Jump to content


Dremez

Member Since 24 Sep 2003
Offline Last Active Jan 31 2019 12:12

Topics I've Started

Pilvenpiirtäjäelokuvat

14 October 2010 - 08:08

Pilvenpiirtäjät ovat kiehtovia pienoismaailmoja. Ne yhdistävät tavallaan modernin koneen ja ihmisyhteisön yhdeksi eristetyksi organismiksi, joka puhtaimmillaan voisi elää täysin omaa elämäänsä riippumatta ulkopuolisesta maailmasta. Esim. J.G. Ballard (High Rise, 1975) on nähnyt tällaisen keinotekoisen psykologisen ilmaston tarjoavan mahdollisuuden jopa atavismiin eli eräänlaiseen käänteiseen evoluutioon.

Tunnetusti tämä koneen ja ihmisen (tai tässä tapauksessa ihmisyhteisön) liitto on kiinnostanut myös Cronenbergia ja se manifestoitui ilmeisesti toisistaan täysin erillisenä, mutta samankaltaisena visiona samana vuonna Ballardin kirjan kanssa, elokuvassa Shivers (1975). Cronenberg ei ammenna kuitenkaan pelkästään ihmisten psykopatologioista vaan tuo mukaan myös kolmannen tekijän, loisorganismin.

Pienen alustuksen jälkeen kysyisinkin nyt, että olisiko teillä mielessä vastaavia elokuvia, joissa pilvenpiirtäjä tai muu iso moderni rakennus rajaa sen sisällä olevan ihmisyhteisön sisäänsä ja muodostaa joko oman atavismiin vaipuvan psykologisen ilmastonsa tai toimii eräänlaisena eristävänä organismina joka tarjoaa mahdollisuuden ulkopuoliselle häiriötekijälle (loisorganismi, terrorismi, katastrofi, supertietokoneen sekoaminen, yliluonnollinen pahuus jne.)?

En hae tässä ensisijaisesti mitään tunnettuja tai mainstream-elokuvia, vaan mieluiten jotain hämärämpiä tapauksia. Eli esim. Die Hard (1988), The Towering Inferno (1974), Sliver (1993), Gremlins 2: The New Batch (1990), Ghost Busters (1984), Poltergeist III (1988), Dèmoni 2: L'incubo ritorna (1986) jne. ovat kyllä luonnollisesti tiedossa.

Vielä muutama esimerkki hakemani kaltaisista elokuvista:

- The Tower (1985)
- Zoning (1986)
- Dark Tower (1987)

Survival-elokuvat

20 September 2010 - 17:59

Haen tiukasti sellaisia elokuvia, joissa survival-henkiset ihmiset odottavat omavaraisina maailmanloppua tai haluavat muuten vaan varautua. Tämän threadin elokuvat eivät tule kyseeseen, vaan haen elokuvia ns. oikeista survival-ihmisistä. Selvennykseksi mainittakoon, etteivät myöskään post-apocalyptiset elokuvat kuulu hakuuni, vain varautuminen eri muodoissaan.

Elokuvan genrellä ei ole merkitystä kuten esimerkeistä selviää.

Esimerkkejä:

- Otetaan hatkat (1983)
- Henkiinjääneet (1986)
- Survivalist (1987)

O: Private Eye - Blue Hotel

31 August 2008 - 21:43

Tarjoukset yksityisviestillä.

Posted Image

O: 8 miljoonaa tapaa kuolla

25 April 2008 - 22:57

Posted Image

Tarjoukset yksityisviestillä.

FIxblogi

02 December 2007 - 17:00

Eli nyt pärähtää! Blogien ja Wikien aikakaudella jo uhanalaiseksi lajiksi epäillyt FIx-harrastajat ovat vihdoinkin yhdistäneet voimansa ja tuoneet homehtuneet kasettipinonsa nykyajan valokeilaan ja formaattiin! On syntynyt FIxblogi jossa kohtaavat muun muassa niin yksittäisen harrastajan kokoelman helmet, kuin toisaalta mahtavimpien julkaisijoiden kokonaiset sarjakatsaukset ja tottakai mahtavimmat genre-harvinaisuudet!

"Sisältövaroitus: Jotkut blogin lukijoista ovat ottaneet yhteyttä Googleen, koska heidän mielestään tämän blogin sisältö on kyseenalaista. Google ei yleensä tarkista eikä suosittele tämän tai minkään blogin sisältöä. Saat lisätietoja sisältökäytännöistämme Bloggerin käyttöehdoista."

Tule, näe ja koe!

http://fixblogi.blogspot.com/