Jump to content


Photo

2008 - Suomi-kauhun vuosi?


 • Please log in to reply
93 replies to this topic

#91 Dotcom

Dotcom

  Full Member +

 • Elitisti
 • PipPipPip
 • 1,388 posts

Posted 04 March 2008 - 01:40

Niinpä...


10- 20 vuoden sisällä on tuo "kansainvälinen suomalainen menestyselokuvakin" hanskassa. Ei varmaan tarvita edes kymmentä vuotta. Hassua, ettei Aki Kaurismäen elokuvia suostututa täällä kelpuuttamaan kansainväliseksi menestyselokuvaksi.
"Kouluympäristössä olemme sitoutuneet alan eettisiin normeihin, emmekä voi olla tarjoamassa katsojille sellaista maailmankuvaa, joka mahdollisesti yllyttää väkivaltaiseen käyttäytymiseen."

#92 Disco Studd

Disco Studd

  Über Member +

 • Elitisti
 • PipPipPipPipPip
 • 3,504 posts

Posted 04 March 2008 - 03:44

Hassua, ettei Aki Kaurismäen elokuvia suostututa täällä kelpuuttamaan kansainväliseksi menestyselokuvaksi.

Minä puhuinkin tarkoituksella modernista kansainvälisestä menestyselokuvasta, Kaurismäen old school -eurotaidefarttailun vastakohtana.

Emme halua vain katsoa tiettyjä elokuvia (35 mm -filmiltä) vaan kokemukseen kuuluu teatteriin tuleminen epätavallisia, epätodennäköisiä elokuvia varten. Ehkei maailman idealistisinta kulttuurihulluutta, mutta silti haastavampaa ja toisella tavalla tarinaksi ja muistoiksi muotoutuvaa kuin kotona klikkailuun perustuva elokuvan kuluttaminen.


#93 turska

turska

  Newbie +

 • Foorumikäyttäjä
 • Pip
 • 47 posts

Posted 06 March 2008 - 14:09

Ihan offtopikkia liittymättä aiempiin postauksiin, mutta tuli viikonloppuna katsottua Vares 2 canalilta ja oli se aikamoista jöötiä.

#94 joojoo

joojoo

  Newbie

 • Foorumikäyttäjä
 • Pip
 • 1 posts

Posted 07 March 2008 - 19:17

Suomessa on paljon lahjakkaita kuvaajia eikä mustonen todellakaan ole lahjakkain



Ei voidakaan tehdä ED:n tasoista tavaraa Suomessa, mutta kyse ei ole bisnessyistä. Miksi Bad Taste tuli Uudesta Seelannista, jossa on Suomeakin vähemmän asukkaita? Koska viikonloppuisin kaveriporukalla kuvaava Jackson sattui asumaan isommalla kielialueella? Ei. Kielialueen ansiosta Bad Taste levisi, mutta elokuvan kiistämätön tasokkuus ei liity sen levinneisyyteen. Toteutus kyllä seuraa visiota, rahat voidaan repiä väkisin jostain, mutta suomalaisesta elokuvanteosta tuntuu uupuvan tärkein elementti eli visio.

En nyt kutsuisi Bad Tastea tasokkaaksi elokuvaksi. Ja kyllä, syyt sen syntymiseen ovat pitkälti kielellisiä. Et edes tietäisi elokuvaa nimeltä, jos se olisi tehty vaikkapa Brasiliassa. Toisekseen Jacksonilla oli samankielisiä esikuvia. Suomessa esikuvat jakautuu siihen Kaurismäkeen ja Harliniin. Hyvällä tuurilla myös Donneriin. Eihän Suomessa ole voinut yksinkertaisesti kasvaa nuorta joka haaveilisi elokuvien tekemisestä ja näkisi sen hohdokkaana tulevaisuutena... Nyt sentään tehdään melkein joka vuosi ihan hyviä elokuvia, jotka voisivat olla paljon parempia, jos niiden käsikirjoittamiseen ja kuvaamiseen olisi ollut enemmän rahaa. Varmasti myös mielenkiintoisempia jos tekijät voisivat toteuttaa ideansa vapaasti.

Tämä Dark Floorsin kuvaaja on musta hyvä esimerkki siitä, että mihin se lahjakkuus tässä maassa valuu: sinne missä on rahaa. Toi jannu on kuvannut neljä muuvi-palkinnolla palkittua musiikkivideota ja on pelkän trailerin perusteella tämän maan lahjakkain elokuvaaja, vaikka on kuvannut lähes pelkästään vain mainoksia ja musavideoita. Tosin saa nähdä saako kukaan suostuteltua sitä 4 miljoonaa euroa pienemmällä budjetilla väkerrettyä elokuvaa kuvaamaan. Toki kyseessä on vielä nuori, joten toivo elää.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users