Jump to content


Kari Häkkinen

Member Since 24 Sep 2003
Offline Last Active Sep 03 2019 16:38

Posts I've Made

In Topic: Nettikauppasuositukset 2013

03 September 2019 - 16:36

Helsingin Sanomat tänään Brexitistä:

 

2. Miten sopimukseton ero vaikuttaisi ostoksien tekemiseen?

 

Britannian sopimukseton ero EU:sta vaikuttaisi siihen, mitä ja minkä arvoisia tuotteita EU-kansalainen saa tuoda Britanniasta kotimaahansa. Esimerkiksi elintarvikkeiden ja kasvien tuontiin tulisi rajoituksia, kertoo valtioneuvoston kanslia.

 

Äkkiero toisi merkittäviä muutoksia verkko-ostoksien tekemiseen. Brittiläinen verkkokauppa saisi harjoittaa geoblokkausta eli kuluttajien syrjintää heidän asuinpaikkansa ja kansalaisuutensa mukaan. Sen ei esimerkiksi tarvitsisi hyväksyä suomalaista luottokorttia.

 

Britanniasta Suomeen tilattuja verkkokauppaostoksia kohdeltaisiin samalla tavoin kuin mistä tahansa muualta unionin ulkopuolelta tulevia tuotteita. Ne pitäisi tullata, ja mikäli tuotteiden arvo ylittäisi 22 euroa, lisättäisiin niihin vero.

 

Myöskään EU:n kuluttajansuojaa koskeva EU-lainsäädäntö ei enää pätisi Britanniaan. Euroopan kuluttajakeskuksen mukaan kuluttajansuoja olisi kuitenkin sopimuksettoman brexitin jälkeen Britanniassa ”suhteellisen yhteneväinen” EU-maiden kanssa. Keskus kuitenkin suosittelee tarkistamaan myyjältä sopimusehdot ennen kauppoja.


In Topic: Elokuva-alan kuolinilmot

01 September 2019 - 09:27

Viihteen monitaituri Jukka Virtanen on kuollut

 


In Topic: Nettikauppasuositukset 2013

29 August 2019 - 21:26

Zavvista tässä kuussa tilatuista 51 elokuvasta saapui tänään ensimmäinen kuuden elokuvan satsi.

 

Postituspaikaksi osoittautui Guernsey, joka Wikipedian mukaan ei ole osa Yhdistynyttä kuningaskuntaa eikä Euroopan unionia.

 

Ei olisi yllätys jos myös saksalaisen ja hollantilaisen Zavvin keskusvarastot olisivat samassa paikassa. Tai siis kaikilla kolmella olisi yksi ja sama varasto sekä postituspaikka.

 

Joten aivan turha yrittää arvailla miten Brexit-hölmöily tulisi vaikuttamaan britti-Zavvista tilaamiseen.

 

En myöskään lähde tulkitsemaan lähetykseen liimattua keltaista tarraa: Community goods consigned to or from a part of the customs territory of the Community where the provisions of Council Directive 77/388/EEC do not apply.

 

Kannattanee tilata vielä syyskuussa niin paljon leffoja kuin vain mahdollista, vaikka jo pelkän punnan ennätysalhaisen vaihtokurssin takia.


In Topic: Nettikauppasuositukset 2013

24 August 2019 - 13:16

Olen tässä kesän kuluessa tehnyt isoja tilauksia brittiläisestä Zavvista.  Lähestyvän Brexitin ja uusien maksupalveludirektiivien aiheuttamaa kaaosta ennakoiden.

 

Arrow Video- tarjous Buy one get one free on houkuttanut ostamaan useita kymmeniä laatujulkaisuja blu-raynä klassisista kauhuelokuvista. Varsinkin Mario Bavat oli aivan pakko kerätä kaikki.

 

Kuten myös Universalin 1930- ja 1940-lukujen hirviöelokuvien usean levyn lootat. Tämäkin kuuden leffan Dracula-kokoelma nyt mitättömällä kymmenellä punnalla!

 

Kukaan ei tiedä miten tilailu hoituu marraskuussa, kun britit eroavat EU:sta ilman mitään järjellistä etukäteissuunnitelmaa.

 

Vasta eilen huomasin Zavvi Deutschlandin ja Zavvi NL.n olemassaolon. Ne pitävät näköjään myynnissä samaa valikoimaa kuin britti-Zavvi, mutta eurohinnoilla. Joten jos tyhmät britit rakentavat kaupanesteitä tullimuureineen, niin siirryn tietysti noiden kahden asiakkaaksi. Ajan mittaan Brexit-sähläys tulee todennäköisesti vaikuttamaan tavalla tai toisella mannermaisten Zavvien toimintaan, valikoimaan ja hintoihin, mutta sen näkee vasta sitten.

 

----

 

PS. Täytyypäs tarkistaa kun seuraavat britti-Zavvin lähetykset saapuvat, että mistä ne on postitettu. Suurin osa mahtuu postiluukusta, mutta muutama pitää noutaa postista. Jos postituspaikka on mannereurooppalainen tai irlantilainen, niin sittenhän tilaamista voinee jatkaa lokakuun viimeisen päivän jälkeenkin entiseen tapaan.


In Topic: Kokonaan esittämättä jääneet valmiit elokuvat

23 August 2019 - 14:38

Helsingin Sanomat 11. 8. 2019: Ihmismetsästyksestä kertovan satiirisen The Hunt -elokuvan ensi-ilta peruttiin joukkoampumisten vuoksi

 

Ensi-iltapäivän 27. 9. lisäksi katosi IMDb:stä myös valmistumisvuosi ja elokuva palasi jälkituotanto limboon.

 

Ei ole vielä varmaa, julkaistaanko elokuva jonain myöhempänä ajankohtana.