Jump to content


Lauri Lehtinen

Member Since 24 Sep 2003
Offline Last Active Apr 20 2018 12:45

Posts I've Made

In Topic: EKEK: mysteerien yö @ Orion 2018

20 April 2018 - 12:41

Arvoisat lukijat.

 

Tuho on palkkio maailman kalliimmasta hinnasta.

 

Viha, pelko, kuolema, he tiesivät sen kaiken ja kuitenkin jokin heidän sisällään pakotti jatkamaan Orionin loppuun asti.

 

EKEK the 13th - The Final Chapter huipentaa Elokuvakulttuurin edistämiskomitean festivaalitoiminnan elokuvateatteri Orionissa lauantaiyönä 26.5.2018 klo 23:00 alkaen ja sunnuntaiaamuun jatkuen. Kaikkien aikojen ohjelmisto on koottu neljästä Orionissa ennennäkemättömästä 35 mm -filmistä. Liput maailman pitkäikäisimmän secret cinema -festivaalin mahtavaan finaaliin Orionin verkkokaupasta tai kassalta, ikäraja K-18.

 

e62fba8ab9b1b851ce333b62906a7832.jpg

 

 

 

EKEK the 13th: The Final Chapterissa on helppo olla hauska ja hyvä.

 

Muiden mukavien keskellä. 

 

Siinä se on koko EKEK-maailman ehdoton idea. 

 

Älä sinäkään tapa aikaa. Elä se.

 

https://www.facebook...63152781066400/


In Topic: EKEK: mysteerien yö @ Orion 2018

30 December 2017 - 19:42

40 000 vuotta sitten

40 000 vuotta sitten iIkeä äiti tuomitsee lapsensa, tytön ja pojan kuolemaan, mutta heidän ruumiinsa eivät pääse lepoon. Sisarukset joutuvat käyttämään ihmislihaa välttääkseen ruumiidensa ennenaikaisen vanhenemisen. Heidän ainoa pelastuksensa on odottaa kunnes tähdet ovat suorittaneet Zodiacin kierroksen ja suden tähdet reunustavat kuuta.

 

1692

Vuonna 1692 tuomitaan noita Elondra Sharack - saatanan tytär - kuolemaan, mutta vaikka hänen ruumiinsa hukutetaan, jää henki eloon. Hän lepää lammessa ja vaatii koko ajan uusia uhreja lepyttääkseen pimeyden ruhtinatarta. Noidan tuomiopaikalla tapahtuu pahoja onnettomuuksia, joissa kuolee ihmisiä. Seutu autioituu useaksi vuodeksi.

 

1917

Svinhufvudin senaatti antaa 4. joulukuuta esityksen Suomen julistautumisesta itsenäiseksi Venäjästä. Eduskunta hyväksyy esityksen 6. joulukuuta 1917 äänin 100–88.

 

1975

Pieni tyttö joutuu paholaisen valtaan. Vanhemmat eivät voi tehdä mitään, vaan ovat pakotettuja näkemään yhä suuremmat muutokset tyttäressään. Yritetään kaikkea, ja lopulta eräs pappi polttaa omalla ristillään Jumalan ristin tytön otsaan.

Tyttö kuolee ja paholainen on karkotettu.

 

1999

Elokuvakulttuurin edistämiskomitea järjestää Espoo Ciné -festivaalilla maailman paras elokuva -äänestyksen. Eniten ääniä saa Shogun Assassin.

 

2006

Ensimmäinen EKEK-elokuvafestivaali järjestetään sika säkissä -periaatteella Kino Engelissä.

 

2016

Kino Engel on remontissa ja vuotuiseksi alkukesän mysteeritraditioksi vakiintunut EKEK-festivaali valtaa Kansallisen audiovisuaalisen instituutin Orion-teatterin ja KAVI:n arkiston aarteet. Yötapahtuman ohjelmisto pidetään vakiintuneeseen tapaan salassa H-hetkeen asti.

 

2018

Tammikuussa lauantaina 20.1.2018 klo 23:00 alkaen Elokuvakulttuurin edistämiskomitea järjestää Orionissa ensimmäisen Mysteerien talviklassikko -tapahtuman, joka juhlii satavuotiaan itsenäisen Suomen uskallusta mennä kohti tuntematonta. Neljän hätkähdyttävän elokuvalöydön muodossa.

 

Tapahtuman liput ovat myynnissä Orionin verkkokaupassa.

 

Siinä tärkeimmät.

 

Täs voi olla sullekin pari kiinnostavaa juttua.

 

2342293%2CIoXe6lwO0QMh6Z04p6fOKZYvOlooUZ


In Topic: EKEK: mysteerien yö @ Orion 2018

20 November 2017 - 15:58

Älä usko huhuja kaikista kuolleista... He vain hämärästi vartioivat!

 

14020.jpg

 

Vaarojen varjoissa vaeltaa mies, jota ei ole olemassa. Hän on hyvä, perkeleen hyvä - Reino Tanahalme tietää sen itsekin yhtä hyvin kuin häntä vastaan asettuneet - muisto heidän epäelokuvalliselle kunnialleen. Teräksen voimakas, reilu ja kunniallinen Reino ympäröi itsensä luotettavilla apulaisilla: elämystuottaja Antti Suonio, asiakaskokemusjohtaja Lauri Lehtinen, liittokansleri Antti Tohka sekä hyvä noita, jonka Reino pelasti roihusta. Kinoissa jatkuu taistelu hyvästä ja pahasta läpi elämän...

 

Elokuvakulttuurin edistämiskomitean ensimmäinen Sika säkissä -festivaali järjestettiin Kino Engelissä kesällä 2006, kun sileät kasvomme huusivat pimeässä. Pimeyden voimat kaivautuvat yhä syvemmälle EKEKin perustajiin. Elokuvateatteri Orion ja Kansallisen audiovisuaalisen instituutin filmiaarteet otettiin haltuun 2016 Naisen logiikan, Tabun, Action Jacksonin, Jeesuksen poikien ja muiden voimalla. Kesän 2017 mysteerit olivat Tinto Brassin Dropout - hylätyt, Léolo, Liian myöhään ja Metalstorm: Destruction of Jared-Syn.

 

Asiat riippuu mistä roikkuu. Kerran vuodessa ei enää yksinkertaisesti riitä. Vuodenvaihteessa 2018 filmikansan psyykkinen possujuna etsiytyy taas uusille raiteille. Tulossa ei ole vain Mysteerien yö vaan myös joulukauden kovin yllätyslahja.

 

Palataan astialle.

 

oliver-reed-satanic-ritual-in-blue-blood


In Topic: EKEK: mysteerien yö @ Orion 2018

26 May 2017 - 11:55

img.jpg

 

No onkos nyt hulvatonta tulossa perkele. Tuota pikaa se selviää eli 3. kesäkuuta 2017.

 

Sitä odotellessa Elokuvakulttuurin edistämiskomitea pahoittelee EKEK: Mysteerien yö -tapahtuman lipunmyynnissä ilmenneitä outoja häiriöitä, jotka saatiin selätettyä ja liput ovat taas myynnissä elokuvateatteri Orionin kassan lisäksi KAVI:n verkkokaupassa.

 

"On toisinaan hetkiä, jolloin verkkomyynnin jumittaminen pääsee ryöstäytymään liian pitkälle, ja jopa Elokuvakulttuurin edistämiskomiteakin on aluksi täysin voimaton. Mutta tämä kestää vain hetken, ja sitten aletaan käyttää keinoja, joista tavallisilla ihmisillä ei ole harmaintakaan aavistusta, luojan kiitos", EKEK:n taiteellinen johtaja Reino Tanahalme naurahtaa.

 

Reino Tanahalme ei allekirjoita salaliittoteoriaa jonka mukaan lipunmyyntiin kohdistui kyberhyökkäys, koska kesän 2017 mysteerifilmit ovat jopa edistämiskomitean standardeilla poikkeuksellisen kuumaa tavaraa.

 

"Rajansa kaikella vaikka EKEK-festivaalit ovatkin tekijöitä, jotka saavat ihmisen muuttumaan. Tapahtumia, jotka tulikirjaimin palavat syvälle aivoihin." 

 

EKEK: Mysteerien yö Orionissa la 3.6. klo 23:00 alkaen. Sydämellisesti tervetuloa!


In Topic: RIKOLLINEN 1970-LUKU I-II @ Orion

27 December 2016 - 18:08

Rikollinen 1970-luku esittää:

 

On se aika vuodesta, kun ihminen hiljentyy odottamaan Lee Van Cleef -elokuvaa Tapporaha (a.k.a. Mean Frank and Crazy Tony/Power Kill/Il suo nome faceva tremare, Interpol in allarme, Italia-Ranska 1973).

 

 

hqdefault.jpg

 

Frank and Tony love to kill, sometimes with a gun, sometimes with a drill! 

 

Jäätävä italocrime-timanttipora huipentaa elokuvavuoden 2016 Orionissa perjantaina 30 joulukuuta. Lee Van Cleef on Frank Dio, amerikkalainen alamaailman supertähti keskellä brutaalia eurooppalaista gangsterisotaa. Aina hyvä Tony Lo Bianco (Honeymoon Killers, God Told Me To ) on tappomestarin oppiin pääsevä nuori sellikaveri Tony Breda. Aseet ja henkselit paukkuvat Genovan alamaailmassa.

 

Jos italialainen elokuva on hallussa, tekijälista on omiaan nostattamaan pulssia: Dino de Laurentiis -tuotannon ohjaajana toimi tunnetusti tyylitajuinen Michele Lupo (A Man to Respect, California - mies ilman lakia). Naispääosassa hemaisee Edwige Fenech (Your Vice is a Locked Door and Only I Have the Key), käsikirjoitusta tekivät johtavat italowestern-skenaristit Sergio Donati ja Luciano Vincenzoni, kuvaus on Joe D'Amaton ja musiikki Riz Ortolanin (Cannibal Holocaust) käsialaa.

 

Sensuuripoistot on palautettu (tätä et nähnyt Bio Rexissä 1974) ja Orion on vielä meidän, eli ei muuta kuin let's kick it old school!

 

 

Edwige.jpg

 

 

https://kavi.fi/fi/e...11752-tapporaha

 

 

Michele Lupo: Tapporaha @ Orion pe 30.12. klo 21:15. 35 mm; English version, suomenkieliset tekstit / svenska texter. HUOM: Ainoa esitys. K-18.

 

 

il_340x270.832746300_b8ah.jpg