Jump to content


Photo

Kaksi koronavirusepidemian aiheuttamaa elokuvaongelmaa


 • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Kari Häkkinen

Kari Häkkinen

  Member +

 • Foorumikäyttäjä
 • PipPip
 • 518 posts

Posted 05 March 2021 - 03:45

 

Olen kortistoinut elokuvatietokantaani kaikki Suomen elokuvateatteriensi-illat tammikuusta 1920. Ensimmäinen on 5. 1. 1920 esitetty norjalainen Æresgjesten, eli Kunniavieras.

 

Nyt, kevättalvella 2021, on kirjanpito koronarajoitusten takia liki mahdotonta. 

 

Tälle perjantaille 5. 3. Elokuvauutiset.fissa ilmoitettu Raya ja viimeinen lohikäärme ei löydy Finnkinon tulevasta ohjelmistosta. Joten Rayaa ei nähdä tänään pääkaupunkiseudulla teatterissa. Sen sijaan elokuvaan voi ostaa lipun Sotkamossa, jossa Kino Visio mainostaa esityksen alkavan 5. 3. klo. 17.45.

 

Elokuvauutisten viime perjantaille ilmoittama Liam Neeson-elokuva The marksman (2021) taisi saada Suomen ensi-iltansa Joensuussa. Mahdollisesti jossain muuallakin, mutta ei Helsingissä.

 

Finnkinon mukaan Flummelit tulisi ensi-iltaan 1. 4., mutta Sotkamossa se näytettiin jo eilen 4. 3. Oliko se Suomen ensiesitys tai edes Sotkamon, vaikea sanoa. Aprillipäivä se ei ainakaan ole.

 

 

Elokuvatilastonikkareita suurempiin ongelmiin joutuvat elokuvantekijät. Varsinkin lavastajat ja puvustajat. 

 

Kun tulevaisuudessa tehdään vuosiin 2020 ja 2021 sijoittuvia realismiin pyrkiviä elokuvia, on suurin osa näyttelijöistä ja statisteista varustellava kasvomaskilla. Joukkokohtauksiin ja kaupunkinäkymiin pitää joko puvustajien varata satoja suojaimia tai niitä on luotava digitaalisesti. Ei enää riitä, että vain etualalla olevilla on ajalle tyypilliset asusteet, sillä myös kaukana olevien kasvot näkyvät kuvassa. Tätä ylimääräistä riesaa riittääkin sitten elokuvahistorian loppuun saakka.


En lue viesteihini tulevia vastauksia.


#2 Kari Häkkinen

Kari Häkkinen

  Member +

 • Foorumikäyttäjä
 • PipPip
 • 518 posts

Posted 05 March 2021 - 07:41

Kalle Kinnunen Helsingin Sanomissa elokuvasta Raya ja viimeinen lohikäärme:

 

Elokuva tulee Disney+-suoratoistopalveluun useimmissa maissa, myös Suomessa, perjantaina 5. maaliskuuta. Ensi-iltavaiheessa sen katsomisesta veloitetaan lisämaksu palvelun kuukausimaksun päälle.

 

Periaatteessa Raya tulee samanaikaisesti myös elokuvateattereihin, mutta ainakin toistaiseksi ne ovat kiinni suurimmassa osassa Suomea. Valkokankaan arvoinen teos jää siis ilman suurinta esitystapaansa.


En lue viesteihini tulevia vastauksia.0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users