Jump to content


Photo

Fanielokuvat


 • Please log in to reply
17 replies to this topic

#16 Kari Häkkinen

Kari Häkkinen

  Member +

 • Foorumikäyttäjä
 • PipPip
 • 447 posts

Posted 17 July 2015 - 14:54

 

Helsingin Sanomien NYT-liite tänään: Tätä kotimaista Star Wars -fanifilmiä hehkutetaan maailmalla, haastattelimme tekijän.

1500 euron budjetilla tehty kymmenminuuttinen elokuva kuvattiin helmikuussa Helsingin Kaapelitehtaalla dynaamisesti kahdessa päivässä. Esi- ja jälkituotanto vaati kuitenkin nykyelokuvien tapaan useiden kuukausien työn.

 

Nykyelokuvien rasittavaan tapaan on myös elokuvan nimi tulkinnanvarainen. Hesarissa se on Boba Fett  The Twelve Parsec Stare, mutta alkuteksteissä Boba Fett on niin pikkuruisilla kirjaimilla, että erottuu vain vaivoin. Lisäksi angloamerikkalainen kirjoituskäytäntö suosii ajatusviivan sijasta kaksoispistettä: Boba Fett: The Twelve Parsec Stare.

https://www.youtube.com/watch?v=HURch6uH-KM

66

Edited by Kari Häkkinen, 17 July 2015 - 17:19.

En lue viesteihini tulevia vastauksia.


#17 Kari Häkkinen

Kari Häkkinen

  Member +

 • Foorumikäyttäjä
 • PipPip
 • 447 posts

Posted 22 October 2016 - 09:27

Tuntuu kuin olisin siirrellyt jo vuosia kalenterissani muistutusta "tsekkaa joko fanielokuva Axanar julkaistu". Heivaan sen nyt taas eteenpäin helmikuuhun saakka.

 

Axanar-elokuvan julkaisusta ei ole mitään tietoa edes nimikkosivuilla axanarproductions.com. Elokuva on juuttunut oikeuskiistaan siitä kuka omistaa klingonin kielen.

 

Elokuvan 22-minuuttinen johdanto Prelude To Axanar valmistui 2014 ja on katsottavissa YouTubessa. Mukana mm. Tony "Candyman" Todd.


En lue viesteihini tulevia vastauksia.


#18 Kari Häkkinen

Kari Häkkinen

  Member +

 • Foorumikäyttäjä
 • PipPip
 • 447 posts

Posted 03 July 2019 - 04:26

Jurassic Park-elokuvien katselun välissä tuli käytyä läpi myös 2010 valmistunut fanielokuva Jurassic Park: Prime Survival.

 

YouTubessa liki kahdeksan miljoonaa katselua saaneen brittituotannon on käsikirjoittanut nimen perusteella suomensukuinen Sakari Sihvo. Sihvon yhteistyö ohjaaja Jack De La Maren kanssa jatkui heti seuraavana vuonna elokuvassa Zombey.

 

Briteissä valmistui samaan aikaan toinen aivan tasan saman niminen elokuva, joka oli myös kestoltaan 42 minuuttia. Siinäkin kolme ystävystä päätyy dinosaurusten hallitsemalle trooppiselle saarelle. Aika erikoinen yhteensattuma!


En lue viesteihini tulevia vastauksia.0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users