Jump to content


Sir Filmipätkä

Member Since 17 Mar 2008
Offline Last Active Apr 25 2017 22:53

Topics I've Started

Sleepless (Non ho sonno) R2 Medusa

07 August 2013 - 18:37

Otsikon mukainen dvd hakusessa. Mieluiten juurikin italian kielen + enkku subit kattava versio, ilmeisesti Medusan julkaisu ainoa tälläinen? 

 

Tämä saatukin jo ostettua.


M: Fulcia ja Argentoa

02 July 2013 - 21:13

Myydään hyväkuntoisia dvd:tä 5e:n kappale hintaan. Postikulut tietty ostajan piikkiin.

Zombie (Anchor Bay Entertainment, R0)

City Of The Living Dead (Anchor Bay Entertainment R0)

Phenomena (Anchor Bay Entertainment R0)

 

Zombie myyty, mutta laitetaan tilalle Fulcin House by the Cemetery, Arrowin Blu-Ray. Tästä hinta luonnollisesti vähän kovempi, elikkä 12e. Mielenkiintoiset vaihdot kiinnostaa myös. 

Sähköpostiakin voi laitella. joonaskoskimaa@hotmail.com


Uusi Sherlock & Holmes NYC

30 January 2013 - 23:35

Suht samoihin aikoihin ilmestynyt kaksikin uutta Sherlock Holmes mukaelmaa. Ensimmäinen kausi "Sherlockista" (3 jaksoa) tuli selattua Netflixistä läpi ja hyvältähän maistui. Viimeinen jakso oli varsinkin silkkaa parhautta. Suurellekkin yleisölle nuorena Bilbo Reppulina tutuksi tullut Martin Freeman vetää hyvän ja uskottavan ns. modernin Watson-tulkinnan. Benedict Cumberbatch vaikutti ensimmäisessä jaksossa hieman liian babyfacelta roolinsa, mutta vakuuttikin todella nopeasti oleva juuri oikea valinta uuden aikaisen Sherlock Holmesin rooliin.

 

Alkuperäisiä kirjoja en ole lukenut (no Baskervillen Koira joskus kouluaikoina), mutta ilmeisesti kirjoissa Holmes ei ole aivan yhtä vittumainen ja suorastaan sosiopaattinen muita ihmisiä kohtaan. Erityisesti kauden päättävässä jaksossa Holmesista on tehty ihailtavan epäsankarimainen ja suoraan sanoen mielenvikainen. Hulluuden ja nerouden raja on niin häilyvä. Kaikenkaikkiaan Uusi Sherlock vaikuttaa helvetin hyvältä etsiväsarjalta tai oikeastaan parhaalta pitkään aikaan.

 

Omasta mielestäni Holmes on tuotu tyylikkäästi 2000-luvulle, perinteitä kuitenkaan unohtamatta. Överiksi menevästä päättelyistä (ja niitä jaksoissa esiintyy PALJON) voi olla toki montaa mieltä, mutta eiköhän tämä asiaan kuuluu. Ehkäpä muutenkaan ei olla siellä ihan realistisimmilla linjoilla. Jaksojen puolentoista tunnin pituus on myös hyvä veto. Tarinaa ehditään kertoa kunnolla ja samalla pidettyä pieni jatkumo kokoaika taustalla.

 

Kakkoskautta ei näemmä nää enää edes Areenasta, onko uusinnoista tietoa?

 

Mielenkiinnosta tuli telkkarista katsottua yksi jakso myös Holmes NYC:ä, mutta ikäväkyllä tämä edusti kyllä aivan toista ääripäätä, kun edellä mainittu. Yhden jakson perusteella en lähde vielä suurempia mielipiteitä luomaan, mutta jakso oli kuin suoraan kliseiden oppikirjasta. Edes varsinainen rikos, jota NYC:n Sherlock kutsuttiin ratkomaan ei ollut mikään "normaalia" murhaa kummempi. NYC:ssä oli myös paljon Uutta Sherlockia enemmän hifistelyn makua, joka suorastaan huutaa "katsokaa, mitä kaikkea me on tehty" suoraan päin katsoan pläsiä. 

 

Trainspottingista parhaiten muistettava Jonny Lee Miller voisi sinänäsä olla hyvä valinta, varsinkin selvästi vanhasta poikkeavaksi Holmesiksi, mutta ainakaan tässä jaksossa niin Miller kuin hänen hahmokaan ei päässyt loistamaan. Lucu Liu jätti myös laihan maun, mutta en ole näyttelijätärtä isommin arvostanut ennenkään. Jotenkin vahvat Mentalist vibat oli koko jakson ajan. 

Pitänee antaa NYC:lle vielä mahdollisuus, sillä Holmes narkkarina(?) on sinällään ihan mielenkiintoista. Käyttihän etsivä siis jo kirjoissa kokaiinia, joka nähdään nykyään hieman eri valossa kuin ennen. Myös Sherlockissa vihjailtiin jotakin tähän suuntaan, mutta varmuudella Uusi Sherlock on vain nikotiini riippuvainen.

 

Keskutelu vapaa myös Robert Downey Jr:n tähdittämistä uusita Sherlock Holmes elokuvista (itse en ole nähnyt) ja miksei kaikista muistakin vanhemmista Holmes versioita.


Eniten tasoa laskeneet tv-sarjat

30 January 2011 - 16:17

Klassisin esimerkki lienee X-files, jonka viimeiset kaudet olivat sellaista pakkopullaa että huh huh. Vanha T-1000:t eli Robert Patrick onnistui vähän nostamaan tasoa ja ihan viimeinen kausi ei tainut olla yhtä paska kuin pari aikaisempaa. Sarjan "loppuratkaisu" ja tupakkamiehen väkisin takaisintuonti sarjaan oli silti iso pettymys.

Uusimmista Showtime sarjoista ainakin Dexter (viitoskauden perusteella) ja varsinkin Weeds (2 ekan kauden jälkeen) ovat vahvasti menossa persiisiin ja kovaa. Tietysti Simpsonit olisi voitu lopettaa jo aikapäiviä sitten.

Elokuvat joista haluaisit pitää

29 January 2011 - 15:43

Joel Schumacherin Rankka päivä (Falling Down). Metkasta ideastaan ja useasta katsomiskerrasta huolimatta täydellinen sillisalaatti Michael Douglasilla kuorrutettuna. Monesti olen ihan tosissani yrittänyt tämän katsoa ja pitää siitä, mutta aina leffa iskee päin näköä paskuudellaaan. Schumacher tyrii kaikki hienot mahdollisuudet yliampuvalla huonoudellaan. Yäk, hyi vittu, kamala!

Kovana Kubricking ihailijana kammottaa sanoa, mutta Barry Lyndon ja varsinkin Paths of Glory. Kun ei niin vaan ei. Hullua kyllä kaikki muut Kubrickin ohjaustyöt uppoavat täysillä ja parhaimmat löytyvät omalta top 20 listalta.

Spielbergin joistain elokuvista olen tosissani yrittänyt pitää (ja penskana Jurassic Parkista oli pakko pitää), mutta jopa loistavana pitämäni München osottautui toisella katsomiskerralla varsin pökäleeksi. Yleensä se satusetäily ja happy endingit vaan onnistuvat pilaamaan katsomiskokemuksen. Joo en pidä edes Indian Joneseista. Ampukaa vaan.