Jump to content


Photo

Chris Farley


 • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Goose

Goose

  Superspammer

 • Elitisti
 • PipPipPipPipPipPip
 • 4,041 posts

Posted 29 September 2010 - 18:10

Lyhyeksi jääneen elämänsä aikana mies kerkisi tehdä ainoastaan 4 hänen nimellään kantavaa elokuvaa Tommy Boy (1995), Black Sheep (1996), Beverly Hills Ninja (1997), Almost Heroes (1998). Sinänsä surullinen yhteensattuma, että Chris Farley kuoli myös speedbalin yliannostukseen aivan kuten hänen esikuvansa John Belushi ja molemmat vielä 33-vuotiaana. Minuun Farley teki vaikutuksen ennen kaikkea erittäin fyysisen old school slapstickin ansiosta, parhaimmillaan Belushin & Candyn sekoitus lisättynä hänen omaan lapsellisen hauskaan tyyliään. Varsinkin, kun katsoo hänen hävytöntä Beverly Hills Ninjaa voi vaan ihmetellä ja ihastella miten ketterästi ja vaivattomasti häiskä tekee lähes akrobaattisia tempauksiaan, mutta toisaalta onhan hän The Great White Ninja, kuten hän itsekin elokuvassa toteaa. Jos miehelle ei olisi luoja suonut koomikon lahjoja, olisi hän varmasti ollut elokuvien parissa stuntmanina. Kaiketi hän elokuvissaan teki kaikki temppunsa itse, josta kielii ainakin se että jokaisessa elokuvassaan hänen nimensä löytyy myös lopputeksteissä stunttien kohdalta.
Jos mies ei ole ennestään tuttu, kannattaa tutustuminen aloittaa Beverly Hills Ninjalla. Aivan pimeää meininkiä + Nicolletta Sheridan ja loistava soudtrack. Myös tämä klassikko on mukana:

Tarzan Boy
Goose who's butt did you kiss to get in here anyway?

The list is long, but distinguished.

#2 Norrin Radd

Norrin Radd

  Member +

 • Elitisti
 • PipPip
 • 364 posts

Posted 29 September 2010 - 19:53

Ai perhana....Chris Farley.
Beverly Hillsin ninja on kyllä harvinainen komedia kun siinä saa ulvoa naurusta useammankin kerran. Pikkusievää, muutaman hymähdyksen aikaansaavaa komediaa tulee pilvin pimein, mutta harvassa ovat nykyisin tällaiset old school-aivokääpiöitä huvittavat naurukimarat.

Ehkä tarttuvin naurukohtaus koskaan

#3 Goose

Goose

  Superspammer

 • Elitisti
 • PipPipPipPipPipPip
 • 4,041 posts

Posted 06 December 2010 - 20:30

Posted Image
Segal: Tommy Boy ***1/2

Tommy Callahan Juniorin kymmenvuotinen college päättyy viimeinkin, kun tämä läpäisee historian kurssin D+ arvosanallaan, josta hän oli erittäin iloinen sillä hän piti D plussaa harvinaisempana, kuin D miinusta.) Juhlinnan jälkeen on aika palata kotiin sankarina, jossa myös odottaa iskän firma minkä toimialana on autojen varaosa valmistus. Varman työpaikan ja massiivisen tuotannon lisäämisen ohella isä tarjoaa myös iloisia uutisia hääuutisten myötä. Pian kuitenkin ilo muuttuu suruksi ja Tommy Boyn on otettava koko fiman tulevaisuus harteilleen, avukseen hän saa firman tiukkapipo nörtin. Parivaljakon olisi pelastettava firma ja kolmesataa työpaikkaa vaikka eivät pysty pelastamaan edes omaa aamuaan.
Elokuva ei yllä Farleyn ninjailun tasolle kokonaisuutena mutta on siitäkin huolimatta helvetin viihdyttävää komediaa, jonka parhaille vitseille saa nauraa sikiöasennossa. David Spade esittelee tässäkin elokuvassa omia automieltymyksiään sikaharvinaisen Convertible 1967 Plymouth Belvedere GTX:n muodossa. Elokuvassa on myös verrattaen hyvä sivukaarti mm. Brian Dennehy, Bo Derek, Dan Aykroyd & Rob Lowe. Tommy Boy:ssä musiikilla on myös suuri merkitys aivan kuten Beverly Hills Ninjassakin.

If at first you don't succeed, lower your standards.

Musiikkia elokuvasta:
http://www.youtube.com/watch?v=FfX-KSbfIz0
Goose who's butt did you kiss to get in here anyway?

The list is long, but distinguished.

#4 Goose

Goose

  Superspammer

 • Elitisti
 • PipPipPipPipPipPip
 • 4,041 posts

Posted 24 July 2020 - 18:00

md-front-release-39616-1588579579-370.jpMV5BY2IyNTI2YzktNzUwMy00ZTMyLTkyYjItMzk1

 

Guest: Almost Heroes  aka. Melkein sankareita   ***

 

 

Pohjois-Amerikan mantere on vielä osittain tuntematonta villiä erämaata. Jo kartoitetut seudut ovat pääasiassa kuuluisien tutkimusmatkailijoiden Lewis ja Clarkin merkkaamia. Mutta nyt he saavat pahan kilpailija parivaljakon siitä kummat raivaavat tiensä ensimmäisenä läpi tuntemattoman sisämaan aina Tyynelle valtamerelle.

Vastaan tulevat nimittäin porvari ja uskollinen Thomas Jeffersonin kannattaja Leslie Edwards ja todellinen metsien mies sekä suurenmoinen opas Bartholomew Hunt. Lisäksi toinen toistaan erikoisempi tukiryhmä.

Kokonaisuutena ei aivan yllä hyvän tasolle mutta irtonaiset vitsit ovat niin hauskoja, että saa nauraa kippurassa. Vaikkakin monet niistä ovat aika lapsellisia mutta jotenkin ne vaan sopivat Chris Farleyn tyyliin, eikä ne ole mitenkään vaivaannuttavia, pikemminkin päinvastoin.

Eugene Levy ryhmän tulkkaaja Guy Fontenot on ratkiriemukas tyyppi. Matkan alussa joukkio kohtaa Iowa intiaanit ja Edwards pyyhkii hikeä otsalta ja tuumaa "Onneksi meillä on pätevä tulkki mukana ettei synny mitään väärinkäsityksiä". Tähän Fontenot tuumaa "Pitipäs sattua. Puhun sataa eri kieltä mutta tämä ei kuulu siihen joukkoon".

Harmi ettei Suomessa ole julkaistu muussa formaatissa, kuin vanhana kunnon VHS:nä. Sekään ei ole kovinkaan yleinen.


Goose who's butt did you kiss to get in here anyway?

The list is long, but distinguished.


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users