Jump to content


Photo

Flipperit


 • Please log in to reply
28 replies to this topic

#16 THaavisto

THaavisto

  Full Member

 • Elitisti
 • PipPipPip
 • 1,271 posts

Posted 13 March 2008 - 12:47

Ja kaippa tänne sitten voi laittaa myös vinkkejä siitä, jos jonnekin muualle kuin Hesan Tennispalatsiin sattuu ilmaantumaan flipperi. Onhan tuo nyt käsittämätöntä, miten laitekanta on hävinnyt: luulisi flipuilla olevan juuri nykyään pirunmoinen kysyntä, kun pöydät ovat usein silkkaa adhd:tä, ja eurolla saa pelata monta kertaa kauemmin kuin jotain pölöä outrun- tai operationwolf -kloonia. Ilmeisesti Adam Sandlerin pitäisi tehdä flipperielokuva ennen kuin nuoriso innostuisi aiheesta.


Flipperit eivät tuota koska ovat helvetin huonossa kunnossa. Nuori polvi ei jaksa innostua mekaanisesta vempaimesta joka ei toimi, kukaan harrastaja ei tällaista jaksa pelata paria palloa pidempään ja Pelikaa ei huvita huoltaa koneita koska ne eivät mitään tuota. Olen yllättynyt jos Pirates of Caribbean pöytää löytyy virallisesti maastamme edes kymmentä kappaletta. Kehuttua Sternin viimeisintä, Spidermania, kun ei tuotu virallisesti maahan yhtään.

Itse pidän sekä old schooleista flippereistä että uudemmista 90-luvun laitteista, mutta nuo 90-luvun lopun laitteet ja sen jälkeiset menivät aivan liian teknisiksi. Batman Forever olisi ollut hyvä flipperi, mutta raudaltaan täysi susi; lukittavia multiball-palloja kuljettava Bat-hävittäjä (tai mikälie) toimi magneetilla ja 75% ajasta magneetti oli epäkunnossa, mistä syystä pallo jäi monesti jumiin tai tippui kentälle kesken matkan, eikä multiballia päässyt pelaamaan oikeastaan koskaan, tai sitten pallon lukittamista piti kokeilla 10 kertaa 3 pallon multiballia varten. Monesti pallo jäi jumiin drop targettien taakse, rampeissa oli jotain pallon pysäyttäviä osia (valoja tjs) yms, mistä syystä laite ei toiminut oikein koskaan täydellisesti.

Mikä mahtoi olla viimeinen Suomeen laajemmin tuotu flipperi? Itselleni viimeseksi on jäänyt tämä UFO-invaasio -aihetta käyttävä yritelmä, jossa oli näyttö keskellä kenttää ja useimmissa tehtävissä piti osua näytössä oleviin alieneihin tms. objekteihin. Itse kentästä en pitänyt, näyttö vei aivan liikaa tilaa, joten pelaaminen jäi vähälle. Ilmeisesti ei muutenkaan ollut suosittu, kun katosi paikallisesta Pelikaanista ennätysajassa. Muistaakseni tuon "kolmiulotteisen" teknologian (tarkoitti sitä näyttöä :wacko: ) mukaan tuominen oli viimeinen epätoivoinen yritys tehdä flippereistä jotenkin uudenlaisia. Muistaakseni näihin aikoihin Jenkeistä tuli paljon uutisia, että monet vanhat flipperien valmistajat alkoivat lopettamaan toimintaansa ja kulttuuri oli jo virallisestikin kuolleeksi julistettu. Joku "skeneä" seuraava voisi kertoa, ovatko flipperit kokeneen jonkun uuden tulemisen ison veden tuolla puolen vai vieläkö sielläkin hakataan vanhoja laitteita (jos niitäkään).

Onko kukaan käynyt Puuhamaassa vuosiin? Itse kävin viimeksi silloin kun Sega Saturn oli uusinta uutta ja Puuhamaassa sai pelata Virtua Fighter 2:n Saturn-käännöstä ym. konsolipelejä pienessä hallissa. Ei siis ollut ihan eilen. Kiinnostavampi on kuitenkin se jättikokoinen pelihelvetti, josta ainakin aikaisemmin löytyi kolikkopelejä joka lähtöön Op. Wolfista, Ninja Warriorsista (kahden pelaajan widescreen-versio!!) ja katutappelupeleistä aina pitkään riviin hyviä flippereitä. Elitistisestä matkasta Puuhamaahan ilmaisia kolikkopelejä (kaikki käytössä sisäänpääsymaksulla) pelaamaan oli joskus aikoinaan puhetta, mutta mitään ei tainnut lopulta tapahtua.
russian missiles + chinese kung fu

#17 Jakel

Jakel

  Expert Member ++

 • Varapäätoimittaja
 • PipPipPipPip
 • 2,878 posts

Posted 13 March 2008 - 13:28

Itsellenikin mieluisimpia masiinoita on nuo 90-96 Williams/Bally flipperit, niissä monimutkaisuus ja tehdävät ovat jotenkin onnistuttu synkkaamaan parhaiten. Segan alettua valmistaa flippereitä (vai oliko se niin, että Sega osti Sternin. Joka taas myytiin takaisin entiselle omistajalle myöhemmin), hommat oli jotenkin aina juosten kustu. Nimekkäitä elokuvalisenssejä, mutta ei lisenssoituja ääniä tms, eikä kovinkaan elokuvaa tarkemmin luotaavia tehtäviä. Kaikenlaista kikkailua sen sijaan on mukana, jonka huipentuma lieni Apollo 13n 13 pallon multiball
'Elokuva on värillinen, vaikka se sijoittuu 1200-luvulle. Oikeasti värielokuva keksittiin vasta 1900-luvulla, joten mustavalkoisuus olisi lisännyt realismin tuntua.'
-Braveheart, Mesta.netin leffamokat.

#18 Janne Timonen

Janne Timonen

  Über Member

 • Elitisti
 • PipPipPipPipPip
 • 3,070 posts

Posted 15 March 2008 - 09:55

Kalevankadun Iguanassa on Scared Stiff. Ihan mainio koje. Pitääkin itseasiassa mennä tänään lätkimään.
Cause I'm a picker / I'm a grinner / I'm a lover / And I'm a sinner / I play my music in the sun

#19 Jakel

Jakel

  Expert Member ++

 • Varapäätoimittaja
 • PipPipPipPip
 • 2,878 posts

Posted 17 March 2008 - 09:31

Sterniltä tulossa uusi Indiana Jones-flipperi, ilmeisesti jollain vanhalla lisenssillä, kun teemana on Ark/temple eikä uusin elokuva.
'Elokuva on värillinen, vaikka se sijoittuu 1200-luvulle. Oikeasti värielokuva keksittiin vasta 1900-luvulla, joten mustavalkoisuus olisi lisännyt realismin tuntua.'
-Braveheart, Mesta.netin leffamokat.

#20 Goose

Goose

  Superspammer

 • Elitisti
 • PipPipPipPipPipPip
 • 4,052 posts

Posted 27 March 2008 - 08:59

Vihdoinkin aikaa rustailla tähän mielenkiintoiseen topiciin!

Oma historiikkini flippereissä kulkee käsikädessa videoiden kanssa. Molemmat avasivat silmäni 82-83 vuosien taitteessa. En käsitä miten mutta muistan vieläkin sen paikallisen kaljabaarin flipperin, jonka ääressä ihailin isojen poikien pelaamista ja minne myös ensimmäiset omat markat tuli survottua. Pelihän oli Williamsin Jungle Lord.
Alkuhuuma taittui, kun pelit muuttuivat markan ja viiden pallon sydeemistä kahteen markkaan ja kolmeen palloon. En muista oliko tämä lopullinen selitys vai ainoastaan sen hetkisen innostuksen loppuminen ja pelien tason laskeminen. Seuraava tuleminen tuli yläasteelle mentäessä. Kaverin kanssa menimme läheiselle Kesoilille joka päivä tahkoamaan Laser War flipatsua, tätä jatkui varmaan reilu vuosi ja sinä aikana meni kaikki omat, lainatut ja varastetut kolikot.
Oman urani lopullinen henkinen ja fyysinen mestaruus löytyi 90-luvun alussa Black Rose, Elvira and the Party Monsters & Guns N' Roses pelien myötä. Pelastukset sivuilta ja keskeltä oli yhtä helppoa, kuin Elviksen lannetyöskentely. Parin kaverin kanssa hallittiin suvereenisti kyseisten pelien ennätyksistä. Voi kai sanoa, että ympyrä oli sulkeutunut. Nyt olimme itse niitä isoja kundeja joita junnut ihailivat ja peli-iltaan ei enää tarvittu, kuin muutama markka mieheen.
Lopullinen niitti pelaamisen suhteen tuli keväällä 96, kun puolustusvoimat ja sode-elämä oli taakse mennyttä elämää. Henkilökohtaisesti flipperit edustavat samaa, kuin Mika Kaurismäen Arvottomat. Sitä ajankuvaa ja Suomea jota ei enää ole. Amen.
Goose who's butt did you kiss to get in here anyway?

The list is long, but distinguished.

#21 Jakel

Jakel

  Expert Member ++

 • Varapäätoimittaja
 • PipPipPipPip
 • 2,878 posts

Posted 19 July 2008 - 18:40

Tulipa käytyä Tennispalatsissa ja siellähän oli vieri vieressä vanha Indiana Jones ja Sternin uusi Indiana Jones masiina. Tuli pelattua taas molempia ja tuli hyvin esille se kontrasti, joka nykyajan flipperillä ja kulta-ajan masiinoilla on. Sternin uusi Indian Jones on itse asian yllättävänkin hyvä, vaikka sitä vaivaa ne samat perusongelmat, jotka ovat tuttuja kaikista Sternin ja Segan masiinoista : Kapea ja pieni pelialue, helppo pelattavuus, muutama erikoisuus kentällä. Tästä huolimatta pitää sanoa, että kerrankin Sterniltä tuli ihan mukava peli, mutta ero Williams/Bally flippereihin on silti suuri. Tekniikka on ehkä tuonut joitain erikoisuuksia, mutta pelattavuus ja vaikeustaso oli 90-luvun malleissa kohdallaan. Toki tämä on vähän mielipidekysymyskin. Pelasin muuten jokunen kuukausi sitten 3 peliä Sternin Starship Troopersia ja piti jättää viimeinen krediitti käyttämättä, kun peli oli täysin mielenkiinnoton ja helppo. Ei jaksanut enää aloittaa uutta peliä, joka olisi kestänyt ja kestänyt.

Lisäksi viimeaikoina on tullut hakattua jälleen ikisuosikkia ST : Next generationia, kun se sopivasti makaa lähikahvilassa.
'Elokuva on värillinen, vaikka se sijoittuu 1200-luvulle. Oikeasti värielokuva keksittiin vasta 1900-luvulla, joten mustavalkoisuus olisi lisännyt realismin tuntua.'
-Braveheart, Mesta.netin leffamokat.

#22 Rikhard

Rikhard

  Member +

 • Elitisti
 • PipPip
 • 566 posts

Posted 30 July 2008 - 21:45

Kapea ja pieni pelialue, helppo pelattavuus, muutama erikoisuus kentällä. Tästä huolimatta pitää sanoa, että kerrankin Sterniltä tuli ihan mukava peli, mutta ero Williams/Bally flippereihin on silti suuri. Tekniikka on ehkä tuonut joitain erikoisuuksia, mutta pelattavuus ja vaikeustaso oli 90-luvun malleissa kohdallaan. Toki tämä on vähän mielipidekysymyskin.


Turun Kinopalatsi tarjoili allekirjoittaneelle eilen tämän Sternin uuden Indianan ja voi pojat että olin pettynyt. Kyseessä oli ensimmäinen Stern, jota olen pelannut, eikä jäänyt kovin mairittelevaa kuvaa. Muovinen, halpa ja tylsä, ovat ne sanat joilla tätä voi kuvata. Kuvittelen että mainitsemasi erikoisuus on liiton arkin edessä oleva magneetti? Se kieltämättä oli varsin veikeä, kun nappasi pallon talteen ennen multiballia.

Mutta se kentän tylsyys ja muovisuus. Tekemistä ei tuntunut juuri olevan ja palloa naputellaan lähes poikkeuksetta kahteen monttuun (jotka ovat vieläpä helppoja monttuja). Kentän lelut ovat typerän näköisiä (erityismaininta Cairo Swordsmanin suuntaan), muoviset rampit tuovat mieleen ne flipperit joita kaupoissa myydään joulun alla, eikä tyhjä ja väritykseltään laimea kenttä, saati sitten pelin miniatyyrimäinen koko vähennä vaikutelmaa. Sitten sitä vähemmän merkittävää nillitystä, eli viimeistely... Backbox näyttää jonkun peruskoulussa rämpivän copy-paste photoshopharjoitukselta ja on väritön valokuvakasa jo muutenkin harmillisesti jaetun pistetaulun päällä.

Onnistuisikohan Stern paremmin tällä: http://www.pinballsinc.com/batman.html
Kenttä ainakin vaikuttaa mielenkiintoiselta, eikä kuvan perusteella ole valittamista muista leluista kuin nosturista.
<netzach>Sun pitäs laittaa silikonia noihin syyliin että olis lemmyä enemmän.

#23 Jakel

Jakel

  Expert Member ++

 • Varapäätoimittaja
 • PipPipPipPip
 • 2,878 posts

Posted 21 July 2009 - 14:47

Italialaiset flipperintekijätkin osasivat plagioinnin jalon taidon... Yksinkertaisella pelialueella ei kyllä voi olla mitään tekemistä elokuvan kanssa.
'Elokuva on värillinen, vaikka se sijoittuu 1200-luvulle. Oikeasti värielokuva keksittiin vasta 1900-luvulla, joten mustavalkoisuus olisi lisännyt realismin tuntua.'
-Braveheart, Mesta.netin leffamokat.

#24 Janne Timonen

Janne Timonen

  Über Member

 • Elitisti
 • PipPipPipPipPip
 • 3,070 posts

Posted 23 July 2009 - 14:54

Eerikinkadun EK-kapakassa (entinen Pub 28) on Williamsin Medieval Madness. Ihan hauska peli, lavat ovat vain heikkona, etenkin oikea ja muutakin pikku huoltoa tarttis tehdä (about kaikki suoritemestat jättävät osan suorituksista huomioimatta).

Muuten oikein kivaa terapialätkintää. Pistetaulukko nollattiin jokin aika sitten, joten meikäläisen tuloksetkin on pyyhitty listoilta veks. Suosittelen varauksella, kunnes korjaussetä käypi korjaamassa.
Cause I'm a picker / I'm a grinner / I'm a lover / And I'm a sinner / I play my music in the sun

#25 Goose

Goose

  Superspammer

 • Elitisti
 • PipPipPipPipPipPip
 • 4,052 posts

Posted 29 July 2009 - 11:03

Viikonloppuna tuli testattua pelitaitoja muutaman vuoden paussin jälkeen. Olin jo sen verran hyvässä, että valmistajaa en muista mutta peli oli Harley Davidson niminen, joita tosin lieneekin aika monia eri malleja. Pelastukset, Multiball, Jackpotit ym. oli enemmän, kuin hallussa. Pistevapareilla pelit jatkuivat siihen saakka, kunnes oli vaihdettava maisemaa eli junioreille jäi parit vapaa pelit tiskiin. Tosin mitä nykynuoriso ymmärtää näiden päälle. Jos on Itä-Suomessa liikenteessä niin kannattaa käydä tutustumassa täällä.
Goose who's butt did you kiss to get in here anyway?

The list is long, but distinguished.

#26 QCine

QCine

  Full Member

 • Elitisti
 • PipPipPip
 • 1,283 posts

Posted 29 July 2009 - 11:41

Pistevapareilla pelit jatkuivat siihen saakka, kunnes oli vaihdettava maisemaa eli junioreille jäi parit vapaa pelit tiskiin. Tosin mitä nykynuoriso ymmärtää näiden päälle. [/url]


Tiedän tunteen.

Perhana kun olisi normaalikokoinen/varakas, niin voisi ostaa itselleen smokin tai frakin, ja käydä aina pelaamassa flipperiä se päällä, rusetti kaulassa. Ja sitten kun junioreille jäisi se n. 5kpl vapaapelejä, niin opettaisi heitä samalla sanomaan että kiitos (mitä ei koskaan ole kuulunut, kun olen vapaapelini heille luovuttanna).

Ehkä jonakin päivänä, kenties lottovoiton myötä, tämä "Matti Klinge goes pinball machines" -skenaarioni toteutuu.

#27 Jakel

Jakel

  Expert Member ++

 • Varapäätoimittaja
 • PipPipPipPip
 • 2,878 posts

Posted 29 July 2009 - 11:47

Harley Davidson lienee näitä Sega/Stern virityksiä. En pidä yhtään näistä uusista vehkeistä, niissä on kadotettu kaikki 90-luvun parhaimpien masiinoiden käytettävyydet, ideat ja vaikeusasteet. Starship Troopersia pelasin vastaavalla tavalla niin kauan, että kyllästyin jatkuviin vapareihin. Harvassa paikassa tosin on enää näitä vanhoja koneita, onneksi jotain Medieval Madnessiä ja muuta vielä jostain löytyy. Saahan noissakin vapaapelejä aina välillä, mutta noissa peleissä tavoiteltavaa riittää muutenkin.
'Elokuva on värillinen, vaikka se sijoittuu 1200-luvulle. Oikeasti värielokuva keksittiin vasta 1900-luvulla, joten mustavalkoisuus olisi lisännyt realismin tuntua.'
-Braveheart, Mesta.netin leffamokat.

#28 Disco Studd

Disco Studd

  Über Member +

 • Elitisti
 • PipPipPipPipPip
 • 3,504 posts

Posted 01 October 2014 - 21:21

http://www.thebigleb...inball.com/game

Juuri sitä.

Emme halua vain katsoa tiettyjä elokuvia (35 mm -filmiltä) vaan kokemukseen kuuluu teatteriin tuleminen epätavallisia, epätodennäköisiä elokuvia varten. Ehkei maailman idealistisinta kulttuurihulluutta, mutta silti haastavampaa ja toisella tavalla tarinaksi ja muistoiksi muotoutuvaa kuin kotona klikkailuun perustuva elokuvan kuluttaminen.


#29 Jakel

Jakel

  Expert Member ++

 • Varapäätoimittaja
 • PipPipPipPip
 • 2,878 posts

Posted 02 October 2014 - 20:27

Lebowski on saanut yllättävän hyviä arvioita, kun ottaa huomioon, että kyseessä on lafkan eka masiina (vaikka suunnittelijoina toki on ollut vanhoja kettuja)

Itseäni kiinnostaa silti enemmän tämä tuleva Walking Dead
'Elokuva on värillinen, vaikka se sijoittuu 1200-luvulle. Oikeasti värielokuva keksittiin vasta 1900-luvulla, joten mustavalkoisuus olisi lisännyt realismin tuntua.'
-Braveheart, Mesta.netin leffamokat.


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users