Jump to content


Photo

Flipperit


 • Please log in to reply
28 replies to this topic

#1 Jakel

Jakel

  Expert Member ++

 • Varapäätoimittaja
 • PipPipPipPip
 • 2,878 posts

Posted 11 March 2008 - 15:00

Avataan flipperikulttuurillekin arvoisensa ketju.

Vuosituhannen alussa omistin joitain masiinoita, valitettavasti myin flipperit ja pidin peliautomaatit (jälkeenpäin järjetön päätös, flippereiden hinnat vuodelta -98 n. 1500 markkaa on noussut 1500 euroon). Jokunen aika innostuin taas omistajaksi ja tällä hetkellä löytyy 2 raatoa ja 2 toimivaa masiinaa. Elektromekaaniset raadot Full House ja River Gambit. WPC-masiinat Judge Dredd ja Demolition Man.

Omista masiinoista voisin mainita, että Dredd flipperi on mainituista periaatteessa hieman rasittava, joskin nopeatempoinen ramppihelvetti, mutta toisaalta sisältää vaikeita kokonaisuuksia. Demolition man on jonkinlainen pettymys, ei sisällä lisenssoituja ääniä ja tehtävätkin ovat aika helppoja. Henkilökohtainen suosikki WPC-masiinoissa on Star Trek Next Generation, joka oli aika yleinen flipperi suomessa 90-luvulla. Toinen perin mainio ja pitkään mielenkiintoa pitävä kone on Creature from the Black Lagoon. Valitettavasti nykyään masiinoita on kovin harvassa paikassa (ja ainakin minun suosimia 90-luvun masiinoita), joten ainoa vaihtoehto on melkein omistaa näitä.

Pelikokemukset ja muut populaarikultuurin vaalijat ilmoittautukoot täällä.
'Elokuva on värillinen, vaikka se sijoittuu 1200-luvulle. Oikeasti värielokuva keksittiin vasta 1900-luvulla, joten mustavalkoisuus olisi lisännyt realismin tuntua.'
-Braveheart, Mesta.netin leffamokat.

#2 Artemisa Absinthium

Artemisa Absinthium

  Member +

 • Elitisti
 • PipPip
 • 593 posts

Posted 11 March 2008 - 15:13

Omat suosikit oli Stargate, Indiana Jones: Pinball Adventure, Star Trek: The next generation ja Star Wars

Näistä Stargate oli se mieluisin. Harmi ettei noita pääse pelaamaan enää missään.

Creature from the Black Lagoonia tuli pelattua urakalla santahaminan sotkussa paremman puutteessa.

 I told that kraut a fucking thousand times that I don't roll on Shabbos!


#3 Bitnik

Bitnik

  Über Member

 • Elitisti
 • PipPipPipPipPip
 • 3,320 posts

Posted 11 March 2008 - 15:20

http://plaza.fi/edom...o-las-vegasissa

Koska mennään?
Iisalmen Sanomat: Päin naamaa piereminen ei ole rikos

#4 Jakel

Jakel

  Expert Member ++

 • Varapäätoimittaja
 • PipPipPipPip
 • 2,878 posts

Posted 11 March 2008 - 15:36

Ranskassa on myös tälläinen hämyisempi museo + nettisivut . Auki vain sopimuksesta, koska 'ranskalaiset eivät kuulemma tajua mitään flippereistä' olipa ilmeisesti sanonut ettei maanmiehiä edes päästetä sitään. Sopivan elitistisellä meiningille vierailijan täytyy vakuuttaa museon pitäjä tietotasollaan ja olevansa aidosti kiinnostunut masiinoista. Maksanut kuulemma noin miljoona euroa.
'Elokuva on värillinen, vaikka se sijoittuu 1200-luvulle. Oikeasti värielokuva keksittiin vasta 1900-luvulla, joten mustavalkoisuus olisi lisännyt realismin tuntua.'
-Braveheart, Mesta.netin leffamokat.

#5 Red Right Hand

Red Right Hand

  Superspammer

 • Elitisti
 • PipPipPipPipPipPip
 • 4,166 posts

Posted 11 March 2008 - 20:52

Henkilökohtainen suosikki WPC-masiinoissa on Star Trek Next Generation, joka oli aika yleinen flipperi suomessa 90-luvulla. Toinen perin mainio ja pitkään mielenkiintoa pitävä kone on Creature from the Black Lagoon.


Joo, noi on molemmat kyllä kovasti pelattuja, ja diggasin molempia.

Space Jamia tuli hakattua aika paljon joskus 10 vuotta sitten. Siinä oli joku hauska donkkausramppi, vaikkei se muuten ehkä niin erinomainen ollutkaan.

Taxi oli muistaakseni mukava.

Ja jossain baarissa tuli hakattua vuosia jotain kissa-aiheista konetta. Myöhemmin törmäsin samaan peliin Tehtaankadun Ale pubissa, ehkä 5 vuotta sitten. Jälleen näkeminen oli riemukas ja tuli tuhottua kolikoita urakalla - alkoholilla oli osuutta asiaan. Koneen nimeä en muista, mutta siinä oli joku hauska "seee foood!" -huuto.

Talking shit about other people only makes you look like a loser.
- Rob Zombie

 


#6 Griffin

Griffin

  Member +

 • Elitisti
 • PipPip
 • 350 posts

Posted 11 March 2008 - 21:37

Ja jossain baarissa tuli hakattua vuosia jotain kissa-aiheista konetta. Myöhemmin törmäsin samaan peliin Tehtaankadun Ale pubissa, ehkä 5 vuotta sitten. Jälleen näkeminen oli riemukas ja tuli tuhottua kolikoita urakalla - alkoholilla oli osuutta asiaan. Koneen nimeä en muista, mutta siinä oli joku hauska "seee foood!" -huuto.

Mau mau mau mau. Seeeaaa food! Bad Cats! Ehdoton suosikkini flippereistä. Tätä on tullut tahkottua emulaattorissa enemmän kuin mitään muuta ja olisi ehdoton hankittava itselle jos vastaan kävelisi. Muita infernaalisia kolikon nielijöitä olivat F14 Tomcat ja Fireball.

Top Gun henkinen F14 oli aivan helvetin vaikea pelattava, mutta silti siihen tuli syydettyä kolikoita ihan tajuttomia määriä sen verran huumaava sen multiball oli kun sen sai vaivoin kerättyä kasaan. Tunnelman nostatti kattoon pistetaulun päällä pyörineet kolme vilkkuvaloa.

Fireballista (modernisoitu classic, korjasin linkin vielä kertaalleen) kukaan kavereistani ei tykännyt ja ei vissiin muutkaan kuppilan asiakkaat kun se ei siellä kauaa viihtynyt, minusta se taas oli varsin miellyttävä vaikkakin hyvin arvaamaton pelikokemus. Onneksi vaihto tuli juuri tuohon Bad Catsiin joka veikin sitten sydämen mennessään. Naughty kitty!

Edit: linkit peleihin ja lisää linkkejä

Edited by Griffin, 11 March 2008 - 21:59.


#7 Esa Linna

Esa Linna

  Full Member ++

 • Elitisti-avustaja
 • PipPipPip
 • 1,775 posts

Posted 11 March 2008 - 23:44

Jyväskylässä Kahvila Lutakossa eli SEN Lutakon toiselta puolelta mentävässä nykyisessä Walkers-kahvilassa on Doctor Who-flipperi. Dalek päivystää flipperin päällä. Tiettävästi ilmainen!
www.emvg.net - Extraordinary Movie & Video Guide
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - --

#8 Bitnik

Bitnik

  Über Member

 • Elitisti
 • PipPipPipPipPip
 • 3,320 posts

Posted 12 March 2008 - 00:01

Super Mario taitaa olla ainoa josta olen pitänyt enemmän kuin muista. Todella laadukas.
Iisalmen Sanomat: Päin naamaa piereminen ei ole rikos

#9 THaavisto

THaavisto

  Full Member

 • Elitisti
 • PipPipPip
 • 1,271 posts

Posted 12 March 2008 - 16:35

Jyväskylässä Kahvila Lutakossa eli SEN Lutakon toiselta puolelta mentävässä nykyisessä Walkers-kahvilassa on Doctor Who-flipperi. Dalek päivystää flipperin päällä. Tiettävästi ilmainen!

Dr. Who ei flipperinä (siis kenttä/tehtäväsuunnittelultaan) ole kovin kummoinen mutta siistit musiikit ja samplet veivät joskus mukanaan ja myöhemmin aloin muutenkin diggaamaan kelpo Tohtoria juuri tämän ansiosta.

Yhtenä klassisena flipperinä on itselleni jäänyt mieleen Adventures of Rocky and Bullwinkle and Friends. Helvetin viihdyttävä, ei mitenkään liian vaikea mutta ei helppokaan, koko aika tapahtuu mutta kunnon pisteitä ei silti saa mätkimällä. Pidemmän päälle iloinen musiikki kävi kyllä rasittavaksi. White Water on toinen mieleen jäänyt, samoin Fish Tales, joka on todella nopeatempoinen, pallo tulee nopeasti takaisin mistä vaan, erityisesti sivulinjoista. Back to the Futurea tuli pelattua lähinnä aiheen takia, samoin A Nightmare on Elm Streetiä, jonka kenttä on tylsä, keskeltä aivan liian tilava ja mistään ei muistaakseni tapahtunut oikein mitään, tehtävätkin oli tylsiä.

Flippereitä tuli pelattua joskus aivan jatkuvasti. Pidin joskus 14-21v parerilla kirjaa kaikista pelaamistani flippereistä, mukana kamaa myös muilta matkoilta, esim. Tanskasta, Kanarian saarilta ja Kreikasta. Muuten en Pelikaaneja hirveästi kaipaa mutta flipperit pitäisi saada takaisin ja heti! Ennen hukkumistaan muutossa ( :wry: ) tuo pelattujen flipperien lista ehti venymään pieneksi nipuksi A4-arkkeja. Kuka muistaa nämä kaksi flipperiä nimeltä? Auttakaa fiilistelemään edes kuvia!

1) Joku Robotti-juttu. Pelin tarkoitus oli herättää joku hehkeä naisrobotti henkiin, viimeisenä kai sydän. Punainen valo syttyi lasitaulussa kuvatussa naisrobotissa (joka istui kuvassa kuun pinnalla tjs. ja oli helvetin iso, jotain astronautteja kai touhusi ympärillä kärpäsen kokoisina) aina kun tehtävässä onnistui.

2) Jonkinlainen vesipuisto-flipperi, jonka keskellä oli käytännössä koko kentän vievä, kirkkaan keltainen spiraaliramppi. Ramppi oli tod. iso ja sai lyödä kiitettävän kovaa (ja mieluiten vastapalloon), että pallon sai perille asti, muuten se tuli takaisin. En koskaan tajunnut ideaa ja peli oli yksioikoisesta kenttäsuunnittelusta johtuen tod. painajainen, sitä kuitenkin tuli pelattua kun ei muutakaan pienessä kaupungissa ollut (aikaisemmin oli Dr. Who ja seuraavaksi Rocky & Bullwinkle). Lasitaulussa oli kuva dinosauruksesta laskemassa vesiliukumäkeä uimarengas vyötäröllä (muistaakseni), kyseinen dino myös spiikkasi peliä varsin ärsyttävästi.

edit: vielä muistui mieleen kaksi mieleenjäävää flipperiä, eli Who Dunnit? - A Murder Mystery, jossa sai oikeasti ratkaista murhia, kun oli ensin jaksanut kuunnella sampleina tulevia vuodatuksia siitä, missä hovimestari oli klo. 12 yöllä jne. Kuulustelemaan taisi päästä pelkästään tehtävän suoritettuaan. Ilmeisesti pelihallin muut vakioasiakkaat eivät tajunneet englantia kun arvailivat syyllisiä aina päin honkia. Vähän keskittymällä jutut kuitenkin selvisivät jo parin kuulustelun jälkeen ja replay-pisteet sai rikki rikollisen helposti.

Ja se toinen... VOI HYVÄ LUOJA KUINKA TÄTÄ TULI PELATTUA :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: . Missä muussa flipperissä muka muututtiin ihmissudeksi tai sahattiin zombilta puolet päästä pois MOOTTORISAHALLA ( :thumbsup: ). Gorehound-vaiheen ehdoton suosikki! Yksi syy on tietysti se, että jos jaksoi opetella Mystery Doors -tehtävän ulkoa (valitaan lavoilla yksi kolmesta näytöllä näkyvästä ovesta ja sen takana on jotain, joko miljoonia pisteitä <saa pisteet + pääseen seuraavalla ovelle> tai hirtettetty äijä <tehtävä loppuu>), ei edes ollut kovin vaikeaa, niin oli mahdollista pistää replay-raja rikki todella helposti. Ääniefekteinä Cryptkeeperin mielipuolista naurua, kirkumista, moottorisahan pärinää jne jne... :thumbsup:
russian missiles + chinese kung fu

#10 Griffin

Griffin

  Member +

 • Elitisti
 • PipPip
 • 350 posts

Posted 12 March 2008 - 18:27

1) Joku Robotti-juttu. Pelin tarkoitus oli herättää joku hehkeä naisrobotti henkiin, viimeisenä kai sydän. Punainen valo syttyi lasitaulussa kuvatussa naisrobotissa (joka istui kuvassa kuun pinnalla tjs. ja oli helvetin iso, jotain astronautteja kai touhusi ympärillä kärpäsen kokoisina) aina kun tehtävässä onnistui.

Pinbot tuli ekaksi mieleen, mutta lienee tämä The Machine: Bride of Pin·bot

#11 QCine

QCine

  Full Member

 • Elitisti
 • PipPipPip
 • 1,283 posts

Posted 12 March 2008 - 22:16

Ja kaippa tänne sitten voi laittaa myös vinkkejä siitä, jos jonnekin muualle kuin Hesan Tennispalatsiin sattuu ilmaantumaan flipperi. Onhan tuo nyt käsittämätöntä, miten laitekanta on hävinnyt: luulisi flipuilla olevan juuri nykyään pirunmoinen kysyntä, kun pöydät ovat usein silkkaa adhd:tä, ja eurolla saa pelata monta kertaa kauemmin kuin jotain pölöä outrun- tai operationwolf -kloonia. Ilmeisesti Adam Sandlerin pitäisi tehdä flipperielokuva ennen kuin nuoriso innostuisi aiheesta.

Flippereissähän on myös mielenkiintoinen sukupolvijako: old schoolia hirvittää, kun bumpperista tulee yli 1 piste tai jos jossain on yksikin ramppi. Meikäläinen edustaa sitä sukupolvea, joka ilman muuta tunnustaa vanhojen laitteiden upeuden, mutta vaatii käyttöflipperiltä kuitenkin jo hieman krumeluuria. En tiedä, onko sitä seuraavaa sukupolvea edes päässyt tulemaan.

Huoltsikalla oli ensin Elvira-flipperi, joka paukutettiin läpi, samoin Junkyard, jossa koottiin kaatiksen romuista mitä ihmeellisimpiä härveleitä. Attack From Marskaan ei ollut paha, kompakti koko ja ufohuumori toimivat yllättävän hyvin. Moni kaveri hehkuttaa Circus Voltairea, jota en ole onnistunut edes kokeilemaan. Siinä on ilmeisesti melko paljon tavaraa.

Kuulun myös ihmisryhmään, joka säpsähtää 9 kertaa 10:stä kuullessaan sen terävän vapaapelinaksahduksen. Joskus kun teen sen oikeasti pelottavan kauhuleffan, panen johonkin kohtaan ensin 10 minuuttia painostavaa hiljaisuutta, joka loppuu saatananmoiseen, halpahintaiseen Dolby Surround -naksahdukseen!

Flipperikulttuuriin kuuluvat myös laitteen reunoille kuolaamaan tulevat pikkukekarat, joille on hyvä täysin jeesustelumielessä luovuttaa oman session jälkeen ne kymmenen tienattua vapaapeliä. Pari onnistunutta multiballia - ja he ottaisivat sinut isäksesi. Parhaan notkujavariaation koin joskus On The Rocksissa Helsingissä, kun viereen tuli joku ihme häviäjä insinööri, joka onnistui muutaman minuutin kuluttua antamaan neuvon: "Kannattaa pitää nuo pallot mahdollisimman ylhäällä". Enkä usko, että tarkoituksenaan oli vittuilla.

#12 Rikhard

Rikhard

  Member +

 • Elitisti
 • PipPip
 • 566 posts

Posted 12 March 2008 - 22:40

Ja kaippa tänne sitten voi laittaa myös vinkkejä siitä, jos jonnekin muualle kuin Hesan Tennispalatsiin sattuu ilmaantumaan flipperi. Onhan tuo nyt käsittämätöntä, miten laitekanta on hävinnyt: luulisi flipuilla olevan juuri nykyään pirunmoinen kysyntä, kun pöydät ovat usein silkkaa adhd:tä, ja eurolla saa pelata monta kertaa kauemmin kuin jotain pölöä outrun- tai operationwolf -kloonia. Ilmeisesti Adam Sandlerin pitäisi tehdä flipperielokuva ennen kuin nuoriso innostuisi aiheesta.


Flipperit eivät tuota koska ovat helvetin huonossa kunnossa. Nuori polvi ei jaksa innostua mekaanisesta vempaimesta joka ei toimi, kukaan harrastaja ei tällaista jaksa pelata paria palloa pidempään ja Pelikaa ei huvita huoltaa koneita koska ne eivät mitään tuota. Olen yllättynyt jos Pirates of Caribbean pöytää löytyy virallisesti maastamme edes kymmentä kappaletta. Kehuttua Sternin viimeisintä, Spidermania, kun ei tuotu virallisesti maahan yhtään.

Adam Sandlerin vetovoimaan en jaksaisi uskoa. :)
<netzach>Sun pitäs laittaa silikonia noihin syyliin että olis lemmyä enemmän.

#13 Jakel

Jakel

  Expert Member ++

 • Varapäätoimittaja
 • PipPipPipPip
 • 2,878 posts

Posted 12 March 2008 - 22:45

Eikä tilanne ole tietenkään pelkästään suomessa noin huono, jotain kertoo sekin, että maailmassa on enää vain yksi flipperin valmistaja. Huhujen mukaan muuten Stern tekisi Led Zeppelinistä flipperiä, jos näin niin toivottavasti saataisiin suomeen.
'Elokuva on värillinen, vaikka se sijoittuu 1200-luvulle. Oikeasti värielokuva keksittiin vasta 1900-luvulla, joten mustavalkoisuus olisi lisännyt realismin tuntua.'
-Braveheart, Mesta.netin leffamokat.

#14 Artisan

Artisan

  Über Member

 • Elitisti
 • PipPipPipPipPip
 • 3,021 posts

Posted 13 March 2008 - 08:20

Tämä voi olla vähän kerettiläinen kysymys eikä edes ihan on topic, mutta osaako joku suositella hyvää flipperi-tietokonepeliä? Semmoinen voisi olla hyvä korvike, kun ei tuollaisiin oikeisiin laitteisiin ole varaa, eikä niille ole kotona tilaa, sekä ennen kaikkea ne varmastikin rikkoisivat kotirauhan.

Mikä on pahempaa kuin löytää puolikas mato omenasta, jota olet juuri haukannut?


- Holokausti


#15 Jakel

Jakel

  Expert Member ++

 • Varapäätoimittaja
 • PipPipPipPip
 • 2,878 posts

Posted 13 March 2008 - 10:12

En oikein tiedä noista tietokonepeleistä (konsoleillehan on jotain pinball pelejä), mutta kärsivälliselle säätäjälle voisi suositella esim. Future Pinbalia, johon on mallinnettu oikeita flippereitä 3D-muotoon. Vanhempi versio tästä oli kai jokin visual Pinball, sitten on joki mameviritys, jolla voi ajaa alkuperäisiä rommeja. Tuo Future Pinball kai pitäisi olla kuitenkin se kehikko, johon tällä hetkellä flippereitä mallinnetaan. En ole saanut vielä aikaiseksi itse kokeiltua, kun vielä viime vuonna nuo mallinnettujen masiinoiden määrät olivat niin pieniä (ja lähinnä noita elektomekaanisia).
'Elokuva on värillinen, vaikka se sijoittuu 1200-luvulle. Oikeasti värielokuva keksittiin vasta 1900-luvulla, joten mustavalkoisuus olisi lisännyt realismin tuntua.'
-Braveheart, Mesta.netin leffamokat.


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users