Jump to content


Photo

Uusi ELONET avattu


 • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 chachi

chachi

  Full Member

 • Elitisti
 • PipPipPip
 • 1,316 posts

Posted 02 December 2019 - 23:40

https://www.elokuvau...4k-uhd-laadulla

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin Elonet-verkkopalvelu avautui tänään uudistettuna ja toi mukanaan aikaisen joulun kotimaisten elokuvien ystäville. Uuden ulkoasun lisäksi Elonetissä on nyt myös katsottavissa noin 225 pitkää, teatterilevityksessä ollutta näytelmäelokuvaa sekä liki parituhatta muuta filmiä.

Teknisen laadun suhteen ei jää toivomisen varaa: jokainen pitkistä elokuvista on nähtävillä vähintään teräväpiirtona ja peräti 99 elokuvaa on katsottavissa 4K UHD -laadulla. 4K-resoluutiolla voi nyt katsella esimerkiksi Mikko Niskasen Elämän vonkamiehen (1986), Pekka Parikan Pohjanmaan (1988) ja Talvisodan (1988), Matti Kassilan Komisario Palmun erehdyksen (1960) ja Radio tekee murron (1951), Valentin Vaalan Ihmiset suviyössä (1948), Edvin Laineen Tuntemattoman sotilaan (1955) tai Teuvo Tulion Sensuelan (1973).

KAVI:n omistuksessa olevista noin 450:stä pitkästä elokuvasta loputkin tulevat aikanaan Elonetiin katsottavaksi. Opetus- ja kulttuuriministeriön KAVI:iin kohdistamat rahoitusleikkaukset vaikuttanevat myös uusien digitointi- ja restaurointitöiden etenemistahtiin.

Elonet on nykyisessä muodossaan poikkeuksellinen koko maailman mittakaavassa, mutta niin on KAVI:n katalogikin: sen omistamat 450 pitkää elokuvaa muodostavat noin neljäsosan kaikista Suomessa tuotetuista koko illan elokuvista.

Vielä vuosikymmenen alkupuolella KAVI ei omistanut juuri muita kuin Teuvo Tulion tuotannon – joka tuli valtiolle Tulion kuoltua vailla perillisiä – mutta Finnkinon kanssa tehdyt kaupat Suomen Filmiteollisuuden, Fenno-Filmin, Filmityön, Kinoston, Väinän-Filmin ja National-Filmin katalogista kasvattivat omistuksia. Kokoelma karttui vielä merkittävästi Suomi-Filmi Oy:n myytyä kaikki elokuvansa KAVI:lle.

Suomen elokuvahistorian kolmesta suuresta tuottamosta vain Fennada-Filmin elokuvat eivät ole KAVI:n omistuksessa.


<supermari> hitto alkaa panettaa ku koko päivän keskustelut ollu vaa lempeä, huumehia ja siemennestettä

#2 karialkiller

karialkiller

  Member

 • Foorumikäyttäjä
 • PipPip
 • 297 posts

Posted 09 March 2020 - 20:30

Elonetissa Kalle Kaarnan Jääkärin morsian.


https://elonet.finna..._elokuva_117491


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users