Jump to content


Photo

60- ja 70-luvun kotimaista


 • Please log in to reply
33 replies to this topic

#31 dodo

dodo

  Full Member

 • Elitisti
 • PipPipPip
 • 1,196 posts

Posted 19 February 2012 - 17:28

http://www.something...g=time of roses
retro-pop-art-confusion (retro-pop-art.blogspot.com)

#32 Jerobeam

Jerobeam

  Member +

 • Elitisti
 • PipPip
 • 352 posts

Posted 05 August 2012 - 09:15

Kesän maku (1975)

http://teema.yle.fi/...isto/kesan-maku

#33 Jeremias Rahunen

Jeremias Rahunen

  Expert Member

 • Elitisti
 • PipPipPipPip
 • 2,172 posts

Posted 29 July 2015 - 12:58

Kivikoski: Kesyttömät veljekset (1969)
Eero jonka mielestä elämän tarkoitus ja tie onneen on kurinalaisen elämän ja kovan työn kautta, kun taas Erkki on loppusuoralla oleva yliopisto-opiskelija, jonka elämän katsomus ja näkemys lähtee valtion ja yhteiskunnan hyvinvoinnin kautta, eikä yksilön omilla tarpeilla ole niin väliä. Eeron otettua hatkat suuresta painotalosta ja ryhtymällä yksityisyrittäjäksi pienessä kirjapainossa piti olla monien ongelmien ratkaisu mutta tuliko siitä lopulta kuitenkin ylitsepääsemätön haaste niin rahan, kuin avioliitonkin suhteen. Pikkuveli Eki omien aatteiden ja mielenosoitusten lomassa antaa tyttöystävänsä kanssa tervetullutta kriisiapua niin raha, kuin parisuhde terapian muodossa mutta onko molemmissa asioissa pudottu kuiluun josta ei enää ole nousua.
Veljekset Melasniemet ovat todella hyvässä vedossa saaden hyvää tukea Riittaliisa Helmiseltä ja Tarja Markukselta, jotka eittämättä edustivat 60-luvun lopun suomalaista naiskauneutta parhaimmillaan. Elokuvassa sivutaan loistavasti aihetta, jota nykypäättäjät eivät ilmeisemmin osaa tai halua erottaa toinen toisistaan. Miksi aina puhutaan hyvinvointivaltiosta vaikka pitäisi ennemminkin puhua hyvinvointiyhteiskunnasta. Taannoisessa haastattelussa Ulf Sundqvist kysyi ja ajoi saman asian puolesta mutta vastauksia ei liiemmin ole kuulunut. Elokuvasta on viime vuosina muodostunut hyvin henkilökohtainen. Ei sillä, että työskentelen samalla alalla kuin elokuvan Eero, olen pikkuveli tai seuraan ja olen kiinnostunut elokuvan Ekin kaltaisesta ajatusmaailmasta.
Erinomainen elokuva, jonka merkitys ja sanoma ei juurikaan ole vanhentunut neljässäkymmenessä vuodessa. Tätä asiaa kuvaa hyvin Eeron esimiehen slogan "Näin on ollut ja tulee aina olemaan".

 

***½

Ei juurikaan lisättävää Goosen kommenttiin muuta kuin että sitä parempaa suomielokuvaahan tämä kokonaisuudeltaan oli. Etenkin alku on kuvattu kerronnan osalta todella realistisen oloisesti ja ohjattu tiiviisti. Lopussa hieman hajoaa, mutta eipä suuremmin muuta valittamista. Paitsi että dvd-julkaisu oli melko tuhnuinen.


Edited by Jeremias Rahunen, 29 July 2015 - 12:58.

"Muutaman kerran on ollut ähky, kun olen innostunut syömään kilon salaattiannoksen kaikkine muine tykötarpeineen vahingossa Aku Ankkaa lukiessani."


#34 Jerobeam

Jerobeam

  Member +

 • Elitisti
 • PipPip
 • 352 posts

Posted 23 August 2020 - 12:05

Juokse kuin varas. Suomalais-yhdysvaltalainen elokuva on todella omituinen tapaus kotimaisen elokuvan historiassa. Upeat värit. Näyttelijä Juhani Kumpulainen - Suomen Professor Toru Tanaka. Enempää väkivaltaa ja alastomuutta tuohon ei voi kuvitella, koska puritaani-Paasivuori olisi leikellyt ne samantien pois.

 

https://elonet.finna..._elokuva_117654

 

 
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users