Jump to content


Photo

Vuonna 2021 katsottuja


 • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Matti Erholtz

Matti Erholtz

  Member ++

 • Elitisti-toimittaja
 • PipPip
 • 835 posts

Posted 24 January 2021 - 21:52

Yu Hyun-mok: Aimless Bullet (1960) ***

Uskomattoman depressiivinen korealaisdraama kertoo Korean sodan veteraanien sopeutumisesta sodanjälkeiseen yhteiskuntaan. Joku Polkupyörävaras on ratkiriemukas komedia tähän tuskailuun verrattuna.

Han Hyeong-mo: My Sister is a Tomboy (1961) ***½

Judo-opettajan judotaitoinen tytär kapinoi perinteisiä sukupuolirooleja vastaan. Kiinnostavasti yhteiskunnallista muutosta kuvataan kamppailulajin kautta, aivan kuten Hongkongissakin.

Jorma Kalliokoski: Hyvästi ennen aamua (1989) *

Suomen "Seul contre tous".

Kazuhiko Yamaguchi: Karate Bullfighter (1975) **½

Kasuaali raiskauskohtaus "hieman" vähensi päähenkilön sympaattisuutta. Hävityn sodan aiheuttamaa traumaa japanilaisen miehen itsetunnolle tässä kai yritettiin kompensoida.

Lucio Fulci: Come svaligiammo la Banca d'Italia (1966) ****

Mahdollisesti Fulcin paras Franco & Ciccio -leffa. Ciccio opettelee tässä englantia ja hänen  Francolle kohdistamat "Pleeeeease" -huudot ovat uskomattoman huvittavia. Youtubessa on tästä erinomaisella kuvanlaadulla varustettu restauroitu versio, ilman tekstityksiä tosin.


"Jotain on tehty suunnattoman taitavasti. [...] Koskemattomat [...] on tehty erittäin taitavasti. Olin vaikuttunut työn laadusta. Näyttelijöiden aivan poikkeuksellinen kemia sai tunteet pintaan."

 

Kriitikko Kalle Kinnunen arvioi elokuvaa Intouchables.


#2 Matti Erholtz

Matti Erholtz

  Member ++

 • Elitisti-toimittaja
 • PipPip
 • 835 posts

Posted 21 February 2021 - 22:46

Lokesh Kanagaraj: Kaithi (2019) ****

Intian "Hyökkäys poliisiasemalle", yhden sivuhenkilön nimi oli jopa Napoleon. Harvoin on päähenkilön puolesta saanut jännittää niin paljon kuin tässä, onneksi loppuratkaisu oli toiveiden mukainen. Ohjaaja on Tsehovinsa lukenut, eli jos elokuvan alkupuolella mainitaan Gatling-konekivääri, sitä tullaan myöhemmin myös käyttämään. Modernin äijäelokuvan merkkiteoksia.

Lokesh Kanagaraj: Master (2021) ***½

Kaithia kevytmielisempi tapaus, mutta omalla tavallaan yhtä viihdyttävä. Kanagaraj tuntuu hallitsevan yhtä suvereenisti sekä yksittäisten huippukohtien luomisen, että koko elokuvan mittaisen muodollisen dynamiikan. Ehdottomasti kiinnostavimpia nykyohjaajia.


"Jotain on tehty suunnattoman taitavasti. [...] Koskemattomat [...] on tehty erittäin taitavasti. Olin vaikuttunut työn laadusta. Näyttelijöiden aivan poikkeuksellinen kemia sai tunteet pintaan."

 

Kriitikko Kalle Kinnunen arvioi elokuvaa Intouchables.1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users