Jump to content


Marienbad

Member Since 24 Sep 2003
Offline Last Active Feb 14 2018 10:18

Topics I've Started

Mikä (vampyyri)elokuva kyseessä?

02 March 2017 - 16:37

Muistan yksittäisen kuvan hauta-arkusta, jonka (kannen) välistä pursuaa valkoisia (?) hiuksia, vaikka arkun kansi on kiinni. Vaikutelma on sellainen koomis-karmiva, kun on selvää että arkussa makaava "kulmahammas" on elossa ja aktiivinen. Olin varma, että kyseessä olisi Guillermo del Toron debyytti Cronos (1993), mutta eihän se tarkistuksen myötä ollutkaan. Toinen vaihtoehto on joku näistä Devil's Backboneista ja Pan's Labyrintheistä, joista en muista mitään.


Oscarit 2017

27 February 2017 - 17:56

Lopun mokailu... Ajattelin ensin, että se oli järjestetty ja sovittu juttu, parodia trumpilaisista fake newseistä! On/oli niin vaikea uskoa, että moinen sekaannus voi tapahtua tuon luokan pirskeissä. Kimmelin viimeiset repliikit olivat mielestäni täyttä kettuilua Trumpille, suunnilleen näin:
 
"I knew I couldn't do it. I promise, I won't be back again."
 
Loppu.
 
Tiedotusvälineiden mukaan kyseessä oli ihan oikea moka ja kämmi... Warren Beattyn hämmästynyt reaktio ja ihmettely ennen nimen lausumista yleisölle on nyt johdonmukaista, kun on paljastunut että kirjeessä luki parhaan leffan nimen sijasta "Emma Stone".
 
Joka tapauksessa show oli "odotusten" veroinen. Juhlapuheisiin oli ujutettu avainsanoja "public school", "immigrants" jne. ja meksikaano sanoi miljoonien edessä "we don't want walls in this world" tms. Trumpin mollauksista Meryl Streepiä kohtaan otettiin kaikki irti, koko sali nousi seisomaan Streepin kunniaksi, joka on Trumpin mukaan "yliarvostettu" (Streepin kritisoitua Trumpia tammikuun Golden Globessa tms.)
 
La Lan ohjaus-oscar yllätti kanssa vähän... Mutta on se kai sen luokan spektaakkeli. Ns. "hyvän mielen elokuvan" palkitseminen oli odotettavaa näinä aikoina, mutta yhtä lailla mustan elokuvan, Moonlightin, palkitseminen on johdonmukaista.

 


Hyvät leffakaupat/divarit Pariisissa?

30 August 2015 - 15:53

Olisiko elitistisiä suosituksia dvd & blu -rintaman tarjonnasta Pariisissa?


Mad Men

25 January 2009 - 22:04

Katsoin ekan kauden läpi Futuren dvd:ltä, ja onhan tämä monipuolinen, hauska, älykäs ja koukuttava. Alusta lähtien on selvää, että 60-luvun mainosmaailman kuvaus tämä on vain pinnallisesti, vaikkakin hyvin kiinnostavasti. Se omituinen/selittämätön/määrittelemätön tunnelma, josta tätä sarjaa on kehuttu eri lehdissä ja joka sai sen kuulostamaan kiinnostavalta, perustuu monenlaisiin hienovaraisiin keinoihin ja oivalluksiin dramaturgiassa ja henkilöiden toiminnassa. Irvokkaat ja salakavalasti kaikkialle asettuneet "sukupuoliroolit" saavat aikaan sen, että etenkin nämä "määräävät" mieshahmot paljastuvat yksiksi pikkulapsiksi, kun salatut ihmissäädöt ja kohtaamattomat ajatukset tunkeutuvat omaan ja muiden tietoisuuteen ja aavistuksiin. Itse mainostaloa yhtenä sarjan hahmoista hyödynnetään toisinaan hienosti kuin sairaalaa Von Trierin Rigetissä. On hienoa nähdä pienenpieniä yksityiskohtia, joista kuitenkin syntyy merkityksellisiä ideoita, usein hyvinkin outoja ja vaikeasti määriteltäviä. Esim. sukkasillaan talossa kävelevä vanha pomo, tai Trierillä esim. omaperäistä "yösijaansa" sairaalan kellarikerroksessa pitävä lääkäri.