Jump to content


Goose

Member Since 28 Nov 2003
Offline Last Active Sep 02 2020 14:12

Posts I've Made

In Topic: Tourist Trap

02 September 2020 - 12:42

MV5BYzQzNWIyYmItMThlMi00NDcwLTk2MzYtN2Q0intruder_uncut.jpg

 

 

Spiegel: Intruder   **

 

 

Kultainen 80-luku oli jo käytännössä ohi ja samalla slashereiden tapahtumapaikat oli koluttu niin metsien, leirien, lähiöiden ja kaikesta siltä väliltä ja oli keksittävä vielä jotain uutta, No miksikäs ei sitten se lähikauppamme K-Market tai S-Market kelpaisi. Intruder ei yritäkään olla mikään hyvä kokonaisvaltainen slasherelokuva vaan luottaa pelkästään niihin toinen toistaan sadistisempiin tappoihin. Omalla tavalla kai onnistuikin siitä sillä kyllähän elokuvan lihasahakohtaus on edelleenkin kutkuttava näin yli kolmekymmentä vuotta myöhemminkin ja nuoremmat genren ystävät, kun tonkivat netistä infoa alan elokuvista niin tuskin välttyvät tämän elokuvan maininnalta.

Kysyn vaan mitä helvettiä koko kaupan jengi jää tekemään yövuoroa siivoten ja täyttäen hyllyjä, kun kauppa suljetaan jo ensi kuussa, lopullisesti!


In Topic: Vuonna 2020 katsottuja

31 August 2020 - 16:29

Questi: La morte ha fatto l'uovo  aka. Death Laid an Egg  aka. Kuoleman ansa   **

 

Olihan tämä aikamoinen pettymys. Odotukset olivat korkealla, kun kuitenkin elokuvasta olin lukenut niin paljon positiivista aina Hohto foorumin alkuajoilta saakka. Jännitystä ei nimeksikään ja ihmissuhde draamakin häviää Donnerin 70-luvun tuotannolle. Ehkä en sitten ymmärtänyt elokuvan hienoutta, joten jatkan vaan munien syömistä.

 

Lenzi: La banda del gobbo  aka. Brothers Till We Die   **1/2

 

Aika samalla linjalla, kuin edellinen. Eli ei vastannut odotuksia. Pankkiryöstö/kostoteemalla olisi pitänyt saada aikaan paljon jytäkämpää tavaraa. Milianin tuplarooli pelastaa mitä pelastettavissa oli.

 

 

Fritz: Frankfurt Kaiserstraße  aka. Frankfurt: The Face of a City   ***1/2

 

 

Pienen kylän vastarakastuneiden Susannen ja Rolfin suhteelle tulee 15 kuukauden breikki, kun Rolfin on lähdettävä inttiin suureen paheelliseen Frankfurtiin. Susanne päättääkin ottaa ritolat dominoivasta isästä ja lähteä Rolfin perään. Muuttoa helpottaa se, että Frankissä asuu hänen setänsä. Setä ei ole tavallinen setä vaan paremminkin täti. Sillä tämä elää kunniallista yksityisyrittäjä elämää transvestiittina miesystävänsä kanssa. Sedän asunto ja kukkakauppa sijaitsevat paikallisessa Red Light Districtillä, joten Susanne tutustuu hyvin nopeasti seudun hyviin ja huonoihin puoliin. Eikä lopulta itsekään selviydy alueen rikollisilta piireiltä.

Tyylikästä menoa Länsi-Saksasta (harmi, kun ei kerinnyt käydä ennen muurin murtumista). Saksalaista rokkia ja peukkubasso diskoa koko rahan edestä.


In Topic: Yhden ohjauksen ihmeet

30 August 2020 - 18:11

 

01304.jpg

 

Buntzman & (Sachs): Exterminator 2   **

 

 

Kaikinpuolin heikompi, kuin ensimmäinen osa mutta on tällekin silti annetta propseja. Tällä kertaa tuhoaja oikeasti käyttää liekinheitintä, eikä ole pelkkä markkinointikikka kassavirran vauhdittamiseen ja käyttää vieläpä aika mukavassa määrin. Myös listittävien torakoiden väkivalta kanssa ihmisiin on häpeilemätöntä, josta ei selviä ikäihmiset eikä naiset. Mieleenpainuva ja uniikki kohtaus on, kun huume-erä pitäisi testata ja jengiläiset itse eivät käytä aineita niin eikun kadulta kaappaamaan nuori kaunis nainen koekaniiniksi ja sen jälkeen jengiraiskaus.

Cannon Group ei ollut tyytyväinen Buntzmanin lopulliseen versioon ja oli palkannut jälkikuvauksiin William Sachsin, jotka oli käytännön syistä tehty Los Angelesissa. Huvittavaksi ongelmaksi oli muodostunut Mack roskiskuormuri jollaista ei ollut löytynyt Losista, joten eikun soitto Nykiin ja ukko ajamaan rannikolta rannikolle.

Elokuva kuuluu niiden surullisen kuuluisien FIx-kasettien joukkoon, joka raiskattiin totaalisesti. FIx-galleria kertoo leikkauksien määräksi 5min 40sek. Mutta myöskään tämä markkinoilla oleva Blu ray ei ole elokuvasta pisin mahdollinen versio. Tästä puuttuu tuo trailerissakin näkyvä kohtaus yökerho räjähdyksestä. Se voisi olla kohtaus, joka vaan on jätetty käyttämättä mutta olen nähnyt version, jossa se on mukana. Joskus 90-luvulla Ruotsin TV4 näytti kyseisen version TV:ssä.

Onko Exterminator 2 dvd:tä julkaistu suomitekstein?

 

Ei ole.


In Topic: Sekalaiset arvo, harvinaisuus ym. kyselyt

30 August 2020 - 18:09

Itsellä olisi hakusessa sellanen leffa kuin Iskuryhmä.

 

Jaa mitenniin geneerinen suomennos? Oikealta nimeltäään ko. leffa on Odinotshnoje Plavanje, Neuvostoliittolainen kommando-toimintaleffa. Leffaa ei ole vissiin julkaistu englanniksi missään DVDnä, mutta ajattelin että jos sen vaikka saisi edes vanhana Suomikasettina kun sellaisena sen ainakin pitäisi olla olemassa. Mutta kuinkas harvinaisesta kasetista on oikein kyse?

 

 

Ei tota taida kovin paljoa liikkua, ainakaan itse en ole nähnyt kuin muutamaan kertaan. Tosin en ole ihan seurannut huutonettiä viimeisiä vuosia. Omakin kassu on ostettu joskus ysärin puolessavälissä.

Omani myin joskus kymmenisen vuotta sitten ja meni ihan hyvään hintaan. Moni asia puoltaa vaikeasti saatavuuteen.

 

1. Capitol Video Oy oli jo lähtökohdiltaan pieni levittäjä = vähäinen kasettien määrä jo uutuuttaan.

2. Vuosien saatossa hävinneet ja hajonneet kasetit

3. Neuvostoelokuvilla on pieni mutta sitäkin ärhäkkä keräilijäpiiri

4. Kasetit ovat jo heidän hallussaan ja luopuminen hyvin epätodennäköistä


In Topic: Yhden ohjauksen ihmeet

28 August 2020 - 11:09

05910.jpg

 

Carmody: The Surrogate  aka. Bizarre Murders  aka. Mielipuoliset murhat   **1/2

 

Frank Waite Porche liikkeen pitäjällä pitäisi olla asiat hyvin. Kotona kaunis vaimo, oma yritys, hieno asunto ja muut ulkoiset merkit ovat kohdallaan. Mutta pinnan alla kuohuu. Pankki hengittää niskaan, Frank saa äkillisiä raivonpuuskia, vaimo nalkuttaa ja ei ota eteen. Tämän piinaavan asian takia Frank käy seksuaaliterapeutilla josko sieltä löytyisi apua. Kallonkutistajalta hän saa yhteistiedot fantasiakouluttajalle, joka voisi auttaa murtamaan pariskunnan seksilukon salaisten fantasioiden kautta. Mustiin lateksiin somistautunut Anouk tuokin kaivattua piristystä seksirintamalle ja Frankin raivonpuuskatkin tuntuvat laantuneen. Anouk kuitenkin haluaa viedä fantasiat pidemmälle, kuin pariskunta on valmis. Kenen fantasioita tässä lopulta ollaankaan toteuttamassa. Lisäksi kaupungilla riehuu outo sarjamurhaaja, joka tykkää pistellä uhreihinsa kymmeniä reikiä ja tavaramerkkinä tällä on puhkaista heiltä silmät. Murhat lippaavat myös Frankin ja vaimon tuttavapiiriä, jonka myötä heille iskee pelko myös oman hengen puolesta, sillä he luulevat tietävänsä murhaajan henkilöllisyyden.

 

Elokuva josta olisi halunnut pitää paljon enemmän, kuin lopula piti. Ainekset olivat paljon kovempaan aina kahdeksan vuotta tuoreemman klassikon Basic Instinct tasolle. The Surrogate on kuitenkin puhdas canuxploitation/canadian giallo, jolle on annettava omat kehut. Koko neljän kopla on alkuperäisiä kanukkeja Art Hindle, Shannon Tweed, Carole Laure & Michael Ironside. Tweedin ja Lauren yhteisissä kohtauksissa on sitä Animal Magnetismia, josta Scorpparitkin laulavat.

20119.jpg

 

Voiko miehelle enää ilkeämmin sanoa, kuin vaimo sanoi elokuvassa Frankille. "Olet säälittävä pelle, jolla ei seiso".  Kyllä tuosta pitäisi verenpaine nousta. Sääli vaan, jos se nousee väärään päähän.


elitisti.net -palvelun sponsoroi:
webhotelli.fi
uusi sivusto osoitteessa:

elitisti.fi
Foorumi ei ole enää aktiivisessa käytössä. Keskustelu elokuvista ja populaarikulttuurista jatkuu Elitistin Discord-serverillä