Jump to content


Photo

Hammer Film Productions [gb]

hammer

 • Please log in to reply
148 replies to this topic

#136 Flash

Flash

  Expert Member

 • Elitisti
 • PipPipPipPip
 • 2,091 posts

Posted 01 July 2014 - 13:35

 

 

No jos tässä tarkoitetaan sitä mitä minä muistelen niin TV3 (Kolmos-tv) ennen kuin muuttui MTV3:ksi.

Hyvä. Jos oli noin, niin sarjaa esitettiin joskus joulukuun 1986 - 31. 12. 1992 välisenä aikana. Tuo auttaa jo paljon.

 

Viikonpäivää ei varmaan kukaan muista. Todennäköisesti viikonloppuisin iltasella tai yöllä.

 

"Alkuperäinen" sarja Hammer House Of Horror (1980) taisi olla Suomessa nähtävillä vain videolla ja jatko Hammer House Of Mystery And Suspense (1984) ainoastaan televisiossa.

 

 

Muistaakseni perjantai alkuillasta ihan. Edelleenkään en voi vannoa, että kyseessä on tuo sarja mutta muistan seuranneeni teini-ikäisenä tv:sta brittiläistä kauhusarjaa ja kun joskus kyselin täällä (tai Hohto-foorumilla), niin tuota taidettiin juuri ehdotella. Ja kun tuota jaksoluetteloa katsoo, niin jotain tuttua jossain jaksoissa on. Ja sanoisin vielä että tuli kesäaikaan ja veikkaisin vuosia 90-91.

 

Jompikumpi sarjoista tuli myös Sky Chanelin Deadly Ernest Horror Showssa siinä vaiheessa, kun lakkasivat näyttämästä elokuvia n. -88-90.


Edited by Flash, 01 July 2014 - 17:10.

Intiimi sadismi helmeilee, beibi!

#137 Kari Häkkinen

Kari Häkkinen

  Member +

 • Foorumikäyttäjä
 • PipPip
 • 558 posts

Posted 01 July 2014 - 16:35

Hammer House Of Mystery And Suspense-sarjan suomalaiset esitykset nimellä Kauhun kulissit selvisivät.

 

Toisin kuin aikaisemmassa viestissäni arvelin, myös episodit The Corvini Inheritance ja Paint Me a Murder esitettiin Suomessa. Tämä selittyy sillä, että missasin nuo episodit ja pidin tuolloin kirjaa vain näkemistäni elokuvista.

 

TV3 oli kaiketi hankkinut sarjan USA:sta, sillä alkuperäiseksi nimeksi ilmoitettiin ohjelmatiedoissa Fox Mystery Theater.

 

Lisäsin esityspäivät äsken IMDb:hen, mutta koska IMDb ei huoli TV-episodien suomenkielisiä nimiä, niin tämä on kai paras paikka niille. Suomalaisen esityksen mukaisessa järjestyksessä:

 

1989-06-02    The Corvini Inheritance / Corvinien perintö
1989-06-09    Czech Mate / Tšekkiläinen painajainen
1989-06-16    A Distant Scream / Mies tulevaisuudesta
1989-06-23    Mark Of the Devil / Paholaisen merkki
1989-06-30    Child's Play / Nukkekoti
1989-07-07    And the Wall Came Tumbling Down / Muurit sortuvat
1989-07-14    Last Video And Testament / Videoitu testamentti
1989-07-21    The Late Nancy Irving / Edesmennyt Nancy Irving
1989-07-28    Paint Me a Murder / Murhan muotokuva
1989-08-04    Tennis Court / Pelikenttä
1989-08-11    Black Carrion / Hiljainen kylä
1989-08-18    In Possession / Häkissä
1989-08-25    The Sweet Scent Of Death / Ruusun tuoksu

 

Sellainen juttu vielä, että episodit ovat 70 minuuttisia, eli täyspitkiä elokuvia.


Edited by Kari Häkkinen, 04 July 2014 - 22:29.

En lue kirjoitelmiini tulevia vastauksia.


#138 Humphrey Bogart

Humphrey Bogart

  Superspammer ++

 • Elitisti
 • PipPipPipPipPipPip
 • 4,837 posts

Posted 01 July 2014 - 23:55

Ok, eli se oli sittenkin 80-luvun puolella. Jotenkin oli itsellä 90-luvulla elämisen tuntu... Voi perkele, 25 vuotta tuostakin mennyt. Ei ihme että hiukan hämärät muistikuvat sarjasta ja tuskin joka jaksoa on tullut katsottua. Tuota Tennis court -jakso jotenkin tuntuu olevan muistissa ja sitten jokin noista oli jokin hotelli-jakso. Mutta muistinpa kuitenkin, että kesäaika on ollut! Ja muistan että noi jaksot onnistuivat pian 13-vuotiasta kiehtomaan.


"I believe that my woman shouldn't work outside the home. When I come home and I'm tired from filming all day, I expect her to be there and make sure that everything is cool for me. You know, like drawing my bath and helping me into bed. That's the kind of job she had and, in return for it, she can bear my children and if any man talks bad to her, I'll hit him."

Oliver Reed

#139 MiR

MiR

  Expert Member ++

 • Elitisti
 • PipPipPipPip
 • 2,690 posts

Posted 01 November 2014 - 00:41

Vuoden 1958 alkuperäisessä Hammerin Draculassa on sitä jotain jopa kaikkien näiden vuosien jälkeen. Vai johtuuko se taika nimenomaan kaikista näistä vuosista, jotka erottavat kaltaiseni diggarin siitä ajasta jolloin kauhu oli muutkin kuin nopeita leikkauksia ja shokkisarjatulta? Niin tai näin, Terence Fisherin ohjaama seikkailu on kuin Hammer-tarinan huippuunsa hiottu valioyksilö, jossa asiat tapahtuvat kuin huippuunsa hiotussa dominossa. Peter Cushing on se vakaa ja luterilaisen jäyhä voima, joka seisoo Christopher Leen mustaa voimaa vastaan kuin majakka jossain kaukaisella merellä.


Dick Laurent is dead

#140 MiR

MiR

  Expert Member ++

 • Elitisti
 • PipPipPipPip
 • 2,690 posts

Posted 17 January 2015 - 00:32

Joseph Losey: The Damned (1963)

"Järjettömän väkivallan ylistys", kuten joku tätä leffaa aikoinaan kutsui, on mielenkiintoinen väläys 60-luvun vainoharhaiseen maailmaan. Eräänlainen varhainen Kellopeli Appelsiini saa kuitenkin yllättävän käänteen kun sci-fi -twisti sotkee kuviot totaalisesti. Oliver Reedin johtama nuorisojoukkio tuntuu aluksi totaalisen järjettömältä porukalta nuoria kapinallisia, mutta lähteehän se vyyhti purkautumaan kun juonen lankoja keritään kasaan.

Elokuva kulkeekin vakaasti Reedin harteilla ja miehen esittämän Kingin sekä Viveca Lindforsin Freyan kohtaus on eräs vahvimmista näkemistäni vähään aikaan. Varsinainen pääpari ei yllä vastaavaan ja lasten rooleissa vain parilla nappulalla on riittävästi oikeaa sanottavaa oikeissa kohdissa. Vainoharhaa ja salaliitto rakennellaan nätisti, mutta elokuvan ikä tuntuu etenkin keskushenkilöiden ratkaisuissa usein negatiivisena voimana. Loppuratkaisu vetää ikävästi mattoa kokonaisuuden alta, vaikka onkin tavallaan oman aikansa kuva - eli uskollinen aiheelleen. Lievä pettymys, turha sitä on kiistää.


Dick Laurent is dead

#141 Neon Maniac

Neon Maniac

  Expert Member +

 • Foorumikäyttäjä
 • PipPipPipPip
 • 2,635 posts

Posted 04 August 2015 - 16:43

BFI:n opas legendaarisen studion klassisten kauhuelokuvien kermaan, niin nyyppareille kuin kokeneemmillekin..

"Movies inspire a lot of passion, but the back catalogue of film history can be daunting. For every fan whos obsessed with an actor, director or subgenre, theres another struggling to know where to start. Sometimes all it takes is the right recommendation to set you on your path from newbie to know-it-all"

"Your next obsession: the gothic world of Hammer Film Productions."

A Beginner's Guide Through Hammer Horror

"Eisenstein does it with cuts, Max Ophuls does it with fluid movement. Chaplin does it with nothing. Eisenstein seems to be all form and no content, Chaplin is all content and little form. Nobody could have shot a film in a more pedestrian way than Chaplin. Nobody could have paid less attention to story than Eisenstein. Alexander Nevsky is, after all, a pretty dopey story. Potemkin is built around a heavy propaganda story. But both are great filmmakers."


#142 MiR

MiR

  Expert Member ++

 • Elitisti
 • PipPipPipPip
 • 2,690 posts

Posted 21 August 2015 - 02:18

Terence Fisher: The Revenge of Frankenstein (1958)

 

Vajaa neljä vuotta sitten viimeksi nähty Hammerin Frankenstein-sarjan toinen osa oli, ja on edelleen, vahva tapaus. Sensuuri ei päästänyt aikoinaan tätä esi-splatteriksi katsottavaa teosta ehjänä läpi, eikä "aivot lipuvat hitaasti astiasta" -kohtaus ole vieläkään mikään iisi tapaus. Ja kuten QCinen jo toisaalla totesi: paskaa siitä käteen tulee kun yrittää köyhiä ja vähäosaisia auttaa. Lisäpinnat vielä sarjan parhaimmasta elokuvan päätöksestä - kunpa koko sarja olisikin jäänyt tähän niin hyvä olisi ollut.


Dick Laurent is dead

#143 MiR

MiR

  Expert Member ++

 • Elitisti
 • PipPipPipPip
 • 2,690 posts

Posted 27 March 2016 - 02:20

Brian Clemens: Captain Kronos – Vampire Hunter (1974)

Siitä on näemmä jo yli neljä vuotta, kun tulin katsoneeksi Kronosin viimeksi. Luettuani oman kommenttini vuoden 2011 lopulta oli taas kerran mukavaa ja jännittävää huomata, miten elokuvan voi nähdä niin eri tavoin eri aikoina.

Kuten nimikin antaa jo ymmärtää, vampyyrit ovat taas maisemassa ja Horst Jansonin esittämä Kapteeni Kronos pyrkii lahtaamaan ne kaikki. Tämä esi-Blade on menettänyt perheensä vampyyreille ja kantaa siitä raskasta kaunaa, mutta verenimijät eivät olekaan mikään yksi suuri massa, vaan kymmenien - mahdollisesti jopa satojen - eri alalajien muodostama labyrintti. Osan voi tuhota vaajalla sydämeen, toiset tottelevat hopeaa ja jotkut voi hiljentää hirttämällä. Kronos ja hänen kyttyräselkäinen kumppaninsa, John Caterin esittämä professori Hieronymus Grost, osaavat kuitenkin sopeutua tilanteeseen kuin tilanteeseen ja nuorista tytöistä elinvoiman imevä parasiitti saa kirjaimellisesti tuta omaa lääkettään.
 


Dick Laurent is dead

#144 MiR

MiR

  Expert Member ++

 • Elitisti
 • PipPipPipPip
 • 2,690 posts

Posted 10 November 2016 - 00:32

The Kiss of the Vampire (1963)

Vampyyritarinoita on monia, mutta harvat ovat näin vahvoja ja positiivisella tavalla erilaisia. Vuorten keskellä sijaitsevassa linnassa elää varakkaalta eliitiltä vaikuttavaa porukkaa joka on - yllätys, yllätys - joukko vampyyreitä. Linnan välittömässä läheisyydessä on tietysti tavallisten typerien maajussien asuttama kylä, jossa ihmiset tietävät vallan hyvin mikä homman nimi on, mutta suoraa varoitusta ei tietenkään tipu satunnaisille matkaajille, jotka osuvat paikan päälle.

Tällä kertaa vampyyrit eivät omaa yli-inhimillisiä voimia, vaan heidän täytyy käyttää lähes kaikkea muuta hypnoosista huumeisiin, jotta pahaa aavistamattomat hölmöt - eli tavalliset ihmiset - lankeaisivat näiden ruoaksi. Osa otetaan tietysti mukaan kulttiin, mutta tämä kohtalo on varattu vain kaikista varakkaimmille ja viehättävimmille yksilöille. Tarinaa viedään verkalleen etenpäin, kunnes noin kolmen vartin jälkeen palaset lähtevät loksahtelemaan kiihtyvällä vauhdilla paikoilleen. Mainio käsikirjoitus, hieno kuvaus ja annettakoon pisteet myös erinomaisista valinnoista keskeisiin rooleihin. Kerrankin niitä tuttuja naamoja ei ole jokaisessa avainroolissa, vaan tarina saa avautua ns. tuoreilla kasvoilla. Loppu on sanalla sanoen uskomaton.


Dick Laurent is dead

#145 Guest_Bo Diddling_*

Guest_Bo Diddling_*
 • Vierailija

Posted 11 February 2017 - 20:59

Terence Fisher: The Revenge of Frankenstein (1958) (Blu-ray) ****1/2

 

Erittäin loistava jatko-osa Hammerin ekalle Frankenstein -elokuvalle, joka jatkaa suoraan siitä mihin eka osa loppui. Tunnelmaa riittää Hammerin tyyliin ja Peter Cushing on loistava jälleen kerran. It's Hammer, just see it!

 

Val Guest: Yesterday's Enemy (1959) (DVD) ***1/2

 

Hammerin WW2 -sotaelokuva, joka tehtiin Camp On the Blood Island -elokuvan aiheuttaman pr -katastrofin jälkihöyryissä. Yesterday's Enemy on kuvattu kokonaan lavasteissa  ja se on melko tiivis kuvaus pienen, vihollisen linjojen taakse jääneen, brittisotajoukon vaiheista Burman viidakoissa. Elokuvassa on jonkin verran toimintaa, mutta sen juoni on enemmän"henkien taistelusta" kuin korkkari -tyylistä paukuttelua. Yesterday's Enemy on siis selvästi sukua Kwai -joen sillalle. 

Elokuvan pääosissa on joukon kapteenia esittävä Stanley Baker, joka viihtyi myös suurten elokuvien sivuosissa kuten Navaronen tykit. Jonkin verran elokuvassa on keskivaiheilla tyhjäkäyntiä, mutta viimeinen kolmannes jossa japanilaiset saapuvat kylään, intensiivisyyttä tulee aimo annos lisää loppua kohden. Erittäin hyvin tehty sekä aikaa hienosti kestänyt elokuva.

 

Michael Carreras: The Curse of The Mummy's Tomb (1964) (Blu-ray)  ***1/2

 

Muumiota ei filmattu Hammerin toimesta kuin kolme kertaa, mutta olen aina pitänyt hahmosta sekä Hammerin muumioelokuviin rakentamasta ajankuvasta/lavasteista, etenkin viimeisestä osasta Mummy's Shroud (1967). Curse sijoittuu Englantiin kuten ensimmäinen osakin ja se seuraa muumion löytäneen retkikunnan vaiheita Lontoossa. No kaikki arvaavat, mitä Lontoossa alkaa tapahtua muumion päästessä kunnolla vauhtiin. Erittäin viihdyttävää elokuvaa, jossa on hyvää dialogia ja muutama erittäin tunnelmallinen tappo muumion toimesta. George Pastell on ainoa tunnetumpi Hammer -kasvo tässä Michael Ripperin (jolla on hyvin pieni rooli) ohella. 

 

Robert Aldrich: Ten Seconds to Hell (1959) (Blu-ray) ***

 

Aldrichin ainoa syrjähyppy Hammerin kanssa voittaa puolelleen mielenkiintoisella aiheellaan: Wehrmachtin sotilaat purkamassa lentopommeja Berliinissä. Elokuvan pääosissa ovat jäyhä Jack Palance, lipevä Jeff Chandler ja ihana Martine Carol. Pomminpurkajia on alussa useampi, mutta hermoja repivä näprääminen pommien kanssa vie monen hengen ennen lopun kliimaksia. Elokuva on parhaimmillaan juuri näyttäessään pommien purkua, joissa on jännitettä sekä tunnelmaa. Luulisin, että pommien purkaminen on esitetty kohtuullisen realistisesti ja makaaberi työ ei paljon riemunkiljahduksia tarjoile. Hyvin epätyypillinen elokuva Hammerille, mutta ihan hyvä vieläkin sekä varmasti ajankohtainen silloin ilmestyessään. #146 JMustonen

JMustonen

  Expert Member

 • Elitisti-toimittaja
 • PipPipPipPip
 • 2,025 posts

Posted 25 October 2017 - 15:35

Ei varsinaisesti elokuva (vain alkup. käsikirjoitus pohjana), mutta mielenkiintoinen historiallinen lisä Dracula-saagaan.

 

https://www.bleeding...rst-of-dracula/

 

Mark Gatiss And Michael Sheen Finally Make Hammer’s The Unquenchable Thirst Of Dracula 

Posted by Rich Johnston October 22, 2017 2 Comments

Radio is cheaper than film, which opens up all sorts of possibilities. Sherlock and Doctor Who‘s Mark Gatiss is directing a radio production of the unmade Hammer Horror movie The Unquenchable Thirst of Dracula using Anthony Frank Hinds‘s 1960s screenplay as part of Fright Night, this Friday on BBC Radio 4.

Set in 1930s India, the intended followup to Scars of Dracula was written primarily to take advantage of frozen assets that Warner Bros. (who financed and distributed Hammer’s output) had in India at that time. But financing was problematic, and Hammer dropped the script in favour of updating the series to present-day London with Dracula AD 1972.

Lewis MacLeod (Dead Ringers) channels Christopher Lee as Dracula, whilst Michael Sheen narrates. The cast includes Nikesh Patel (Indian Summers, Midnight’s Children), Meera Syal, Kulvinder Ghir, Anna Madeley, Ayesha Dharker and Raj Ghatek and is adapted for radio by Mark Gatiss and Laurence Bowen.

Hammer Films is synonymous with horror, after defining the genre in Britain with classics including Dracula, The Curse Of Frankenstein, and The Mummy. This new Radio 4 dramatisation is the first new Hammer Dracula production in 43 years and is part of Radio 4’s ongoing Unmade Movie series.

Mark Gatiss said of the project:

“What better way to celebrate Hallowe’en than with a lost Hammer movie? And not just any Hammer movie! Anthony Hind’s thrillingly titled The Unquenchable Thirst Of Dracula is a wonderful, rich and atmospheric script and way ahead of its time – set in the 30s, a sort of ‘Heat and Dust and Fangs’! It was nearly made in the early 70s on location in India and I was thrilled to assemble a fantastic cast headed by Nikesh Patel, Michael Sheen, Meera Syal and Anna Madeley to bring this forgotten gem to gory life.”

Michael Sheen commented:

“The prospect of a long lost Dracula script offering itself to me like a succulent pale neck was just too tempting. I devoured it in one sitting and cannot promise I won’t strike again.”


The Moonlight Sonata

"...is one of those poems that human language does not know how to qualify."

- Berlioz

#147 Exhorder

Exhorder

  Member

 • Foorumikäyttäjä
 • PipPip
 • 303 posts

Posted 28 November 2017 - 20:16

Olikos hammerin kauhuleffoista suomitekstitettyjä versioita? Kummalla kuvasuhteella 4:3 vai 16:9?#148 Kari Häkkinen

Kari Häkkinen

  Member +

 • Foorumikäyttäjä
 • PipPip
 • 558 posts

Posted 29 November 2017 - 20:45

Nämä on julkaistu Suomessa DVD:llä ja oikeilla kuvasuhteilla:

 

1958    The Revenge Of Frankenstein / Frankensteinin kosto
1962    The Phantom Of the Opera / Suuren oopperan kummitus
1964    The Curse Of the Mummy's Tomb / Muumion haudan kirous
1965    The Nanny / Kuolema kulkee talossa
1967    The Anniversary / Kuka murhaisi äitikullan?
1970    Scars Of Dracula / Vampyyrin arvet
1972    Dracula AD 1972 / Dracula Today / Draculan kosto
1974    The Legend Of the 7 Golden Vampires / Seitsemän vampyyrin legenda

 

2000-luvun uus-Hammereitä blu-raylla:

 

2010   Let Me In / Ystävät hämärän jälkeen

2010   The Resident 

 

Tuossa ovat ne jotka olen onnistunut hankkimaan. Saattaa olla muitakin, varsinkin uudempia.

 

 

Kasettijulkaisuja:

 

Hammer


Edited by Kari Häkkinen, 29 November 2017 - 20:52.

En lue kirjoitelmiini tulevia vastauksia.


#149 Exhorder

Exhorder

  Member

 • Foorumikäyttäjä
 • PipPip
 • 303 posts

Posted 13 December 2017 - 23:32

Eli 4:3 kuvasuhteellako?

Also tagged with one or more of these keywords: hammer

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users