Jump to content


Sir Filmipätkä

Member Since 17 Mar 2008
Offline Last Active Apr 25 2017 22:53

Posts I've Made

In Topic: Tulevat Blu-ray -julkaisut

09 June 2016 - 08:36

Ilahduttavaa nähdä kuinka hyvin piirroskansitaide jatkaa eloaan nykyisissä blu ray julkaisuissa.

 

Tämä on kyllä totta. Muutamia kertoja tullut päädyttyä Arrow Filmssin julkaisemiin levyihin juurikin noiden tyylikkäiden piirroskansien takia.


In Topic: True Detective

01 October 2015 - 22:27

Kyllähän kakkoskausi oli selkeä pettymys. Jotenkin ne kaikki asiat, jotka tekivät ykköskaudella True Detectivestä kerta heitolla yhden lempisarjoistani, oli mokattu kakkoskaudella. Juoni oli helvetin sekava ja erittäin epäkiinnostava. Henkilöitä oli myös aivan vitusti liikaa. Colin Farrelista en ole koskaan juurikaan pitänyt, mutta nyt tyyppi oli ihan jees vireessä. Myös Farrelin roolihahmo oli "päänelikon" selkeästi kiinnostavin, vaikka kakki pohjalle romahtaneen korruptiokytän kliseen siitä löytyikin. Rachel McAdamsin esittämälle Bezzeridesille keksittiin vaikka mitä paheita ja ongelmia, mutta niistä ei saatu silti mitään irti. Woodrugh vaikutti aluksi ihan mielenkiintoiselta hahmolta, mutta hyvin nopeasti kävi selväksi ettei tässäkään hahmossa päästäisi pintaa syvemmälle. Vince Vaughn oli yhtä mitäänsanomaton kuten aina, eikä mitäänsanomattomaksi kirjoitettu hahmo juurikaan auttanut asiaa. Vaughn silti porukan heikon lenkki. 

 

Juonen tynkiä ripoteltiin sinne ja tänne, eikä mistään saatu oikein kunnolla otetta. Muutamia visuaalisesti tyylikkäitä kohtauksia oli saatu ilmeisesti vahingossa upotettua mukaan ja muutamassa ekassa jaksossa oli jopa (heikohkoja) Lynch-viboja. Kakkoskausi taisi hieman petrata, jossain kolmen tai neljän jakson jälkeen, mutta tosin vain hetkellisesti. Viimeinen puolentoistatunnin jakso olikin sitten jo melkoista pakkopullaa. Ykköskauden tunnelmallisesta hidastempoisuudesta oli jäljellä nyt vain hidastempoisuus. Kaiken dissaamisen jälkeen täytyy kuitenkin todeta, että olihan tässä välillä enemmänkin kuin pelkkää hyvää yritystä, mutta erityisesti upean ykköskauden jälkeen vituttaa, että homma ryssittiin näin. 

 


In Topic: Outo numerosarja

02 August 2015 - 17:27

Lääkityksen annostelua kannattaa ihan oikeasti noudattaa. Lukee tod. näk. siinä purkin kyljessä.

In Topic: Mitä elitisti-forumin väki katsoo 2014

11 October 2014 - 23:29

96. Oldboy (2013) (netflix) *** Spike Lee tekemässä Oldboy-remaken? Melkein suoraan alkuperäisen perään katsottuna kaikki mikä mättää, iskee silmille ikävästi. Ja paljonhan tässä mättää, varsinkin alkupuolella. Gorea on lisätty mutta tunnelmassa hävitään 6-0. Mutta ei tämä ihan ansiotonkaan ole, loppupuoli on kohtuu toimiva. Mutta kuten remaket kovin usein , aivan turha eikä millään osa-alueella paranna alkuperäistä. (Ihan lopusta en ole varma, molemmissa versioissa on omat ongelmansa).

 

 

Omissa kirjoissani Alkuperäinen Oldboy on ehkäpä yksi parhaista leffoista ikinä ja re-maken kanssa olen Aliven kanssa samoilla linjoilla aina tähditystä myöten. Persoonaton uusioversio ja varsinkin munaton soundtrack oli kun Hans Zimmerin krapulassa vääntämä. 

 

Josh Brolin oli pääroolissa ihan jees, varsinkin muutos alun juopottelijasta kylmäkiskoiseksi kostajaksi oli ihan vakuuttavaa seurattavaa. On Brolin kuinka hyvä tahansa lienee sanomattakin selvää ettei roolisuorituksesta voi silti puhua edes samana päivänä kun Choi Min-sikin mielipuolisuudessaan huikaisevasta roolista alkuperäisessä Oldboyssä. Brolinin vastanäyttelijä Sharlto Copley taas sitten vetikin yli korkealta ja kovaa. Olsenista en oikein osaa sanoa mitään...ihan kiva, kait? Samuel L Jackson taas kaikkinen "motherfuckeineen" jotenkin niin vitun nähtyä, mutta koska Spike Lee niin....

 

Tarinaa oli vähän fiksattu suuntaan ja toiseen, muttei mitenkään radikaalisti, saati sitten paremmaksi. Visuaalisesta ilmeestä ei sen sijaan oltu osattua kopioida mitään oikein. Se kuuluisa käytävätappelu oli tosiaan mukana, mutta sen fiilis oli todella kaukana siitä mitä Chan-Wook Parkin elokuvassa nähtiin. Kohtaus tuntui muutenkin niin päälle liimatulta, eikä istunut leffan semi-realistiseen maailmaan ollenkaan. Alkuperäinen leffa kun seilasi jossain sarjakuvan ja todellisen maailman välimaastossa, oli uusintaversion miljöö vain joku kaupunki jossain päin yhdysvaltoja.

 

Oldboyllä vuosimallia 2013 oli siis hyvätkin puolensa, eikä se tosiaan ollut lähellekkään niin epäonnistunut re-make kun voisi kuvitella tai alkuun itse pelkäsin. Gorea piisasi varmaan alkuperäistäkin enemmän ja loppu oltiin

Spoiler

 

In Topic: Hellraisers

14 May 2014 - 13:07

Kolmoseen jäi.

Ensimmäinen osa ehdoton kasariklassikko ja helvetin hyvä kauhuleffa muutenkin.

Hellbound lievästä ählyilystään (kenobiittien " syntytarinat" ja se vitun superkenobiitti tohtori) huolimatta ihan ok jatko-osa. Hienoja visioita ja mukavaa gorea. Jokaisella katsomiskerralla olen oikeastaan tykännyt enemmän.

Hell on Earth taas oli alusta asti enemmän kieli poskella meininkiä ja Pinheadkin vesitettiin hahmona viimeistään tässä. Eipä ole oikeastaan jäänyt elokuvasta juuri mitään mieleen. No joo se DJ-kenobiitti levyineen, mutta tämä nyt ei ole mikään positiivinen asia.