Jump to content


Tuoppi

Member Since 25 Dec 2006
Offline Last Active Jun 16 2019 17:46

Posts I've Made

In Topic: Suositeltavia dokumentteja?

14 August 2014 - 16:45

Errol Morris : The Unknown Known (2013) ***

 

Morris on istuttanut tuoliin Yhdysvaltojen puolustusministerinä tunnetun Donald Rumsfeldin ja käy haastattelun muodossa läpi tämän uraa ja tämän tekemää ulkopolitiikkaa. Henkilöhistorian lisäksi käydään läpi Irakin sotaa, 9/11 jälkeistä aikaa ja Saddamin jahtia, sekä yleistä Yhdysvaltojen ulkopolitiikka. Rumsfeld vaikuttaa pintapuolisesti tarkasteltuna jopa kohtuu sympaattiselta konservatiivilta mutta josta alkaa dokumentin edetessä paljastua eräänlainen "pimeämpi" puoli, jota korostaa Rumsfeldin pirullinen hymyily. Dokumentti on pitkälti Rumsfeldin puhuvan pään seuraamista ja näin ollen melko tasapaksua toteutukseltaan. Lisäksi olisin toivonut että Morris olisi haastanut Rumsfeldia hieman enemmän tietyistä kyseenalaisista poliittisista ratkaisuista.

 

Haastaminen ei minusta kuulukaan Morrisin tyyliin. Tässä tapauksessa homma ei tosiaan toimi koska Rumsfeld ei "ilmaiseksi" halua kertoa juuri mitään. Toisin kuin esim McNamara, joka oli paljon avoimempi. Tosin käsiteltävät asiatkin vuosikymmenien takaisia.

 

Ei Rumsfeldista setämäisyydestään huolimatta kovin sympaattista kuvaa saa jos antaa miehen puhua yli minuutin. Minusta oli ihan just niin mulkkumainen valehtelija kuin on aina julkisissa esiintymisissään. Kaikki syytökset ja vähemmän mairittelevat asiat valuu kuin vesi ankalla selästä. The Unknown Knownia voisi sanoa melkeimpä Morrisin huonoimmaksi dokkariksi. Olen muutaman haastattelun mieheltä nähnyt dokkarin tiimoilta. Niissä Morris haukkuu Rumsfeldiä sen verran suorasti (lähestulkoon saatanaksi) että ehkä hän itsekin oli turhautunut lopputulokseen. Dokkarista kun ei selviä yhtään mitään uutta. Ainakaan mitään mikä ei ole jo tullut selväksi jos on seurannut Donaldin duunia ja julkisia esiintymisiä Bush-hallinnon aikaan. Eli tyhmiä kielikuvia käyttävä politiikon ketkuhan se siinä puhuu! Kaikin puolin turha dokkari. Varsinkin kun Morris teki jo Standard Operating Proceduren joka sivusi myös Rumsfeldia.


In Topic: Star Wars

03 June 2014 - 01:17

Star Wars Episode VII SUPER SECRET SPOILER PICS FROM THE SET!


In Topic: Mitä elitisti-forumin väki katsoo 2014

14 May 2014 - 22:41


 

46. The Councelor (lentokone) *** Tää jäi nyt vähän juonellisesti mystiseksi, mutta se kai lienee ollut tarkoituskin. Toisaalta piristävää ettei oikein selkeää resoluutiota edes saatu. Jos sotket itsesi pahoihin kuvioihin, ole valmis maksamaan kalliisti, oli kai opetus. Silti, en tajuu mitä tapahtui.

 

 

Mä taas en tajua miten The Counselor pystyi erityisesti suomessa huijaamaan helvetin monta kriitikkoa. Vertailukohdaksi ei tarvitse kuin laittaa Coenin veljesten Menetty Maa niin minusta on helppo nähdä kuinka surkea kupla The Counselor on. Muutamia hyviä juttuja siinä toki on ja loppukuva on erittäin häijy. Mutta kaiken perustana oleva McCarthyn kasikirjoitus on Coenin veljesten omaan elokuvaansa sovittamaan nähden pelkkä surkea vitsi. Dialogi on moninpaikoin niin typerää että liikutaan Tarantinomaisissa sfääreissä, eikä hyvässä mielessä. Ja Scott taas ottaa homman, auton naimisineen, niin tosissaan että kärjistäen olis vähän sama kuin Spielberg ohjaisi Kunniattomien Paskiaisten kässärin pohjalta vakavan sotadraaman. Jollain tasolla haluaisin uskoa että Bardem oli tekijäporukasta ainoa joka tajusi kässärin typeryyden ja siten veti roolinsa asiankuuluvalla hölmöydellä.

 

Niin ja Cameron Diaz oli sanalla sanoen, hirveä!


In Topic: Steven Seagal

08 January 2014 - 12:52

En ota kantaa tohon Gawkerin juttuun mutta onhan tuossa Seagalissa selkeästi sellaista "right-wing nutjob" -potentiaalia. :)


In Topic: Suositeltavia dokumentteja?

27 September 2013 - 19:15

Kannattaa tsekata noita muitakin, mutta Act of Killinghän tosiaan tulee Docventuresissa 6.11 (kakkoselta). Sarjan LSD-dokkari taitaa olla sama joka tuli teemalta taannoin, mutta muutenhan noi taitaa olla aikaisemmin näyttämättömiä.

 

Tuo Whore's Glory on ainakin aika karu. Keskimmäinen Bangladesh osio saa voimaan fyysisesti pahoin. Tuon jälkeen viimeinen Meksiko osuus jääkin vähän turhaksi.