Jump to content


Photo

Yhden ohjauksen ihmeet


 • Please log in to reply
40 replies to this topic

#31 Moreno

Moreno

  Member

 • Elitisti
 • PipPip
 • 316 posts

Posted 01 June 2013 - 13:09

Gary Goddard

 

Ei tätäkään kaikki pidä minään merkittävänä leffana, päin vastoin. Mutta itselle erittäin rakas kalkkunallinen viihdepläjäys.


Karon katkerat leffa-arvostelut:
http://www.youtube.c...no?feature=mhee

#32 Conan Troutman

Conan Troutman

  Newbie ++

 • Foorumikäyttäjä
 • Pip
 • 88 posts

Posted 01 June 2013 - 16:20

Gary Goddard

 

Ei tätäkään kaikki pidä minään merkittävänä leffana, päin vastoin. Mutta itselle erittäin rakas kalkkunallinen viihdepläjäys.

Allekirjoitan. Jannuna tosi kova tapaus. James Tolkanin esittämä kyttä Lubic keräsi jostain syystä sympatiani, mainio hahmo. Täysin objektiivisesti en pysty elokuvaa edes käsittelemään. Jannuna taisin marmattaa hieman lähinnä siitä, ettei se muistuttanut piirrettyä sarjaa, mutta leffa taisi olla enemmän filmatisointi Mattelin leluista kuin mistään muusta.#33 Goose

Goose

  Superspammer

 • Elitisti
 • PipPipPipPipPipPip
 • 4,042 posts

Posted 22 June 2019 - 15:38

Brian Clemens: Captain Cronos - Vampire Hunter (1974)

 

Tsekkasin elokuvan Jussin kunniaksi 36. vuoden jälkeen taas. Clemensin nimi ei tuntunut perinteiseltä Hammer- tuotannon tekijältä ja tarkastelun jälkeen ilmeni ettei mies koskaan muita elokuvia ohjannutkaan. Oli tosin koko pitkän uransa elokuvien parissa mutta pääsääntöisesti käsikirjoittajana ja tuottajana.

 

Tämän olisi alunperin pitänyt olla avaus Captain Cronoksen seikkailuille useampaankin elokuvaan mutta lipputulot olivat kertoneet toista. Jotain outoa tuossa varsinaisessa ensi-illassakin on ollut, kun elokuva oli kuitenkin kuvattu jo 1972.

 

True Blood sarjan & Twilight elokuvien myötä hehkutettiin miten vampyyrimaailmaan oli luotu jotain uutta. Joopa joo!

Katsokaapa tämä jossa vampyyrit eivät kammoa aurinkoa, eivät upota kulmahampaita uhriensa kaulaan, eivät kuole seipään lävistettyä sydämen eikä myöskään hirttäminen tehoa etc.

Täytyy kyllä nostaa hattua tuolle viimeisimmälle elokuvan Blu-ray julkaisulle, joka on laadultaan elokuvan arvoinen.


Goose who's butt did you kiss to get in here anyway?

The list is long, but distinguished.

#34 Goose

Goose

  Superspammer

 • Elitisti
 • PipPipPipPipPipPip
 • 4,042 posts

Posted 21 February 2020 - 18:19

08356.jpgdestroyer.jpg?w=584

 

Kirk: Destroyer aka. Shadow of Death  aka. Kuolema odottaa (1988)   **(*)

 

 

Ensimmäisenä on kyllä ihmeteltävä ja suuresti mitähän Egmontin markkinoinnissa on ajateltu, kun kotimaan VHS-vuokramarkkinoille kasetti pukattiin. Ei olisi tarvinnut olla mikään Don Draper, että olisi osattu hyödyntää esim. jenkkien ym. maiden kansitaidetta, jossa komistelee psykopaattinen Lyle Alzado. Yritin järkeillä, että olisiko syynä ollut elokuvan luonteen totaalinen muuttuminen mahdollisten leikkauksien johdosta? Elonet ei kerro miten paljon tätä oli leikattu mutta pituudeksi oli mainittu 81 min vaikka kyllä elokuva on jo ilman lopputekstejäkin 90 minuuttinen. Lopullista kantaa en voi, kuin arvailla varsinkin, kun FI-kasettia ei ole käytettävissä.

IMDb:ssä ei ollut mainintaa minä vuonna ohjaaja Robert Kirk on syntynyt, joten ei pystynyt katsomaan minkä ikäinen on ollut tätä ohjatessa. Veikkaisin, että ei paljoa yli parikymppinen mutta tämä on vain minun veikkaus. Tämän valmistumisen jälkeen Kirk siirtyi puhtaasti dokkareiden pariin mm. History Channelille.

 

Kaikki lähtee liikkeelle lasten- ja naisten sarjamurhaajaraiskaaja Ivan Moser sähkötuoli grillauksesta. Pyöveliltä menee hermo ja laittaa liian paljon ja liian nopeasti virtaa tuulemaan sillä seuraamuksena, että sähköt varajärjestelemineen stoppaavat. Vankilassa syntyy yleinen kapina, jonka seuraamuksena useita vankeja kuolee, mukaan lukien Moser. Vuosia myöhemmin jo vankilan lopetettua toimintansa paikalle saapuu elokuvaryhmä kuvaamaan vankiladraamaa. Pian kuvausten alettua kuvausryhmälle ja varsinkin elokuvan käsikirjoittajalle alkaa selventyä, että vankilan johto oli kapinan jälkeen kaunistellut asioita ja kuolleeksi ilmoitettuja vankeja oli itseasiassa karannut, eikä kuollut myös pahamaineisin Moserin todellinen kohtalo oli auki.

Elokuvan todellinen voimavara on "vielä" loistokunnossa oleva Lyle Alzado, josta voi kuvitella ettei tämä edes näyttele hullua psykopaattia. Mieshän itsekin tiedosti pimeän puolensa, jonka koko aikuisiän tuoma steroidien käyttö hänessä aiheutti. Oli ollut todella äkkiarvaamaton ja väkivaltainen mies. Tämä oli saattanut pahoinpidellä ventovieraan ihmisen aivan pienestä syystä. Kaikesta huolimatta mies oli ja on All American Hero, joka oli mm. Los Angeles Raidersin vankka puolustuksen tukipilari Super Bowl XVII:ssa vuonna 1984 jolloin Merirosvot murkasivat Punanahat. Ja eipä Losissa olekaan sen jälkeen kannua voitettu.

Alzadon elämä päättyi 43-vuotiaana aivosyöpään neljä vuotta tämän valmistumisesta. Jos tässä mies oli vielä 110kg lihasta ja rautaa niin viimeiset ajat mies oli niin laiha, että tämän äitikin pystyi kantamaan tätä.


Goose who's butt did you kiss to get in here anyway?

The list is long, but distinguished.

#35 Goose

Goose

  Superspammer

 • Elitisti
 • PipPipPipPipPipPip
 • 4,042 posts

Posted 14 March 2020 - 06:34

09287.jpgMV5BNDY1NTA4M2QtNDVlZi00OWFjLWI0ZWMtOWFm

 

Lo Bianco: Too Scared to Scream   ***

 

 

Paremminkin pienistä mafioso rooleista tutun Tony Lo Biancon ainut ohjaustyö vuodelta 1984. Jo hyvin varhain käy selväksi, että elokuva on kunnianosoitus Alfred Hitcockille aina Rear WIndowista Psychoon. Elokuvan brutaalit murhat ovat vain pakollinen pahe, eikä verellä läträily ole pääasiassa. Esim. De Palman Dressed to Kill ja Body Double ovat hyvinkin paljon verisempiä. Lo Bianco on enemmän keskittynyt näyttelemiseen ja murhien tutkimiseen ruohonjuuritasolla mallia Columbo. Tutkivaa komisariota Dinardoa näyttelevää Mike Connorsia ei voida ainakaan syyttää kokemattomuudesta tai vieraasta genrestä. Äijä näytteli aikansa ns. rajuimmassa sarjassa "Mannix" vuosina 1967-75 liki 200 episodissa ja muut matskut päälle. Sarjaa on sanottu jopa väkivaltaisemmaksi, kuin Conradin Cannonia vaikka sekin oli saanut ilmestymis vuosinaan paljon kritiikkiä väkivaltaisuudesta. Katsojaluvut ovat kuitenkin tykänneet tyylistä enemmän, kuin ääri konservatiivien itkut.

Eka kertalaisuudesta huolimatta Tony Lo Bianco on saanut kaiketi aika hyvin vakuuteltua rahoittajia ja muita alan ammattilaisia hankkeeseen, sillä elokuvan budjetti ei ole ollut pienimmästä päästä, varsinkin ottaen huomioon elokuvan genren. Näyttelijäkaarti on hieno sekoitus loistovuosien Hollywoodia mm. Ruth Ford, Maureen O`Sullivan, Murray Hamilton & Val Avery ja nousevia tähtiä mm. nuoret Anne Archer ja Ian McShane.


Goose who's butt did you kiss to get in here anyway?

The list is long, but distinguished.

#36 Goose

Goose

  Superspammer

 • Elitisti
 • PipPipPipPipPipPip
 • 4,042 posts

Posted 14 April 2020 - 19:16

GhostTown.us.cover2_0001-950x525.jpg

McCarthy: Ghost Town   ***Nykyajan apulais-sheriffi Langley saa tehtäväkseen etsiä paikallisen mahtisuvun vesan karkuteille lähtenyttä morsianta, joka oli päättänyt ottaa ritolat juuri ennen häitä. Morsiammen auto löytyy hylättynä ja pahoin ruhjottuna keskeltä ei mitään Arizonan autiomaasta. Ennen suurempia pähkäilyjä Langley itse joutuu Dorothyn lailla myrskyn silmään ja aikamatkalle satavuotta taaksepäin kaupunkiin, joka tunnetaan nimellä Ghost Town. Kaupunki on jäänyt paikalleen kirouksen alle jota ylläpitää saatanallinen gunslinger pomo Devlin roskajoukkoineen. Devlinin kopla janoaa uutta verta ja uusi tinatähden kantaja on mitä parhain kohde pitämään kauhua ja kaupungin kirousta yllä. Langleyn on taas kohdattava ennen näkemätön pahuus, jos mieli pysyä hengissä ja saati saada edes mahdollisuus palata takaisin nykyaikaan.

Yllättävän hieno ja toimiva elokuva ottaen huomioon, että ei todellakaan ole ollut paljoa rahaa käytössä. Lisäksi ohjaaja McCarthyllä ei tiettävästi ennen tätä ole ollut juuri minkäänlaisia kokemuksia elokuvan ohjaamisesta. Erikoista vielä elokuvan kohdalla on se, että virallisesti Ghost Town ei koskaan edes valmistunut. McCarthy oli lähtenyt kävelemään kaksi viikkoa ennen kuvauksien päättymistä ja loput oli kasaan karsinut elokuvan kuvaaja. Kuitenkin tämä julkaisuun päätynyt versio on ns. workprint, joka oli kuitenkin laitettu teatterilevitykseen tappioiden minimointiin.


Edited by Goose, 14 April 2020 - 19:18.

Goose who's butt did you kiss to get in here anyway?

The list is long, but distinguished.

#37 Goose

Goose

  Superspammer

 • Elitisti
 • PipPipPipPipPipPip
 • 4,042 posts

Posted 24 April 2020 - 15:11

01025.jpg3731990-2494751.jpg

 

Attias: Silver Bullet   ***1/2

 

 

Elämä muuttuu painajaiseksi pienessä Tarker`s Mills kaupungissa kesällä vuonna 1976, kun ruumiita alkaa ilmestyä roppakaupalla. Uhrit eivät katso ikää eikä sukupuolta ja teot ovat erityisen julmia. Onko tekojen takana todellinen mielipuoli vai peto, jonka kaltaista ei tiedetty olevankaan...

Oma elokuvan ensi-ilta on jäänyt hyvin mieleen yläaste iästä. Oli hiihtoloma ja piti lähteä kavereiden kanssa Kolille laskettelemaan mutta kuumehan se yllätti ja reissu jäi tekemättä. Pettymys ja lohtu löytyi kyseisestä elokuvasta lisänä roppakaupalla Bronsoneita. Ehkä näistä muistoista elokuvan henki oli pysynyt edelleen samana. En pidä tätä kauhu enkä liiemmin ihmissusielokuvana vaan paremminkin poikien ja tässä tapauksessa myös tyttöjen seikkailuelokuvana.

Tässähän on aika hienosti jaettu pääroolit lähes fifty fifty Martyn ja Janen kesken ja aikuisiän Janehan toimii myös tarinan kertojana. Lisäksi hieno piirre on, että lasten vanhemmat on sivuutettu lähes kokonaan ja heidän esikuvana toimii alkoholista ja naisista pitävä eno Red.

Hopealuodissa on kauttaaltaan hyvä jengi kasassa. Mukana 80-luvun vahvoja sivunäyttelijöitä mm. Terry O`Quinn, Bill Smitrovich ja yläaste aikaan hyvinkin ajankohtainen mies Twin Peaksistä Everett McGill.

Parikymmentä vuotta valmistumisen jälkeen Gary Busey valotti elokuvan teosta ja kertoi, että oli tehnyt stuntinsa itse loukkaantumisenkin uhalla. Näin olikin käynyt elokuvan loppukohtauksessa, jossa häntä viskotaan pitkin olohuonetta. Iskeytyessään peiliin hänen kätensä aukeaa. Elokuvaan on myös tallentunut se aito Buseyn ilme, kun huolestuneena katsoo verta vuotavaa kättänsä.

Silver Bullet on edelleenkin ohjaaja Daniel Attiaksen ainut elokuva ohjaus. Sarjojen kohdalla hän taas on yksi monipuolisimmista ja käytetyimmistä ohjaajista edelleenkin.


Goose who's butt did you kiss to get in here anyway?

The list is long, but distinguished.

#38 Goose

Goose

  Superspammer

 • Elitisti
 • PipPipPipPipPipPip
 • 4,042 posts

Posted 16 May 2020 - 15:22

MV5BMzU0MTY0MmYtMDU2MC00ZTRjLThmODktMGY5

Manning: Blue City - laiton kaupunki   **1/2Tuhlaajapoika saapuu takaisin parin vuoden reissuelämän jälkeen kuvitteelliseen pikkukaupunkiin Floridassa. Tarkoituksena aloittaa alusta ja tehdä sovinto pormestari isänsä kanssa ja asettua aloilleen. Homma kusee heti alkuunsa, kun selviää, että isukki on murhattu ja paikallisia viranomaisia ei juurikaan tunnu kiinnostavan murhatutkimukset. Äitipuoli on myös hyvin sopeutunut tilanteeseen, sillä pormestarilta jäi mukava omaisuus kiinteistöineen ja peliluolineen. Uuden miesystävän löytyminenkin on sujunut mukavasti ilman suurempia suruaikoja. Äijä on vielä näppärästi ottanut haltuunsa peli- ja muut hämäräbisnekset.
Tuhlaajapojalle ei jää muuta vaihtoehtoa, kuin ruveta itse tutkimaan isän murhaa apunaan ainoastaan entinen koulukaveri ja tämän sisko.

 

Elokuva oli ilmestyttyään joutunut aikamoiseen myllytykseen, joka oli myös lopulta johtanut ehdolle kaikkiin 5. tärkeimpään kategoriaan Golden Rasperryssä, ei kylläkään saanut niistä mitään. Ei Blue City missään nimessä ole niin huono, kuin miten paljon se on saanut kuraa niskoilleen. Omia arvauksia tästä ja ylipäätään siitä miksi elokuva oli saanut niin paljon huomiota voisivat olla Breakfast Clubin myötä uransa huipulle nousseet Judd Nelson ja Ally Sheedy sekä käsikirjoittajana/tuottajana häärinyt Walter Hill.

Elokuvan jälkimainingeissa silloinen Paramountin vastaava ja ohjaaja itse ovat kertoneet haastatteluissa, että kokematon ohjaaja jätettiin yksin ilman kohtuullista tukea kovin paineelliseen työhön. Itse olen kyllä näihin lausuntoihin aika varauksellinen. Näkeehän elokuvasta sokea pappikin Walter Hillin kädenjäljen siinä määrin, että olisi voinut olla tämän Alan Smithee.

Ry Cooderin musiikki, Hillin vakio näyttelijöitä mukaan lukien hänen luotto stunt coordinator Bennie Dobbins ja sivuroolissa toinen hänen vakiomies Allan Graf, josta tuli Dobbinsin seuraaja tämän kuoltuaan Raaka-Arskan Red Heat kuvauksissa. Voisi jopa sanoa, että Johnny Handsome oli aika luonnollinen jatke tälle.


Edited by Goose, 16 May 2020 - 15:22.

Goose who's butt did you kiss to get in here anyway?

The list is long, but distinguished.

#39 Cosmo Vittelli

Cosmo Vittelli

  Newbie +

 • Foorumikäyttäjä
 • Pip
 • 51 posts

Posted 17 May 2020 - 10:14

Voitaneen laskea David Byrne ja True Stories (1986)#40 Goose

Goose

  Superspammer

 • Elitisti
 • PipPipPipPipPipPip
 • 4,042 posts

Posted 22 May 2020 - 16:17

01304.jpg

 

Buntzman & (Sachs): Exterminator 2   **

 

 

Kaikinpuolin heikompi, kuin ensimmäinen osa mutta on tällekin silti annetta propseja. Tällä kertaa tuhoaja oikeasti käyttää liekinheitintä, eikä ole pelkkä markkinointikikka kassavirran vauhdittamiseen ja käyttää vieläpä aika mukavassa määrin. Myös listittävien torakoiden väkivalta kanssa ihmisiin on häpeilemätöntä, josta ei selviä ikäihmiset eikä naiset. Mieleenpainuva ja uniikki kohtaus on, kun huume-erä pitäisi testata ja jengiläiset itse eivät käytä aineita niin eikun kadulta kaappaamaan nuori kaunis nainen koekaniiniksi ja sen jälkeen jengiraiskaus.

Cannon Group ei ollut tyytyväinen Buntzmanin lopulliseen versioon ja oli palkannut jälkikuvauksiin William Sachsin, jotka oli käytännön syistä tehty Los Angelesissa. Huvittavaksi ongelmaksi oli muodostunut Mack roskiskuormuri jollaista ei ollut löytynyt Losista, joten eikun soitto Nykiin ja ukko ajamaan rannikolta rannikolle.

Elokuva kuuluu niiden surullisen kuuluisien FIx-kasettien joukkoon, joka raiskattiin totaalisesti. FIx-galleria kertoo leikkauksien määräksi 5min 40sek. Mutta myöskään tämä markkinoilla oleva Blu ray ei ole elokuvasta pisin mahdollinen versio. Tästä puuttuu tuo trailerissakin näkyvä kohtaus yökerho räjähdyksestä. Se voisi olla kohtaus, joka vaan on jätetty käyttämättä mutta olen nähnyt version, jossa se on mukana. Joskus 90-luvulla Ruotsin TV4 näytti kyseisen version TV:ssä.


Goose who's butt did you kiss to get in here anyway?

The list is long, but distinguished.

#41 Goose

Goose

  Superspammer

 • Elitisti
 • PipPipPipPipPipPip
 • 4,042 posts

Posted 29 July 2020 - 10:22

MV5BY2NmM2M2MWItNjdlMC00ZWI3LTkwODUtZDNk

 

Barclay: Don't Be a Menace to South Central While Drinking Your Juice in the Hood  aka. Kulman kundit eivät ole uhka yhteiskunnalle   ****

 

 

Huh, onpa elokuvalla pitkä nimi niin alkuperäis kuin suomenkielisenäkin. Elokuva kuvaa kieliposkella mutta silti iskevästi miten haastavaa ja vaarallista elämä oli Comptonissa 1990-alkupuolella. Bloods, Crips & aasialaistaustaiset jengit olivat sotajalalla mutta silti sivullisia kuoli lähes yhtä paljon, kuin jengiläisiäkin. Yhteiskuntakritiikkiä on paljon piilotettu joko vitseihin tai tapahtumiin oivallisesti, eikä mitään lähdetä rautalangasta selittämään. Tosin samasta syystä moni juttu jää susirajalla asuvalta oivaltamatta. Don`t Be a Menace... lainaa enemmän ja vähemmän varhaisemmista afroamerikkalaisista klassikkoelokuvista mm. Dead Presidents, Menace II Society, Jungle Fever, South Central & Boyz n the Hood.

En ole ikinä pitänyt näistä Wyans veljesten elokuvista ja tästä syystä tämäkin meinasi jäädä katsomatta mutta onneksi jokin sanoi, että meneehän se nyt kesäillan huumassa alas. Lopputos osui ja upposi.

Ohjaaja Paris Barclay siirtyi TV-sarjojen pariin sekä ohjaajana että tuottajana ja on siellä edelleen. CV:ssä näytti olevan ainakin Terapiassa ja Sons of Anarchyä näistä Suomessakin tunnetuksi tulleista.

Ei ole voittanutta sille miten hienoja ja hauskoja kutsumanimiä kulmien kundeilla on.


Goose who's butt did you kiss to get in here anyway?

The list is long, but distinguished.


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users