Jump to content


Photo

The Expendables

mainstream

 • Please log in to reply
80 replies to this topic

#76 Bad Rain

Bad Rain

  Expert Member

 • Elitisti-toimittaja
 • PipPipPipPip
 • 2,109 posts

Posted 02 December 2010 - 11:29

Enpä pitänyt mitään kiirettä tämän katsomisen kanssa, eikä ollut syytäkään. Vaisu, vaisu ja vaisu, eivätkä laskelmoidun mietityt one-linerit olleet pätkääkään hauskoja. No, ehkä yksi tai kaksi.
Parasta tässä oli Eric Roberts, jolle soisi hyviä mean motherfucker -rooleja vähän tiukemmin toteutetuissa elokuvissa.
Nothing but the best for my dog.

#77 Namfoodle

Namfoodle

  Member

 • Elitisti
 • PipPip
 • 258 posts

Posted 02 December 2010 - 13:24

Turhankin rajusti tätä monet dissaavat, eihän tämä mikään hirveän hyvä ollut, mutta kun vertaa sitten vaikka Macheten saamiin ylistyksiin niin voi vähän ihmetellä. Viihdyttävyydessään Expendables kuitenkin pärjää aika hyvin Machetelle, joka keskivaiheille menee jo hyvinkin tylsäksi. Expendables tuntui paljon lyhyemmältä hyvässä mielessä, muuten toki Machete oli coolimpi. Luultavasti Rodriguez on vaan paskempi ohjaaja kuin Stallone. Kolme tähteä kummallekin.

Edited by Namfoodle, 02 December 2010 - 13:28.

Wie ein Hund


#78 Shocky

Shocky

  Full Member +

 • Elitisti-toimittaja
 • PipPipPip
 • 1,497 posts

Posted 02 December 2010 - 14:59

Turhankin rajusti tätä monet dissaavat, eihän tämä mikään hirveän hyvä ollut, mutta kun vertaa sitten vaikka Macheten saamiin ylistyksiin niin voi vähän ihmetellä. Viihdyttävyydessään Expendables kuitenkin pärjää aika hyvin Machetelle, joka keskivaiheille menee jo hyvinkin tylsäksi. Expendables tuntui paljon lyhyemmältä hyvässä mielessä, muuten toki Machete oli coolimpi. Luultavasti Rodriguez on vaan paskempi ohjaaja kuin Stallone. Kolme tähteä kummallekin.


Totta, totta, paitsi arvosanoiksi antaisin kyllä huomattavasti enemmän silkasta viihdyttävyydestä. Pettymys on ymmärrettävämpi Expendablesin tapauksessa, siihen kohdistuivat massiiviset odotukset joita ei selvästikään täytetty. Machete toimittaa kyllä sen minkä trailerissaan lupaa, mutta Rodriguez ei ole ikinä tajunnut mitään rytmityksestä ja haaskaa matskut vaivuttamalla katsojaa jonkinlaiseen koomaan. Kill Bill vol. 1 on hyvä esimerkki siitä, kuinka Tarantino >>> Rodriguez. QT onnistuu tunkemaan Kill Billin yhtä täyteen nerokkaan populistista toimintaa ja pintaa kuin Machete, mutta saa sen vaikuttamaan merkitykselliseltä ja toimivalta. Oikeastaan ainoa skarppi matsku mitä olen Rodriguezilta ikinä nähnyt on From Dusk Till Dawnin alkupuolisko ja sen hännillä ehkäpä Sin Cityn The Hard Goodbye -episodi.
So, you're the 'World No 1 Fist God'! -No, no... that was long time ago... Not worth mentioning it at all...

#79 Yoshua Ben Yosef

Yoshua Ben Yosef

  Full Member

 • Elitisti
 • PipPipPip
 • 1,311 posts

Posted 19 December 2010 - 22:11

The Expendables on parempi kuin Machete, hiuksenhienosti. 5/10 kuitenkin sillekin, kun ei millään kykene taipumaan kolmeen tähteen.

Mielestäni tää rinnastuu paremmin Stallonen uuteen Rockyyn kuin uuteen Ramboon. Samalla tavalla kuin Rocky, The Expendables yrittää kohdella aihettaan sydämellisesti ja tavoittaa jotain leimallisen nostalgista, mutta tekee sen aika lapsellisen vammaisella tavalla, Stallonemaisesti. Kuitenkin, vaikka epäonnistuminen on monin paikoin häiritsevää, on kyseessä sympaattinen elokuva, yritys on hyvä ja herättää kunnioituksen aivan eri tavalla kuin Machete. Lisäksi the Expendables on aivan eri tavalla merkittävä kulttuurihistoriallinen tapaus kootessaan samaan elokuvaan tällaisen kavalkadin oman alansa merkkihenkilöitä, menneitä ja nykyisiä.

Mutta tosiaan, kuten monet ovat sanoneet, toimintakohtaukset ovat susia. Heikon leikkauksen alta pilkistää aika kivoja juttuja, varsinkin Jason Statham on jäätävän kovassa iskussa veitsineen ja nyrkkeineen, ja siksi sotkuinen ja hektinen toteutus on erityisen tuskallista. Lisäksi kässärissä innolla tavoiteltu hahmoihin iskostuva huumori ja toverillisen sisällön tavoittelu tuntuu luonnottomalta: Stallone ja Rourke heittämässä läppää tai muistelemassa Bosnian keikan kauhuja ja sielun mustumista, Willis uhkailemassa Stallonea petoksen varalta, Statham kiristelemässä rakkausasioitaan, Jet Li yleensäkin puhumassa yhtään mitään kinkkienglannillaan, Randy Couture selittämässä tuskastuneena kukkakaalikorvistaan... kaikki yritys tarjota jokaiselle hahmolle erikoishuomiota on lähinnä vaivaannuttavaa yritelmää, samaan tyyliin kuin oli myös Rockyn emotionaalinen sisältö. Kuitenkin yritys on vilpitön, eikä mitään kaikkeen mahdolliseen viittaavaa puuhastelua R. Rodriguezin ja Macheten tapaan.

Vaikka alkuperäisenä kehyksenä on CIA:n kähmintä ja vaikutuspyrkimykset Etelä-Amerikan maiden sisäiseen politiikkaan, kääntyy keissi nopeasti Stallonen henkilökohtaiseksi missioksi. Vitut rahasta, sillä nainen on sytyttänyt tulen konkarin kuolleeksi luullun sydämen. Paatuneista palkkasotureista koostuva ryhmä tietenkin hylkää 5miljoonan palkkiorahan ilomielin auttaakseen johtajaansa pelastamaan mielitiettynsä sotilasjuntan kynsistä. Solidaarsiuutta ahneuden sijaan, ja tietenkin samalla postmoderni viittaus elokuvan varsinaiseen ulkoelokuvalliseen luonteeseen isojen nimien hauskanpitoelokuvana, jota kuvastaa hyvin myös viimeinen kohtaus, jossa
Spoiler
, samaa porukkaahan tässä ollaan.

5/10 -arvosanaan jäämisen syy, ja minulle pahin pettymys, oli lopputaistelu, jonka koin antikliimaksina. Sekavaa, hektistä, päämäärätöntä massatoimintaa, joka ei todellakaan pysy Syltyn hallussa senkään vertaa mitä aikaisemman elokuvan kohdalla. Lisäksi CGI-veri pistää pahasti silmään monessa kohtaa, myös
Spoiler
epädramaattisessa kuolonkohtauksessa. Luulisi että Stallone jos kuka olisi innoissaan vanhoista kunnon veripusseista.

Kiitos Stallone yrityksestä, tarkoitit hyvää ja yritit parhaasi, ja siitä saat kunnioitusta.

Edited by Yoshua Ben Yosef, 19 December 2010 - 22:12.

"Guns don’t kill people. Movies kill people."

- Tracy Klugian, N.R.A. puhemies, reagoi The Dark Knight Rises -elokuvan massasurmatyöhön.

#80 Hung Fist

Hung Fist

  Full Member ++

 • Elitisti-toimittaja
 • PipPipPip
 • 1,766 posts

Posted 20 October 2011 - 14:00

The Expendables Extended Cut

...fans will also be happy to see MORE Dolph Lundgren. Furthermore, scenes with him that were already in the theatrical cut have been re-edited and almost exclusively to his advantage....Also his fight with Jet Lee, whose key points were vigorously critizised, now opens with the necessary calm before the storm. The editing is also better... the worst CGI, as well as most of the aweful special effects shots of the burning Steve Austin, have been removed...

221 changes in total
in detail:

- 73 additional/extended scenes in the Extended Cut
- 68 additional/extended scenes in the Theatrical Cut
- 39 alternative shots
- 26x alternative sequencing
- 10 new edits of existing scenes
- 3 changes of dialogue
- 2 changes of the score


- http://www.movie-cen...t.php?ID=503364
- http://www.movie-cen...t.php?ID=851347

Tätä ei siis vielä oli saatavilla dvd:llä tai bd:llä, mutta varmasti jossain vaiheessa asia muuttuu.
Destroy all girl bosses!

#81 Janne

Janne

  Member ++

 • Elitisti
 • PipPip
 • 844 posts

Posted 24 November 2011 - 23:05

The Expendables Extended Cut

Tätä ei siis vielä oli saatavilla dvd:llä tai bd:llä, mutta varmasti jossain vaiheessa asia muuttuu.


The Expendables (Extended Director's Cut) [Blu-ray] (2010) USA-julkaisu on tulossa 13.12.2011...Also tagged with one or more of these keywords: mainstream

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users