulos: Seita HD Full Movie (2017) (English Subtitles)

 

8qh7rJ.jpg

 
Teos sai matkan varrella lisänimen 'Seita Forever'. Leikkisästi Seitis tai ihan vaan Isildurin turma.

Voi sanoa että tähän elokuvaan kulminoituu tekijäryhmämme Karvareuhkan vuonna 2009 alkanut kasvutarina, sekä hyvässä että pahassa. Aiemmat leffamme olivat pituudeltaan nekin jo mittavia; 36, 31 ja 53 minuuttia, mutta ne oli tehty kuitenkin nuoruuden vilpittömyydellä ja rennolla otteella, spontaanisti. Kaikki olivat purkissa reilusti alle vuodessa. Seidan kanssa homma lähti sitten kovaan nousuun. Oltiin tultu kypsemmiksi (joskaan ei tylsemmiksi) ja hankittu vähän kalustoa, ja kaksi meistä; allekirjoittanut (Lauri) ja alkuperäinen ohjaajamme Aleksi olimme hakeutuneet opiskelemaan leffantekemistä itsellemme uraa ja Karvareuhka oli oleva astinlauta siihen. Oltiin lähes koko Karvareuhkan voimin kesä vapaalla jalalla tätä leffaa varten. Kunnianhimo muuttui jossain kohtaa hybrikseksi. Itseriittoinen 'go big or go home' alkoi tuntua ainoalta oikealta tieltä. Tarkoitan että me todella lähdettiin silloin 2011-2012 tekemään jotain ennenkokematonta ja näyttämään kaikille miten tehdään Suomen paras elokuva. Nyt oli siihen tilaisuus. No, rehellisyyden nimissä kantavat voimat olivat tätä kuvattaessa 22 vuotiaita eikä tässä ikäloppuja olla vieläkään, mutta silloin tuntui että ainutkertainen hetki on käsillä. Lopputuloksena projekti paisui vaivihkaa jonkinlaiseksi pömpöösin suurelokuvan, kengännauha-action-indien ja oman karvareuhkahuumorimme parhaiden perinteiden rakkauslapseksi.

Syntyi hinkkaamalla hinkattu 82 sivuinen käsis jota filmattiin lähemmäs 60 kuvauspäivää kesällä 2012 Rovaniemeä ympäröivissä metsissä ja kauempanakin, jonka jälkeen alkoi kokoluokaltaan ennenkokematon 'oman toimen ohessa' tehty tuskaisen takkuileva neljän vuoden jälkituotanto, josta ensimmäiset 9 kuukautta lähinnä vedettiin henkeä edellisen kesän koittelemusten jäljiltä. Hiljalleen se sieltä kuitenkin valmistui.
 
Kuvauskesän budjetti oli tupakka-askin kanteen hahmoteltuna 3400€ josta 1/3 apurahaa. Todelliset kulut 12000€. Plus joku tonni sen jälkeen upposi jälkitöihin.

Tavallaanhan tämä oli katastrofi. Tavallaan hienoin mahdollinen juttu tehdä nuorena ja voittamattomana. Sisimmässään olen henkilökohtaisesti sitä mieltä että jos tämän oikein ymmärtää niin se on aika loistava leffa. 

Ps. Vinkkejä muista foorumeista joissa tämän kaltaista pätkää ehkä osattaisiin arvostaa?


Edited by karvareuhka, 23 February 2017 - 18:11.


#2 chachi

chachi

  Full Member +

 • Elitisti
 • PipPipPip
 • 1,398 posts

Posted 24 February 2017 - 14:35

^PIF tietenkin!


<supermari> hitto alkaa panettaa ku koko päivän keskustelut ollu vaa lempeä, huumehia ja siemennestettä

#3 amato

amato

  Member

 • Elitisti
 • PipPip
 • 231 posts

Posted 25 February 2017 - 11:01

Mainiota. Lappileffaa ei ole koskaan liikaa. Hyvä nimi leffalla. Pitää katsoa ihan kohdakkoin.


"Kuin ping pong-pallot oli ihmiskallot kämmenissä sen.."

Frederik: King KongAlso tagged with one or more of these keywords: fantasia, lappi, satiiri, kansanperinne, indie, findie, seita, karvareuhka

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

elitisti.net -palvelun sponsoroi:
webhotelli.fi
uusi sivusto osoitteessa:

elitisti.fi
Foorumi ei ole enää aktiivisessa käytössä. Keskustelu elokuvista ja populaarikulttuurista jatkuu Elitistin Discord-serverillä