Jump to content


Photo

Kotimaiset ikävät


 • Please log in to reply
314 replies to this topic

#301 Humphrey Bogart

Humphrey Bogart

  Superspammer ++

 • Elitisti
 • PipPipPipPipPipPip
 • 4,837 posts

Posted 24 February 2012 - 18:59

Historiallisen viikon aikana tuli käytyä oikein leffassa käytyä katsomassa kaksi kotimaista... kun halvemmalla pääsi eläkeläisten kanssa.

Siili: Härmä - Ei paskempi mutta ei mikään hyväkään. Parempi kuitenkin mitä odotin. Tosin varmaan helsinkiläisille ei uppoa... Miinuksia: Leppilampi säälittävänä pahiksena ja jälleen epäselvä artikulointi, eikö tuolle jätkälle ole kukaan antanut puheopetusta. Toki se on suomalaisissa elokuvissa muidenkin ongelma mutta Leppilampi tuntuu olevan sellainen ylittämätön mutisija. Lisäksi elokuvaa oli venytetty aivan liian pitkäksi. Kahdesta tunnista ainakin se puoli tuntia pois niin olisi ollut siedettävämpi ja etenkin loppu oli aivan tuskastuttavan pitkitetty ja oikeastaan jo naurettava. Ns. lopputaistelu alkoi uudestaan ja uudestaan ja kaiken lisäksi veljesten välienselvittelyä oli muutenkin jo leffan aikana. Lopussa tuntui jo yhtä pitkästyttävältä kuin Kuninkaan paluussa... Ja oli tässä puuduttavan turhan kohtauksia muutenkin. Hyvää oli mm. se että suomalaiset elokuvat saadaan jo visuaalisesti näyttämään hyvältä eikä ulkoasussa ole mitään häpeämistä. Elokuva oli paikoitellen jopa varsin kaunis maisemaa ja luontoa kuvatessaan, Näyttelijät hoitivat muuten hommansa ihan ok. Pamela Tola on nätti. Esko Salmisen replikointi oli ehkä turhan teatraalista. Taneli Mäkelä ja PP Petelius toivat lisäväriä sivuosiin. Ja Aku Hirviniemikin oli ok. Väkivaltakohtaukset oli toteutettu varsin hyvin, vaikka loppu olikin jo naurettavuuden rajoilla. Jos sitä kestoa olisi osattu tiivistää, viihtymisaste olisi ollut parempi. Nyt tulos ihan ok ja tuskin tulee toiste katsottua jollei joskus seuran vuoksi ole pakotettu. ***

Louhimies: Vuosaari - Aku Louhimies jatkaa Pahan maan ja Irtiottoja-sarjan viitoittamalla tiellä. Elämä on perseestä, kaikilla menee huonosti, nussitaan aina välillä, Helsinki on ruma ja kylmä kaupunki ja maailma on paha. Eihän tämä huono elokuva ole mutta kun tää kuvio on jo nähty aikaisemmin mainituissa tekeleissä. Eli nytkin seurataan kourallisen ihmisiä kohtaloita, joillakin menee huonosti ja joillakin vielä huonommin ja ihmissuhteet ei toimi.
Spoiler
Mukana myös Sean Pertwee, joka jostain syystä näyttelee amerikkalaista, vaikka mielestäni siihen ei ole mitään erityistä pointtia. ***
"I believe that my woman shouldn't work outside the home. When I come home and I'm tired from filming all day, I expect her to be there and make sure that everything is cool for me. You know, like drawing my bath and helping me into bed. That's the kind of job she had and, in return for it, she can bear my children and if any man talks bad to her, I'll hit him."

Oliver Reed

#302 Hung Fist

Hung Fist

  Full Member ++

 • Elitisti-toimittaja
 • PipPipPip
 • 1,768 posts

Posted 24 February 2012 - 20:52

Spoiler tagit Vuosaareen ja vähän äkkiä. Enpä ole vähään aikaan nähnyt kenenkään spoilaavaan elokuvaa noin pahasti!

Louhimies: Vuosaari
Helsinki on ruma ja kylmä kaupunki


Hmmm... itse tuumasin, että Helsinki näytti hyvältä tässä. Kuvallisesti todella näyttävä elokuva. Ja muutenkin hyvä - lukuunottamatta hölmöä loppukohtausta ja "poika ja koira" -tarinaa, joka oli kyllä aivan uskomaton rimanalitus käsikirjoittajilta. Toki leffassa on muitakin halpoja draamaosuuksia, mutta tasokas tekninen toteutus sai unohtamaan hölmöilyt useimmissa kohdissa.
Destroy all girl bosses!

#303 Humphrey Bogart

Humphrey Bogart

  Superspammer ++

 • Elitisti
 • PipPipPipPipPipPip
 • 4,837 posts

Posted 24 February 2012 - 21:22

Sori sori, tuossa ajatus ei toiminut, kun lainasin omaa tekstiä muualta. Onneksi täällä ollaan nopeasti asialla.

No, ehkä toi Helsingin toi talvinen maisema omalla kohdalla rumentaa kaupunkia, kun en talvea voi sietää.
"I believe that my woman shouldn't work outside the home. When I come home and I'm tired from filming all day, I expect her to be there and make sure that everything is cool for me. You know, like drawing my bath and helping me into bed. That's the kind of job she had and, in return for it, she can bear my children and if any man talks bad to her, I'll hit him."

Oliver Reed

#304 JaJa

JaJa

  Full Member ++

 • Elitisti-toimittaja
 • PipPipPip
 • 1,851 posts

Posted 05 March 2012 - 20:46

JP Siili: Härmä

Tarina viihdytti tarpeeksi. Leppilampi oli näyttelijöistä paras, vaikka dialogi kusikin. Elokuvan pituudesta olisi voinut helposti karsia epäolennaisuuksia pois ja huumoria olisin kaivannut. Kuvaus oli ällistyttävän huonoa välillä, tv-tuotantomaista. Harmi, että kaikki on nykyisin tasapaksua digiä, joka ei oikein tunnu missään. Ainakaan suomalaisessa elokuvassa.

Vuosaari pitäis katsoa. Se on ilmeisesti parempi.
"There are things you do hate, Lord. Perfume-smellin' things, lacy things, things with curly hair."

"Bad taste never killed anybody."

#305 C.W. Leadbeater

C.W. Leadbeater

  Full Member

 • Elitisti
 • PipPipPip
 • 1,321 posts

Posted 06 March 2012 - 21:15

Hulluna Saraan
Käsikirjoitus on taattuun Kati Mannis -tyyliin kunnon höttöä, josta Samuli Valkaman ohjauksessa pusertuu pitkäveteinen tekele, joka ei onneksi kestä edes puoltatoista tuntia. Pirteän Emilie de Ravinin ja jälleen kerran hölmistyneen nuoren miehen roolia vetävän Jussi Nikkilän välinen romanssi ei ole järin vakuuttava, eikä pääosin Ville Virtasen ympärille rakentuva komedia onnistu naurattamaan.
Spoiler
Pari pistettä nätistä kuvauksesta, Mustangilla ajelusta ja siitä että Jari Pehkoselle oli löytynyt pitkästä aikaa elokuvarooli.
Your sweet tooth is almost as bad as having a whiskey tongue or liking a woman.

#306 k-mikko

k-mikko

  Über Member +

 • Elitisti
 • PipPipPipPipPip
 • 3,542 posts

Posted 28 April 2012 - 07:55

Vuosaari. Pidin Pahasta maasta, tosin en ole katsonut sitä uusiksi, joten vaikea sanoa, mitä siitä pitäisi nyt. Tämä sen sijaan on todella ärsyttävä ja vituttava elokuva. Aika hyvin muut jo summanneet omia tuntemuksianikin, mutta toistetaan vielä. Ongelma 1: kaikilla menee vitun huonosti, melkein kaikki panee sen seurauksena, kaikilla menee entistä huonommin. Jotain Moodyssonia syytetään hienovaraisuuden puutteesta. Louhimies laittaa yhteen elokuvaan viisi Lilja 4-everiä. Ainoastaan tämä narkkarikaksikko poikkeaa säännöstä, että kaikki voi pahoin koko ajan. Tosin silloinkin katsoja tajuaa, että ei niillä oikeasti hyvin mene. Ongelma 2: elokuvan teema on ongelma 1, ei esim. että Vuosaari yhdistäisi ihmisiä millään tavalla. Muutama ristiin kerrottu irrallinen novelli, missä ihmisillä menee huonosti. Ongelma 3: käsikirjoittajien ajoittaiset rimanalitukset, johon tosin viittasin jo ongelma ykkösessä. Jäin vähän kaipaamaan kohtausta, jossa
Spoiler
olisi esiintynyt samassa elokuvassa
Spoiler
. Muuten varmaan olisikin, mutta silloin tarinat olisivat liittyneet toisiinsa. Ongelma 4: lopetus.
Spoiler


Ainoa hetki, jolloin voi sanoa pitäneeni elokuvasta, on pariskunnan ja siivoajan väliset keskustelut ja touhut. Tokihan elokuva on riittävän hyvin tehty, että kun juonta ei varsinaisesti viedä eteenpäin, niin kyllähän tätä katsoo. Eikä näyttelijöissäkään vikaa ole.
"tuota stooria lukiessa lukiessa tuli mieleen että eikö kyseisellä saitilla ole minkäänlaista filtteriä minkä läpi julkaistavat arvostelut tulevat"

#307 Garfield

Garfield

  Newbie

 • Foorumikäyttäjä
 • Pip
 • 2 posts

Posted 11 September 2012 - 22:33

Nightmare – Painajainen merellä (Salkkarileffa)
http://www.youtube.c...h?v=xIbv6sSODOc

Papukaijamerkki lopun fonttivalinnasta! Times New Roman tuokin leffan jännityselementtiä kivasti esiin.

#308 kekkuli

kekkuli

  Member +

 • Elitisti
 • PipPip
 • 337 posts

Posted 02 May 2013 - 15:30

Tulossa:

Uusi Kummeli-elokuva Viimeistä päivää - eli vielä kerran pojat. Elokuvan ohjaa Aleksi Mäkelä. Elokuvan kokoaa jälleen yhteen tutut Kummeli-hahmot, joiden luvataan elävän kuin "viimeistä päivää elämän törmäyskurssilla".

 

Lasten elokuvat:

Ella ja kaverit 2 - Paterock

Muumit Rivieralla


Edited by kekkuli, 02 May 2013 - 15:31.

"Sitä ei moni tiiä, harva arvaa ja lopuille ei kerrota"


#309 Red Right Hand

Red Right Hand

  Superspammer

 • Elitisti
 • PipPipPipPipPipPip
 • 4,166 posts

Posted 05 May 2013 - 17:20

21 tapaa pilata avioliitto

Ei kannata katsoa. Löysästi ohjattu ja vielä löysemmin kirjoitettu romanttinen komedia, joka kirvoitti tasan 0 ääneen naurua. Mikään ei naurata, eivätkä henkilöt ole hirveän kiinnostavia. Käsis täyttä bullaa, vitsejä ei juuri ole ja silloin kun on, ohjaajalla on ajoitus täysin hukassa. Potentiaalisesti erinomaiset komedianäyttelijät on hukattu kiitos kädettömän ohjauksen. Idea on ok. ja voisi ehkä toimia jos joku olisi osannut kirjoittaa jotain.


Talking shit about other people only makes you look like a loser.
- Rob Zombie

 


#310 Red Right Hand

Red Right Hand

  Superspammer

 • Elitisti
 • PipPipPipPipPipPip
 • 4,166 posts

Posted 09 October 2013 - 09:15

Mieletön elokuu

Huhhuh mitä jöötiä. Vuoden huonoin (kotimainen) elokuva lienee tässä. Ei oikein pysty kuvailemaan kuinka huono tämä oli, joten annetaan sana Aleksi Saloselle joka on ytimessä:

 

 

 

Anakronistisesti jälkiviisasteleva käsikirjoitus, historiallisilla faktoideilla täyteen ahdettu luonnoton dialogi, lattea kameratyö, olematon näyttelyn ohjaus – Mielettömässä elokuussa haaskataan koko joukko suomalaistähtiä –, toisteinen ja tylsä leikkaus, outo musiikin käyttö ja äänisuunnittelu… kaikki kuviteltavissa oleva ontuu Taru Mäkelän tyystin epäpätevässä, alati töksähtelevässä ohjauksessa, jonka rahoittajia voi retorisesti sanoa käyvän sääliksi.

 

Johtuuko tämä kokonaisvaltainen kehnous klassisesta yhteistuotantomeiningistä, sysipaskasta käsiksestä vai ohjaajan kädettömyydestä? Tiedä häntä, mutta vaikea on ymmärtää että ohjaajan edellinen elokuva oli mainio Varasto. Lisätään vielä, että minulla oli ilo olla mukana elokuvan yhdessä joukkukohtauksessa statistina, thank god kukaan ei tunnista.


Edited by Red Right Hand, 12 November 2013 - 19:06.

Talking shit about other people only makes you look like a loser.
- Rob Zombie

 


#311 Murnau

Murnau

  Member +

 • Elitisti
 • PipPip
 • 374 posts

Posted 13 October 2013 - 08:47

21 tapaa pilata avioliitto

Ei kannata katsoa. Löysästi ohjattu ja vielä löysemmin kirjoitettu romanttinen komedia, joka kirvoitti tasan 0 ääneen naurua. Mikään ei naurata, eivätkä henkilöt ole hirveän kiinnostavia. Käsis täyttä bullaa, vitsejä ei juuri ole ja silloin kun on, ohjaajalla on ajoitus täysin hukassa. Potentiaalisesti erinomaiset komedianäyttelijät on hukattu kiitos kädettömän ohjauksen. Idea on ok. ja voisi ehkä toimia jos joku olisi osannut kirjoittaa jotain.

 

Tähän sama. Pidin kyllä ideasta, mutta toteutuksesta en sitten millään. Kuten sanoit, mikään ei naurata, vaikka komediaksi tämä luokitellaankin. Vesa Vierikon isähahmo oli kaikessa typeryydessään vaivaannuttava. Riku Nieminen oli mielestäni hyvä, muut eivät niinkään.#312 Red Right Hand

Red Right Hand

  Superspammer

 • Elitisti
 • PipPipPipPipPipPip
 • 4,166 posts

Posted 12 November 2013 - 19:04

Nuoren Wertherin jäljillä (2013)

Hyvä idea, näppärästi takaumien kautta rakennettu tarina, pari hyvää näyttelijää, ohjaaja Lampela, jolta on tullut aikanaan hyviä pätkiä (esms Eila) - ja tuloksena puolitoista tuntia armotonta tylsyyttä. Teatterikappaleen sovittaminen elokuvaan ei nyt ole onnistunut ollenkaan, tämä juttu on pystyyn kuollut. Eikä vähiten siksi, että ilmaisultaan liikutaan tv2:n draamaosastolla. Iina Kuustonen on hyvä roolissaan, samaten faijaa esittänyt jannu. Nuoren kollin railakas ylinäytteleminen sen sijaan toimii ehkä stagella, mutta valkokankaalla se on vain hoopoa. Ei jatkoon.


Talking shit about other people only makes you look like a loser.
- Rob Zombie

 


#313 Exhorder

Exhorder

  Member

 • Foorumikäyttäjä
 • PipPip
 • 303 posts

Posted 22 March 2015 - 19:03

Härmä loistava ja Vuosaari ihan tylsä. 21 tapaa pilata avioliitto oli mielestäni ihan jees leffa. Nightmarea kannattaa sensijaan välttää kuin ruttoa. Nightmare 2 tekeillä siitä huolimatta :disgusted:#314 Jakel

Jakel

  Expert Member ++

 • Varapäätoimittaja
 • PipPipPipPip
 • 2,878 posts

Posted 23 March 2015 - 10:13

Nightmare 2 sai ensi-iltansa jo joulukuussa ja devarikin taitaa olla jo ulkona...
'Elokuva on värillinen, vaikka se sijoittuu 1200-luvulle. Oikeasti värielokuva keksittiin vasta 1900-luvulla, joten mustavalkoisuus olisi lisännyt realismin tuntua.'
-Braveheart, Mesta.netin leffamokat.

#315 C.W. Leadbeater

C.W. Leadbeater

  Full Member

 • Elitisti
 • PipPipPip
 • 1,321 posts

Posted 06 September 2015 - 23:59

Ollaan vapa!ta

Ilmeeltään ja sisällöltään kuin elokuvan mittaan venytetty SubTV:n ohjelmanaloitustunnari. Elämälleen suuntaa etsivän teinipojan ja yhtä hukassa pyörivien nuorten aikuisten törmäämisestä puserretaan ennalta-arvattavaa, oivalluksetonta ja etenkin komedia-anniltaan köyhää ihmissuhdevatvomista, jonka ainoa innovaatio on pistää näyttelijät laulamaan soundtrack-levyn edellyttämät irtobiisit sen sijaan, että ne vain soisivat taustalla.

 

Elämältä kaiken sain

Edellisen tavoin tässäkin laitetaan taloa asuttavaan kuntoon. Kaavamaisina päähenkilöinä nähdään uusioperhe, itsepäinen ja sopeutumaton leski-isä sekä kuvioihin uiva vieras mies, joka tietysti esitellään potentiaalisen kolmiodraaman aiheuttajana. Komediallisesti viritettyä draamaa kuljetellaan yllätyksettömästi, kunnes

Spoiler

Ratkaisu on odottamaton muttei järin toimiva, ja kaiken kukkuraksi koko homma paketoidaan montun lopullisesti avaavalla päätöskuvalla. No, eipä ole ainoa kohtaus, jonka mukaan ottamista olisi kannattanut vielä miettiä tarkemmin. Kokonaisuutena vähän parempi kuin Ollaan vapa!ta, mutta ei tässäkään ole hurraamista.


Your sweet tooth is almost as bad as having a whiskey tongue or liking a woman.


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users