Jump to content


Photo

Kuoleeko DVD?


  • Please log in to reply
120 replies to this topic

#121 Takeshi666

Takeshi666

    Newbie ++

  • Foorumikäyttäjä
  • Pip
  • 92 posts

Posted 04 November 2020 - 10:08

Huvittava tilanne on tällä hetkellä ainakin Citymarketeissa. Ne vähät leffat, mitä sinne vielä tulee, tulevat suhdeluvulla 70 % DVD-levyjä ja 30 % prosenttia Blu-raytä. Blu-rayt saatetaan myydä loppuun jo normaalilla hinnalla, mutta DVD:tä jää roikkumaan aina alennushintaan ja alennushinnan alennushintaan ja lopulta uloskantohintaan. Tuosta mielestäni on huomattavissa se, että fyysisen formaatin arvostajat ostavat edelleen tavaraa kaupoistakin ja luonnollisesti nykyään Blu-raynä, kuvanlaadun ja kestävyyden vuoksi. DVD-levyjä ostavat satunnaiset asiakkaat, jotka hommailevat leffoja lähinnä hetken mielijohteesta, mikäli hinta kohtaa. Suhdeluvun pitäisi siis olla jo Blu-rayn puolelle, mutta jostain syystä osto-osasto elelee edelleen jossain viiden vuoden takaisissa lukemissa, tai sitten myynnit vain vaihtelevat alueittain niin paljon.

 

Luulen että DVD jää pahasti välikäteen koska yleisö jakautuu pääasiassa kahteen leiriin; tavallisiin kuluttajiin jotka vain haluavat katsella leffoja mahdollisimman halvalla ja helposti joten heille striimauspalvelut kelpaavat mainiosti koska se säästää sekä tilaa että aikaa, ja todellisiin kotiteatterihihhuleihin joille DVD-laatu ei yksinkertaisesti enää kelpaa ja blu-ray ja UHD ovat ainoa vakavasti otettava vaihtoehto.

 

Ensimmäiselle ryhmälle tosin taitaa vielä kelvata DVD jonkin sortin erityiskäyttöön, kuten mökille tai llapsille kun näitä ei ihan uskalleta päästää mihinkään netflixiin sekoilemaan omin nokkineen. Ja poikkeuksena ovat tietysti kaikenlaiset TV-sarjat mille ei löydy tarpeeksi kysyntää minkään sortin HD-restaurointiin.
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users