Jump to content


Photo

B-toimintaelokuvien tähditystä


 • Please log in to reply
73 replies to this topic

Poll: B-toiminnan valiot (42 member(s) have cast votes)

less is more

 1. Michael Paré (7 votes [16.67%])

  Percentage of vote: 16.67%

 2. Olivier Gruner (4 votes [9.52%])

  Percentage of vote: 9.52%

 3. Jeff Speakman (3 votes [7.14%])

  Percentage of vote: 7.14%

 4. Miles O'Keeffe (0 votes [0.00%])

  Percentage of vote: 0.00%

 5. Michael Dudikoff (7 votes [16.67%])

  Percentage of vote: 16.67%

 6. Robert Ginty (2 votes [4.76%])

  Percentage of vote: 4.76%

 7. Matt McColm (0 votes [0.00%])

  Percentage of vote: 0.00%

 8. Lorenzo Lamas (2 votes [4.76%])

  Percentage of vote: 4.76%

 9. Cynthia Rothrock (3 votes [7.14%])

  Percentage of vote: 7.14%

 10. Mark Dacascos (7 votes [16.67%])

  Percentage of vote: 16.67%

 11. Eric Roberts (4 votes [9.52%])

  Percentage of vote: 9.52%

 12. Steve James (0 votes [0.00%])

  Percentage of vote: 0.00%

 13. Ice-T (3 votes [7.14%])

  Percentage of vote: 7.14%

 14. Joku muu, kuka? (0 votes [0.00%])

  Percentage of vote: 0.00%

Vote Guests cannot vote

#1 Goose

Goose

  Superspammer

 • Elitisti
 • PipPipPipPipPipPip
 • 4,024 posts

Posted 10 July 2009 - 08:14

Selailin omia kasettivarastoja ja laitoin merkille miten paljon on tullut hamstrattua tätä 80-90 luvulla ilmestyneiden B-toimintatähtien matskua ja mikä pahinta katsomatta näistä on edelleen n.80 prosenttia. Ajattelin pikkuhiljaa ruveta purkamaan tätäkin osa-aluetta, jonka myötä ajattelin sitten jakaa kokemuksia niistä tänne. Aluksi kuitenkin kysely ilmaan kuka on oma suosikkisi tällä toiminnan saralla. Listasin tuohon muutaman helpon muistettavan ja varmasti useita Die Hard klooneja jäi listan ulkopuolelle mutta aina ei voi voittaa. Ainakin listassa mukana olevien näyttelijöiden elokuvista otetaan mielellään kommentteja vastaan ja tietysti myös niiden myös joiden nimi jäi puuttumaan.
Goose who's butt did you kiss to get in here anyway?

The list is long, but distinguished.

#2 Jakel

Jakel

  Expert Member ++

 • Varapäätoimittaja
 • PipPipPipPip
 • 2,860 posts

Posted 10 July 2009 - 09:23

Olivier Gruner on ikisuosikki, vaikka joka kerta elokuvat tuottavatkin pettymyksen. Näitä tuli aina tsekattua yhdeksänkymmentäluvulla, ehkä myös siksi, että monissa hänen elokuvissa oli myös scifivaikutteita. Grunerilla on myös tiukka kickboxer ja erikoisjoukko tausta sekä selkeästi terve todellisuudentaju : 'näyttelijänä minussa yhdistyy Schwarzeneggerin fyysisyys sekä Tom Hanksin humaanisuus'.

Olikin aluksi todella innoissani kun Stone's Warissa piti olla Gruner pääosissa, mutta toisin kävi.
'Elokuva on värillinen, vaikka se sijoittuu 1200-luvulle. Oikeasti värielokuva keksittiin vasta 1900-luvulla, joten mustavalkoisuus olisi lisännyt realismin tuntua.'
-Braveheart, Mesta.netin leffamokat.

#3 Goose

Goose

  Superspammer

 • Elitisti
 • PipPipPipPipPipPip
 • 4,024 posts

Posted 10 July 2009 - 10:22

Helvetin helvetti! Tietysti kaksi todella olennaista staraa unohtui hätäpäissään. Eli listan völjyyn kuuluisi ehdottomasti myös David Bradley ja Brian Bosworth. Henkilökohtaisesti olin Michael Parén & Eric Robertsin välillä. Ääni meni kuitenkin Parén suuntaan. Aivan kuin miehelle olisi jo uran alkuvaiheilla sanottu, että tää on siun juttu, älä yritäkään +10 miljoonan mieheksi tai haaveile pääseväsi punaiselle matolle kuvatuimmaksi kolliksi.
Eric Roberts taas on merkillinen veikko, onhan hänen filmographyssä useita arvostettuja ja kiiteltyjä elokuvia mutta vastapainoksi kenties enemmän Etelä-Afrikassa kuvattua soramonttua tai Venezuelan viidakkoa täysin B-action statuksella.
Sure They`re great lads!
Goose who's butt did you kiss to get in here anyway?

The list is long, but distinguished.

#4 Ehetyz

Ehetyz

  Member ++

 • Elitisti
 • PipPip
 • 843 posts

Posted 10 July 2009 - 11:45

Ei jumalauta, liikaa hyviä äijiä! Michael Paré on kaikessa pallinaamaisuudessa todella sympaattinen äijä, mutta filmografiassa on turhan paljon Merchant of deathin kaltaista katsomiskelvotonta paskaa ja pieniä sivurooleja. Nykyään häntä tuntuu näkevän lähinnä Uwe Bollin tekeleiden sivuosissa (Seed oli mukava poikkeus).
Steve Jamesin ura jäi surullisen lyhyeksi.
Mark Dacascos on Eric Robertsin tavoin kummallisuus, joka poukkoilee A-leffoista Ö-mapin paskaan...
Speakmanilla on ankaralla karsinnalla vain kolme hyvää leffaa (Street Knight, Perfect Weapon ja Deadly Outbreak). Se ei ihan riitä...
Cynthia Rothrock on ihq, mutta leffoista mieleen on jäänyt vain Undefeatable.
Ice-T viehättää, ja on pääosassa Albert Pyunin parhaassa elokuvassa, Mean Gunsissa, mutta en ehkä ihan puhtaasti B-toimintatähdeksi profiloisi.

Loppujen lopuksi jää tiukka taisto Olivier Grunerin ja Dudikoffin välillä. Nyt oli pakko antaa ääni Grunerille, sillä Angel town on vielä tuoreessa muistissa.

Bryan Genesse, Joe Lara, Gary Daniels
ja Jeff Wincott olisivat tehneet valinnasta vieläkin vaikeampaa...

Edited by Ehetyz, 10 July 2009 - 11:46.

I'll be happy
as happy as can be
Your sacrifice, your nothingness
My beautiful, silent liberty

#5 Goose

Goose

  Superspammer

 • Elitisti
 • PipPipPipPipPipPip
 • 4,024 posts

Posted 10 July 2009 - 12:08

Bryan Genesse, Joe Lara, Gary Daniels[/b] ja Jeff Wincott olisivat tehneet valinnasta vieläkin vaikeampaa...

Jep, kiitokset näistä lisäyksistä! Mites on Meksikon lahjan maailmalle Jorge Riveron laita? Omia kokemuksia ei muistaakseni vielä ole. Omistuksessa on ainakin Fist Fighter - Ei armoa (1988), jossa kansitaide on ainakin verinen ja brutaali. Tosin Finnkinon kasetti taisi ilmestyä vielä niinä päivinä, kun elokuvan veret jäivät tarkastamon lattialle.
Goose who's butt did you kiss to get in here anyway?

The list is long, but distinguished.

#6 Norrin Radd

Norrin Radd

  Member +

 • Elitisti
 • PipPip
 • 364 posts

Posted 10 July 2009 - 12:23

Michael Paré on suosikki, ollut jo Liekehtivistä kaduista ja Upseerin kostosta lähtien. Työskentely on useimmiten sympaattisen kömpelöä ja miehestä säteilee joku kumma pieni surumielisyys.
Red Serpentissä (-02) muistaakseni mies vaikutti olevan vielä enemmän omissa maailmoissaan kuin tavallista esittäessään jenkkiliikemiestä venäjällä.
Paré kuuluu näyttelijätyöskentelynsä osalta samaan koulukuntaan kuin toinen symppis puujumala Christopher Lambert.

Mark Dacascos tulee kakkosena (=Crying Freeman*****).

Edited by Norrin Radd, 10 July 2009 - 12:28.


#7 Janne Timonen

Janne Timonen

  Über Member

 • Elitisti
 • PipPipPipPipPip
 • 3,070 posts

Posted 10 July 2009 - 13:48

ICE-T on cool. Aina.
Cause I'm a picker / I'm a grinner / I'm a lover / And I'm a sinner / I play my music in the sun

#8 Red Right Hand

Red Right Hand

  Superspammer

 • Elitisti
 • PipPipPipPipPipPip
 • 4,166 posts

Posted 10 July 2009 - 13:49

Liekehtivät kadut oli nuoruuden suosikkeja, ja onhan se vieläkin. Eli pakko antaa pojo Michael Parélle.

lisäys: Eipä filmografia yllä mainitun ohella hirveästi kyllä hetkauta. Mutta jos oikein muistelee niin Moon44 on ihan napakka scifitoimintarypistys. Vai onko. Muistaakseni diggasin.

Edited by Red Right Hand, 10 July 2009 - 13:54.

Talking shit about other people only makes you look like a loser.
- Rob Zombie

 


#9 Humphrey Bogart

Humphrey Bogart

  Superspammer ++

 • Elitisti
 • PipPipPipPipPipPip
 • 4,835 posts

Posted 10 July 2009 - 13:59

Aika vaikea näistä valita, kun suurimmalta osalta on aika vähän nähty. Michael Paren Upseerin kostosta diggailin muinoin ja olihan se Kaupunkicowboyt tv-sarjassa. Avenging Force on niin kova leffa, että ääni tulisi antaa Dudikoffille tai Steve Jamesille. James on periaatteessa koolimpi (rangers, my son, rangers), mutta se on kuitenkin Dudin sidekick joten ääni Dudille.
"I believe that my woman shouldn't work outside the home. When I come home and I'm tired from filming all day, I expect her to be there and make sure that everything is cool for me. You know, like drawing my bath and helping me into bed. That's the kind of job she had and, in return for it, she can bear my children and if any man talks bad to her, I'll hit him."

Oliver Reed

#10 Goose

Goose

  Superspammer

 • Elitisti
 • PipPipPipPipPipPip
 • 4,024 posts

Posted 13 July 2009 - 08:32

Posted Image
Mora: Back in Business (1997) ***½
Elkhart on entinen kovaotteinen huippuetsivä, joka sai poliisivoimista potkut ahdisteltuaan likaisia virkaveljiään pystymättä kuitenkaan näyttämään tätä toteen. Nykyisin hän on huippumekaanikkona klassikkoautojen korjauspajassa, eikä mies ole enää riippuvainen toiminnan tuomalle adrenaliinille vaan paikalliselle radiopsykologille jolta hän kyselee harvase päivä uusia vinkkejä tulevaisuutta ajatellen. Tämä antaakin Elkhartille neuvon, että hän olisi jo valmis tekemään rauhan itsensä ja poliisimenneisyyden kanssa ja neuvoo tätä menemään ja sopimaan asiat menneisyyden haamujen kanssa. Otettuaan neuvosta vaarin ja tavattuaan ainoan entisen etsiväystävän johon luotti/luottaa Elkhart huomaa olevansa tahtomattaan back in business ja vastassa vieläpä samat likaiset kytät, kuin aikaisemminkin.

Kokonaisuudessaan keskivertoa parempi b-action pommi. Brian Bosworthin Joe Elkhart ei ollut perinteinen itsesääliin vajonnut ja pulloon tarttunut ex-etsivä vaan ainoastaan nössöytynyt ja kadottanut kolmanneksen libidostaan ja maskuliinisuudestaan. Elokuvan puitteet olivat myös kunnossa aina muskeliveneistä muskeliautoihin. Veneiden puolella päästellään menemään mukavasti yli 700 horsea vapaaksi legendaarisen Wellcraft Scarabin muodossa ja autoina nähdään 1957 Corvette, Saleen pajan virittämä 1996-1997 Convertible Mustang & huippuna replica 427 AC Shelby Cobra. Myös elokuvan toimintajaksoissa ei ole valittamisen sijaa. Mm. muutamat päähän ampumiset ja veren roiskahdukset olivat näyttävintä mitä viime päivinä elokuvissa olen nähnyt. Back in Businesin loppuhuipennus on tyylikäs kopio Bad Boys (1995) aina räjähtävää hangaaria myöten ja autojen kisoittelua lentokentän suoralla. Tietysti sillä erotuksella, että tässä Cobran vastus ei ole turbo 911 vaan juuri tuo Saleen Mustang.

Elokuvasta ei liene ilmestynyt suomalaista DVD:tä mutta leikkaamaton tosin täysikuvallinen VHS-julkaisu löytyy nimellä Tappava bisnes. Jos haluaa WS kuvalla varustetun version eikä suomitekstit ole tärkeä juttu niin helpoin ja paras hankinta lienee Kinoweltin R2 DVD, joka saksalaiseen nimien kopionti tyyliin kulkee nimellä Stone Cold II.

Edited by Goose, 13 July 2009 - 08:33.

Goose who's butt did you kiss to get in here anyway?

The list is long, but distinguished.

#11 Goose

Goose

  Superspammer

 • Elitisti
 • PipPipPipPipPipPip
 • 4,024 posts

Posted 29 July 2009 - 10:50

Posted Image
Ziller: Moving Target ½
Elokuvassa häröillään Irlannissa ja kaljapullojen parissa. Pullot, kun sekoittuvat oikeitten ja IRA:n salaisten pullopommien kera. Kannattaa pysyä kaukana tästä sanoinkuvaamattoman tökeröstä amatööriroskasta. Elokuvan sankarina toimiva Don 'The Dragon' Wilson meni kerralla ei halutuimpien B-tähtien joukkoon.
Goose who's butt did you kiss to get in here anyway?

The list is long, but distinguished.

#12 Ehetyz

Ehetyz

  Member ++

 • Elitisti
 • PipPip
 • 843 posts

Posted 01 August 2009 - 17:42

Elokuvan sankarina toimiva Don 'The Dragon' Wilson meni kerralla ei halutuimpien B-tähtien joukkoon.


Ja jos haluat vielä lisävarmennusta, voin sanoa, että Moving Target on paras näkemäni Wilson-elokuva...

Edited by Ehetyz, 01 August 2009 - 17:43.

I'll be happy
as happy as can be
Your sacrifice, your nothingness
My beautiful, silent liberty

#13 Goose

Goose

  Superspammer

 • Elitisti
 • PipPipPipPipPipPip
 • 4,024 posts

Posted 09 August 2009 - 08:28

Posted Image
Hemecker: American Dragons **½
Nykiläinen huumekyttä Tony Luca paljastuu kaikin puolin epäonnistuneessa operaatiossa. Palkinnoksi tästä ei tule kenkää vaan siirto murhapuolelle, jossa ensimmäinen juttu sijoittuu China Towniin. Selvitettävänä olisi raa`asti murhattu paikallisen Yakuzan 3. mies apureineen. Poliisi on ymmällään tapahtuneesta ja tilannetta ei helpota myöskään, että Yakuza oli tehnyt omat tutkimukset ja siivoukset ennen poliisien tuloa paikalle. Luca löytää kuitenkin pienen johtolangan tekopaikan lähistöltä, paperista muotoillun lotuksen kukan. Tämän tiimoilta hän laittaa poliisien sisäiseen nettiin tiedustelun löytyisikö joltain kollegalta infoa kukan merkityksestä. Yllättäen Soulista saapuu virkaveli Kim jolla on asian tiimoilta tietoa mutta mies on ja pysyy yhtä salaperäisenä, kuin itse tapaus. Lisääntyvät murhat ja Yakuzan ja Mafian lähestyminen avoimeen sotaan saa kuitenkin etsivä Kiminkin tietopankin avautumaan, josta ei paljastu mitään herkullista saati helposti toteutettavaa infoa. Alkaa epätoivoinen murhaajan/murhaajien jahti ja samalla olisi estettävä rikollisjärjestöjen sota.
Vaikka Hemeckerin American Dragons ei kuulukaan kenenkään listalla olevien näyttelijöiden nimien alle, elokuva silti ansaitsee tulla mainituksi juuri veristen ja toiminnallisten B-elokuvien kastissa. Ja doupatun näköinen Michael Biehn on mies paikallaan, jonka ehdoilla elokuvasta löytyy myös kunnon treenikohtaus a la Rocky IV. Kaulasuonet pullistuvat viimeiseen saakka raudan vääntyessä ja loppuun saakka hiotut Shotokai-liikkeet uppoavat niin ilmaan, kuin hiekkasäkkiin. American Dragons onkin aika hyvä tappeluelokuva, jossa matsit ovat kovaäänisiä ja mukavaa seurattavaa reaalinopeudella ilman nopeita leikkauksia. Myöskään ruudin savua ei olla liiemmälti säästelty. Ukkoa suolataan niin lipas haulikon, konepistoolien kuin käsiaseidenkin voimin ja verta riittää.

Trailer

Edited by Goose, 09 August 2009 - 08:33.

Goose who's butt did you kiss to get in here anyway?

The list is long, but distinguished.

#14 Norrin Radd

Norrin Radd

  Member +

 • Elitisti
 • PipPip
 • 364 posts

Posted 09 August 2009 - 12:34

Tulipa katsottua tämmöinen:
American Samurai (1992) ***
Alkuintrossa Amerikkalaisen perheen pienkone putoaa Japanin lumisiin vuoristometsiin ja hengissä selvinnyt pikkuvauva päätyy paikallisen miekkamestarin (John Fujioka) hoiviin kasvatettavaksi samuraiperinteen mukaisesti. Miekkamestarin oma poika Kenjiro (Mark Dacascos) ei katso hyvällä silmällä (itseasiassa mulkoilee ja irvistelee raivokkaasti) velipuoltaan Andrewia (David Bradley) jolle isä antaa kannettavaksi suvussa kulkevan katanan. Myöhemmin katana varastetaan yakuza-järjestöön liittyneen Kenjiron toimesta ja ulkomaankirjeenvaihtajana toimivan Andrewin on lähdettävä Istanbuliin etsimään miekkaa ja tekemään tilit selviksi velipuolensa kanssa.
Siinä tämän ihan keskinkertaisen pläjäyksen perusasetelma jota kuitenkin piristävät suht näyttävät/veriset raajojen ja kaulojen sivaltamiset.
Kaksi B-action kärpästä yhdellä iskulla : David Bradley & Mark Dacascos
Kotimainen julkaisu löytyy, itsellä Scanboxin "Men of Action-halpissarjassa ilmestynyt versio.
Posted Image

#15 Ehetyz

Ehetyz

  Member ++

 • Elitisti
 • PipPip
 • 843 posts

Posted 09 August 2009 - 14:11

Kotimainen julkaisu löytyy, itsellä Scanboxin "Men of Action-halpissarjassa ilmestynyt versio.


...Joka muuten on se paras/definitiivisin versio elokuvasta. Warnerin ykkösalueen R-rated julkka on saksittu niin torsoksi, että ei tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa.
I'll be happy
as happy as can be
Your sacrifice, your nothingness
My beautiful, silent liberty


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users