Jump to content


Photo

Vuonna 2020 katsottuja


 • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Matti Erholtz

Matti Erholtz

  Member ++

 • Elitisti-toimittaja
 • PipPip
 • 820 posts

Posted 26 January 2020 - 20:16

Pa. Ranjith: Kaala (2018) ****
Slummiasukkaat panevat kampoihin poliitikolle, joka yrittää viedä heidän maansa. Loistava leffa. Rajinikanth taitaa olla ainoa yli kuusikymppinen miestähti, jonka uudet elokuvat eivät ole pelkästään vanhojen elokuvien toistoa, ja joka pystyy vielä seniorina äijäilemään uskottavasti.

Ho Meng-Hua: Black Magic: Part II (1976) **½

Rutiinimainen ohjaus söi sinänsä mukavan häröilyn maagis-hypnoottisia tehoja.

Francesco Barilli: Il profumo della signora in nero (1974) **

Vähä-älyinen sisältö oli omaan makuuni turhan suuressa ristiriidassa pramean ulkokuoren kanssa. Synkroniteetti iski taas, kun katsottuani Ho Meng-Huan eepoksen täysin sattumanvaraisesti seuraavaksi katsottavaksi valikoituneessa italialaisfilmissä oli samanlainen "haavoitetaan-uhrin-kättä-jotta-saadaan-verta-maagisiin-tarkoituksiin" -kohtaus.


"Jotain on tehty suunnattoman taitavasti. [...] Koskemattomat [...] on tehty erittäin taitavasti. Olin vaikuttunut työn laadusta. Näyttelijöiden aivan poikkeuksellinen kemia sai tunteet pintaan."

 

Kriitikko Kalle Kinnunen arvioi elokuvaa Intouchables.


#2 Goose

Goose

  Über Member ++

 • Elitisti
 • PipPipPipPipPip
 • 3,982 posts

Posted 04 March 2020 - 14:45

Duke: Deep Cover   ***

 

 

Muistikuvat olivat vähän jytäkämmässä elokuvassa, vaikka olivatkin vuosien takaa pahasti leikatun Suomikasetin varassa. Synkässä ja väkivaltaisessa elokuvassa on kuitenkin hetkensä. Varsinkin Jeff Goldblum lipevänä kaksoiselämää viettävänä juristi-diilerinä on asiaa. Siltikin tulee mieleen Miami Vice S01 E02 "Heart of Darkness". Ei ole voittanutta undercover kuvausta jonka  Ed O`Neill näyttelee Artie Rollinsina pimeälle puolelle luisuneesta FBI-miehestä.

 

Goldman: Dark August   *1/2

 

 

Tästä ei ole kyllä mitään muuta sanottavaa, kuin umpi tylsä olevinaan jännitys/kauhu.

 

 

Whannell: Upgrade   ****1/2

 

 

Ai helvetti, että pidin elokuvasta. Tuli, kuin leka päähän, sillä en ollut kuullut enkä lukenut elokuvasta aikaisemmin mitään. Lähitulevaisuuden mahdollisuuksia vai uhkakuvia? Riippuu ihan näkökulmasta. Vähän samalla tapaa, kuin elokuvan päähenkilö tumaa "Se mikä toiselle on modernia kehitystä niin minulle ja kavereille se on 10 jätkää aktiivimallilla."

Sopivan rujo ja väkivältainen elokuva näin hiihtolomalle. Tulevaisuudessakin osataan arvostaa muskeliautoja. Tässäkin mukana Bandit 77 Pontiac T/A ja Dodge Challenger 71 R/T. Elokuvan pääroolissa oleva Logan Marshall-Green on kyllä kaksoisolento Tom Hardylle tai vice versa.


Goose who's butt did you kiss to get in here anyway?

The list is long, but distinguished.

#3 Kari Häkkinen

Kari Häkkinen

  Member +

 • Foorumikäyttäjä
 • PipPip
 • 460 posts

Posted 13 March 2020 - 17:14

1976 Rabid

6/10

 

Piti katsomani Lucio Fulcin Zombi 2, mutta kun Arrow Videon blu-rayn kesto näytti 91'11", otin levyn pois soittimesta ja vaihdoin tähän.

 

Elokuvassa leviää vaarallinen tartuntatauti, Maailman terveysjärjestö WHO julkistaa hälyttäviä raportteja, ihmisiä kehotetaan pysymään kotona ja osa valtaapitävistä vaatii poikkeustilan julistamista. Ei olisi voinut sattua ajankohtaisempaa aihetta.

 

Brittiläisen 101 Filmsin blu-rayn kuvan laatu on ennennäkemättömän hyvä. Yli 40 vuotta vanhassa elokuvassa ei ole yhtään naarmua, ripsua tai rapsua, ei värien haalistumisia tai mitään muutakaan kulumaa. Täysin virheetön.

 

Elokuva ei valitettavasti ole Cronenbergin parhaimmistoa. En huomannut mitään sanomaa, yhteiskuntakritiikkiä, sosiaalista polemiikkia tai edes kunnollista ihmissuhdedraamaa. Asioita vain tapahtuu ilman että ne herättäisivät katsojassa sen kummempia ajatuksia tai tuntemuksia. Ehkä syynä oli se, että ensikatselulla keskittyy juonen seuraamiseen ja syvemmät merkitykset jäävät löytämättä. Varmaan sitten toisessa katselussa irtoaa Kari Salmisen tapaan enemmän. Mikä tapahtunee kun Rabidin uusintaversio tulee vertailtavaksi.

 

----

 

Päivitys: Uusintaversion hankkiminen tuli Rabidin (1976) bonuksia läpikäydessä saman tien puolipakolliseksi. Mukana on nimittäin 70 minuutin dokkari The Quiet Revolution: State, Society & the Canadian Horror Film - Part One, Gimme Shelter: Cinepix And the Birth Of the Canadian Horror Film. Siis osa yksi. Toinen noin 55 minuuttinen osa on julkaistu - tietysti - uudemman Rabidin britti-blu-rayn bonuksissa.


Edited by Kari Häkkinen, 13 March 2020 - 20:09.

En lue viesteihini tulevia vastauksia.


#4 Morden

Morden

  Newbie

 • Foorumikäyttäjä
 • Pip
 • 32 posts

Posted 13 March 2020 - 19:19

 

1976 Rabid

 

 

Tarkoitat kai 1977.
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users