Jump to content


Photo

Helsinki Cine Aasia to-su 14.–17.3.2019, Korjaamo, Kino Regina & Orion


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Helsinki Cine Aasia

Helsinki Cine Aasia

    Newbie

  • Foorumikäyttäjä
  • Pip
  • 8 posts

Posted 27 February 2019 - 13:36

Suomen ainoa aasialaisen nykyelokuvan festivaali Helsinki Cine Aasia järjestetään Korjaamolla, Kino Reginassa ja Orionissa to-su 14.–17.3.2018 – nyt jo seitsemännen kerran. Festivaali tuo vuosittain nähtäville korkeatasoisen kattauksen keskeisimpiä uusia elokuvia Itä- ja Kaakkois-Aasiasta. Tarjolla on elokuvia muun muassa Japanista, Kiinasta, Etelä-Koreasta, Mongoliasta, Singaporesta, Vietnamista ja Indonesiasta.

 

Festivaalin avajaiselokuvana Korjaamon Elokuvasalissa to 14.3. klo 18 nähdään japanilaisen Shuichi Okitan ohjaama Mori, the Artist's Habitat (2018), joka kuvaa kotimaassaan erittäin arvostettua, edesmennyttä taiteilija Morikazu Kumagaita ohjaajalle tyypillisellä lämminhenkisellä otteella. Ohjaaja Shuichi Okita saapuu myös Helsinki Cine Aasia vieraaksi ja on tavattavissa elokuvansa näytösten yhteydessä.

 

Festivaalin ohjelmisto keskittyy totuttuun tapaan laatuelokuvaan ja vuoden pääteoksiin sisältäen samalla laajempaakin yleisöä kiinnostavaa osastoa. Esillä on jälleen useita huomionarvoisia elokuvia Japanista, mm. Tetsuo-ohjaajan Shinya Tsukamoton sodanvastainen samurai-elokuva Killing (2018), kotimaassaan yleisömenestykseksi noussut zombie-elokuva One Cut of the Dead (2017) ja Masaaki Yuasan hallusinogeeninen Night Is Short, Walk on Girl (2017), joka palkittiin Japanissa vuoden parhaana animaationa. Mukana on myös poliittisia dokumentteja ja etenkin eroottisia pinku-elokuvia tehtailleen Koji Wakamatsun maailmaan sijoittuva Dare to Stop Us (2018).

 

Ohjelmistoon kuuluu lisäksi kaksi viime vuoden elokuvatapausta Kiinasta. Cannesissakin kohuttu Long Day’s Journey Into Night (2018) päräyttää tyylitellysti yhdistäen 2D- ja 3D-kuvaa. Ohajaaja Bi Ganin edellinen Kaili Blues (2015) oli festarihitti Helsinki Cine Aasiassa 2017. Ohjaaja Hu Bon ensimmäiseksi ja viimeiseksi pitkäksi elokuvaksi jäänyt Kiinan pohjoisseudulle sijoittuva lähes nelituntinen An Elephant Sitting Still (2018) on puolestaan voittanut lukuisia palkintoja, mukaan luettuna Berlinalen 2018 kriitikkopalkinnon. Kevyempänä osastona mukana myös mm. toisensa löytävistä nuorista muusikoista kertova They Sing Up on the Hill (2018) Mongoliasta.

 

Helsinki Cine Aasian vuoden 2019 koko ohjelmisto löytyy netistä www.helsinkicineaasia.fi/ohjelmisto ja lipunmyynti alkaa samalla sivustolla torstaina 28.2. Festivaalin aikana lippuja voi ostaa myös elokuvien esityspaikoilta Korjaamosta, Kino Reginasta ja Orionista.

 

Elokuvaesitysten lisäksi tarjolla on näkökulmakeskusteluja elokuviin liittyvistä aiheista, mm. Japanin 1960–70-lukujen murros kulttuurissa, jossa keskustelijana japanilaisesta musiikista juuri kirjan julkaissut Lasse Lehtonen. Illanviettona tarjolla on myös Japani-teemainen klubi la 16.3. Korjaamon baari & keittiössä. Klubin käynnistää klo 20.30 butoh-mestari Ken Main esitys ja illan mittaan DJ:t Kaishakunin, 1-vitunhailé ja Kaiku soittavat saarivaltion musiikkia erikoisemmasta aina animetunnareihin.

 

www.helsinkicineaasia.fi

www.facebook.com/HelsinkiCineAasia

 
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users