Jump to content


Kari Häkkinen

Member Since 24 Sep 2003
Offline Last Active Yesterday, 23:01

Topics I've Started

Ei ole täydellinen edes British Film Institute

30 August 2020 - 12:45

Vaikka Internet Movie Database on suurempi ja kattavampi, olen pitänyt British Film Instituten elokuvatietokantaa tarkempana. Varsinkin vaikeissa tapauksissa. Mutta ei ole sekään erehtymätön.

 

John Schlesingerin 1974 ohjaamassa elokuvassa Heinäsirkat eletään vuotta 1937. Hollywoodin elokuvaihmiset katselevat illanvieton päätteeksi ilmeisesti ranskalaista mustavalkoista mykkäelokuvaa Le Prédicament de Chérie. Kyseinen stag film on keksitty yksinomaan Heinäsirkat-elokuvaa varten.

 

Jostain syystä Le Prédicament de Chérie löytyy BFI:n tietokannasta. Olipa syynä ylipedanttisuus, joku kepponen tai väärinkäsitys, niin noloa kun Schlesingerin filmografiassa on olematon muka 1974 valmistunut pornoelokuva.


Pieni talo preerialla-sarjan kauhuepisodi

18 July 2020 - 11:01

Simpsonit-sarjan loka- marraskuun vaihteiset Treehouse Of Horror-spesiaalit eli Kauhujen talot ovat monille tuttuja.

 

Hakusanoilla "halloween special" löytyy IMDb:n TV-episodihaulla tasan 200 osumaa.

 

Aikamoinen yllätys, että Pieni talo preerialla-sarjan alunperin 1. 11. 1976 ensiesitetty The Monster Of Walnut Grove osoittautui kuuluvaksi samaan kategoriaan.

 

Episodi on saanut inspiraationsa  kirjailija Washington Irvingin novellista  The Legend Of Sleepy Hollow (1820), joka on filmatisoitu tai televisioitu toistakymmentä kertaa.

 

Sarjan edellisellä esityskierroksella Ylessä 2008 Walnut Groven hirviö jäi jostain syystä näyttämättä.

 

YLE Areena: Pieni talo preerialla: Walnut Groven hirviö


Saksan Big Brother (2020) & Dead Set (2008)

17 March 2020 - 03:55

Ilta-Sanomien mukaan Saksan Big Brother -asukkaat täysin tietämättömiä koronaepidemiasta.

 

Tv-kanava esittää parhaillaan jo 13. kautta Saksassa huippusuositusta Big Brother -tosi-tv-sarjasta. Talon asukkaat eristäytyivät ulkomaailmasta 6. helmikuuta ja ovat saksalaisen Süddeutsche Zeitung -lehden mukaan autuaan tietämättömiä siitä, että Saksassa on ryhdytty järeisiin toimiin koronaviruksen vuoksi.

Todella outo yhteensattuma, mutta jokseenkin täsmälleen sama tapahtuu brittiläisessä viisiosaisessa minisarjassa Dead Set (2008). Siinäkin Big Brother-ohjelman esiintyjiä on televisiotalossa, kun maassa puhkeaa heidän tietämättään laaja zombie-epidemia.


Täsmäroskapostia elokuvaharrastajalle

04 January 2020 - 18:10

Tiedustelin sähköpostitse viime huhtikuussa eräältä Disney-entusiastilta tietoja elokuvan Tuhkimo (1949) suomalaisista VHS-julkaisuista. Viestejä meni molempiin suuntiin kaksi.

 

Pian tuon jälkeen sähköpostiini ilmestyi Disney-kirjakerhon liittymistarjous. Minä en sitä pyytänyt, eikä Disney-entusiasti ollut asialla.

 

Tänään katsoin aamupäivällä elokuvat The Evil Dead (1982) ja Evil Dead (2013). 

 

Vanhaan tapaan vertailin varsinkin Suomea koskevia tietoja IMDb:ssä ja omassa tietokannassani. Mm, että Sam Raimin ohjauksen nimessä on tosiaan artikkeli ja Fede Alvarezin tulkinnassa ei. Sekä, että jäikö Book Of the Dead ainoastaan työnimeksi, vai onko sitä oikeasti käytetty julkisesti jossakin yhteydessä.

 

Klo. 14:48 tuli Etuusposti- nimiseltä taholta sähköpostitarjous otsikolla "Tilillä: "Häkkinen" 20 (+180) Book of Dead-ilmaispeliä". Sen mukaan Voit pelata täysin ilman talletusta 20 pelikierrosta erittäin suosittua Book of Dead-kolikkopeliä.

 

No, ehkä tapaukset olivat ihan vain sattumaa. Taidan kuitenkin varmuuden vuoksi ajaa koneen läpi virustentorjuntaohjelman jos toisenkin.


Haku ei toimi

01 January 2020 - 11:10

 

Oikeassa yläkulmassa oleva Seach... Forums ei ole toiminut pitkiin aikoihin.

 

Sivu ei toimi

www.elitisti.net ei voi käsitellä tätä pyyntöä tällä hetkellä.

HTTP ERROR 500