Jump to content


Photo

Virus (Fukasaku)


 • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Hung Fist

Hung Fist

  Full Member ++

 • Elitisti-toimittaja
 • PipPipPip
 • 1,755 posts

Posted 06 June 2011 - 21:05

Nyt kun porukat on nähny leffan EKEK:issä niin voisi olla aika perustaa topicci.

Virus oli ihan huikeaa kamaa.


Fukasaku: Virus (1980)
Mukavaa nähdä Fukasakua elokuvateatterissa. Onhan tämä hyvin tehty katastrofifilmi, josta jo näyttelijäkaarti ja tehosteet tekevät katsomisen arvoisen. Hieman haittaisi printin kropattu kuva ja n. tunnilla pidempi japanilainen versio on tietysti parempi (mutta eipä sitä olisi tapahtumassa jaksanut katsella).


Virus
Voi kuvitella, kuinka himmeältä tämän katsominen on tuntunut, jos elokuvan taustoista ei ole tiennyt etukäteen mitään. Todella intensiivistä kerrontaa ollakseen niin puhepainotteinen ja paikoin kömpelö. Loppuhan on tietysti hieno, kuten ohjaajalta sopii odottaa.


Virus
Tähtikaarti oli lajityypin mukaisesti kova, minkä huomasi yleisöreaktioistakin aina, kun tuttu naama ilmestyi kankaalle. Tarinassa oli vähän hakemista, mutta hyviä kohtia oli sentään enemmän kuin huonoja. Tyly loppuratkaisu ja loppulaulu kruunasivat, ja pääasia oli että pingviinit selvisivät.


Virus
Fukasakun katastrofivisio on epätasainen kuten ohjaajan elokuvat usein, mutta ihan parhautta aina loistavaa loppulaulua myöten.


Virus
Leffa hyllyssä katsomattomien kasettien joukossa, enkä kuulemma ollut ainoa kasetin panttaaja! Hyvä lohduton lopetus ja naiset lypsykarjana -sikailua. Japanilaiset osaavat nää jutut.


EKEK-versio oli kuulemma jenkkileikkaus, josta puuttuu noin 50 minuuttia materiaalia japsiin verrattuna. Itse olen nähnyt vain japsileikkauksen (155 min) ja sen yhdeksi kaikkien aikojen parhaista (ellei parhaaksi) katastrofielokuvaksi julistanut.

Nopealla tutkailulla US-versiosta vaikuttaisi puuttuvan ainakin:
- Elokuvan alku, jossa matkataan tuhoutuneen Tokion ohi sukelluveneellä ja jatketaan Antarktikselle. Sääli, sillä kyse on komeasta materiaalista ja Antarktis-osuuden aikana soitetaan elokuvan teemakappale.
- Valtaosa Japaniin sijoittuvista kohtauksista sekä japanilaista tutkimusryhmää kuvaavista kohtauksista. Puuttuivatkohan tissit kans?
- Elokuvan lopetus,
Spoiler


Tuo jenkkiversion lopetus saattaa olla jopa parempi. Itse ehkä diggaisin eniten jonkinlaisesta välimuodosta, joka jatkuisi japsiversion materiaaleilla, mutta leikakaisi viimeisen minuutin pois ja jättäsi täten tarinan lopun avoimeksi (ja samalla välttäisi hieman pahinta epäuskottavuutta).

Jenkkiversiossa ei taida olla myöskään suoranaista päähenkilöä siinä missä japsi on kerrottu enemmän tai vähemmän Yoshizumin näkökulmasta (ja elokuva näyttää hänen taustansa Tokiossa ennen katastrifun puhkeamista)?

DVD on kotona, mutta kovolta löytyi muutaa screencap japsiversiosta. Ilmeisestä tätä materiaalia ei nähty jenkissä?

Aloitus:
Posted Image

Posted Image

Posted Image


Japanikamaa

Posted Image

Posted Image

Posted Image

lisää:
http://i7.photobucke...hura3/fuhi4.jpg
http://i7.photobucke...hura3/fuhi5.jpg
http://i7.photobucke...hura3/fuhi7.jpg

Lopetus (spoilerivaaran takia kuvat linkkeinä)
http://i7.photobucke...hura3/fuhi9.jpg
http://i7.photobucke...ura3/fuhi10.jpg
http://i7.photobucke...ura3/fuhi11.jpg
http://i7.photobucke...ura3/fuhi12.jpg
Destroy all girl bosses!

#2 Rantala

Rantala

  Member ++

 • Elitisti
 • PipPip
 • 738 posts

Posted 07 June 2011 - 08:17

Samaa mieltä Hungin kanssa. Pidennetyssä japskiverssissa on monta hyvää lisäystä mutta loppu on pessimistiseen ja lohduttomaan jenkkilopetukseen pienestä pitäen tottuneelle vähän liian Disneytä. Muistaakseni alku oli jenkkiversiossa myös paljon mielenkiintoisempi, eli se missä
Spoiler
. Onko muuten jenkkiversiosta kunnollista DVD-julkaisua? Eipä taida olla..

#3 Goose

Goose

  Über Member ++

 • Elitisti
 • PipPipPipPipPip
 • 3,982 posts

Posted 20 March 2020 - 20:02

Olin jo aloittaa topicin Fukasakun tiimoilta mutta onneksi tuo haku on nyttemmin kunnossa, kun kaikkia vanhoja topiceja ei millään muista ulkoa. Omistin vuosia tuon FIx-kasetin ja siltikin se jäi katsomatta, tosin se taitaa olla tuo lyhennetty versio? Onkohan nyt vajaa kymmenen vuotta myöhemmin saatavilla tuota pitkää versiota ihan peruskaurana eikä minään ultraharvinaisena keräilykohteena? On kyllä elokuvalla huikea kaarti Sonny Chibasta Henry SIlvaan ja Chuck Connorsista Olivia Husseyhin.


Goose who's butt did you kiss to get in here anyway?

The list is long, but distinguished.


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users