Jump to content


Psychic

Member Since 17 Jun 2007
Offline Last Active Mar 03 2021 14:13

Posts I've Made

In Topic: Videomuseo blogi: VHS- ja Beta-elokuva-arvioita

08 November 2018 - 18:14

Teimme VHS (FIx) -keräilijöiden kanssa syysretken Suomen elokuva-arkiston eli KAVI:n maanalaiseen videoluolastoon 1.11.2018 - tsekkaa mitä harvinaisuuksia löytyi Videomuseon valokuvareportaasista: http://www.jukkaeron...html#extra-kavi

 

nordic_mini.jpg

 

Blogissa myös perinteiset kauhuelokuvapostaukset halloweenin siimellyksessä, esim. Esselten valkoinen Dracula (1979): http://www.jukkaeron...xtra-hulabaloo5


In Topic: VHS-kerääjien ajankulu thread

04 November 2018 - 17:30

Teimme VHS (FIx) -keräilijöiden kanssa syysretken Suomen elokuva-arkiston eli KAVI:n maanalaiseen videoluolastoon 1.11.2018 - tsekkaa mitä harvinaisuuksia löytyi Videomuseon valokuvareportaasista: http://www.jukkaeron...html#extra-kavi

 

kavi_mini.jpg


In Topic: Videokansien törkeimmät valheet

08 March 2018 - 19:26

Oma kategoriansa ovat katastrofiskenaariodokumentit. Kyllähän se loppu tulee vielä, mutta näin jälkikäteen voidaan todeta, että esimerkiksi Jupiter uhkaa (1982) -dokkari oli ainakin edellä. Profetioiminen on toki vaikeaa.

"George Kennedy ... ennustaa luonnottomia tapahtumia ja onnettomuuksia tulevaksi peräkkäin Vuonna 2.000 nämä kaikki huipentuvat sarjaksi tulivuorenpurkauksia ja maanjäristyksiä. Ja loppujen lopuksi maapallon akseli kallistuu."

Toisaalta vasta hogasin, että takannessa lukee kuin lukeekin "tieteiselokuva". Ainakin suomalainen Thorn EMI:n julkaisija R-Video on tämän pseudodokkarin luonteen ansiokkaasti tajunnut. Pitipä oikein sekata ja ulkomaisissa kansissa en löytänyt Sci-Fi-merkintää. Joka tapauksessa itse dokkarin luonne on kovin vakava ja tosissaan oleva, eikä se esitä asiaansa scifinä.

 

Videokansi itsessään on sekin harhaanjohtava. Parasta tässä onkin hyvään tapaan överiksi vedetty kansitaide - vaikka post-apokalyptistä kohtausta jossa laavassa kelluvan ja jälleen kerran tuhoutuneen Vapaudenpatsaan kruunun harjalle kiipeää pari ihmistä, ei elokuvassa harmillisesti, joskaan ei-niin-yllättäen, nähdäkään. Mutta on kyllä ihan viihdyttävä pläjäys muutenkin.

PS. Eräs jännä juttu on että tässä esiintyy Terminator:in (1984) musiikkiteeman tutuksi tuoma rumpu-komppi; se muistuttaa etenkin Terminator 2 -versiota. Onko sattumaa vai Terminatorin musiikki tästä inspiroitunut, mene ja tiedä. Hyvin on voinut sama komppi toisistaan tietämättä eri säveltäjille päähän päksähtää.


In Topic: Videokansien törkeimmät valheet

07 March 2018 - 21:11

Oliot - Wavelength lupaa videokansissa ja julisteissakin terroria:

"Kaksi viikkoa sitten he laskeutuivat maapallolle... Tänään ne ovat suuren amerikkalaisen kaupungin alla... TERRORI VOI ALKAA..."

Alku on jännittävä ja mielenkiintoinen, mutta eipä tässä terroria saati horroria ole. Ellei se ole jotain ihmisen käsityskyvyn ulkopuolelta. Alku ja tietämättömyys tulevasta liekin parasta, mutta ihan sympaattinen ja ookoo pienen budjetin scifi-leffa noin muuten oli harhaanjohtavine markkinointeineenkin. Mutta tästä olisi mielenkiintoista nähdä myös jonkinlainen Promised Cut ;).

Videoformin julkaisu muuten tämäkin kuten aloituspostauksessa mainittu Convoy 3.

Myyntivideo-puolella Castle/Sesam Video käytti luvatta erilaisia taiteita. Esim. Hyi, me vakoillaan -videokansi on napattu suoraan Wasteland-post-apokalypsi-tietokonepelin kotelosta.

Ja Prinssi Nezha ja lohikäärmekuninkaat on kanteen poimittu lohikäärme täysin aiheeseen liittymättä Yoko Tsuno -sarjakuvasta. Tosin kyseisessä sateenkaarijulkaisussa ei lue julkaisijaa kansipaperissa missään, mutta saman lafkan julkaisuja nämä täytyy olla. Nezhasta on luvallistakin omaa taidetta käyttävä kansivariantti.


In Topic: Sielunkehrääjä (2017) - suomalainen scifi-elokuva

09 October 2017 - 13:43

Sielunkehrääjä esitetään päivittäin Hangon Elokuvajuhlilla 2017 lokakuun 19.–22.
Vapaa pääsy, baari auki! Kino Komissar – Hotelli Bulevard, Bulevardi 8, 10900 Hanko.

Kaksi esitystä päivittäin, torstaista sunnuntaihin. (Vuorottelee Rakkautta ja anarkiaa -lyhäreiden kanssa.)

Aikataulut: http://www.jukkaeron...l-october-2017/
Lisää tietoa Hangon Elokuvajuhlista: https://www.facebook...nelokuvajuhlat/

Elokuvan kesto 36 minuuttia. Kielletty alle 13 vuotiailta.