Jump to content


Amadeus

Member Since 15 Feb 2004
Offline Last Active May 28 2016 12:46

Posts I've Made

In Topic: Yksinteoin

20 September 2011 - 19:59

No, minkälainen oli kakkososa?

In Topic: Yksinteoin

14 April 2011 - 00:29

Parviainen tilittää kameralle noin 80 minuutin ajan rikki menneestä avioliitostaan. Paikotellen jutut ovat sen verran korkealentoisia ja pakkomielteisiä, että joku asiansa osaava henkilö voisi tehdä niiden perusteella hänestä kiinnostavan luonneanalyysin (vaikea sanoa, kuinka suuri vaikutus kameralla on tähän). Elokuva on ehkä vähän pitkä ja yksipuolinen, mutta siitä huolimatta kyseessä on paljastavuudessaan sen verran poikkeuksellinen dokumentti, että siihen kannattaa ehdottomasti tutustua, jos tilaisuus tulee vastaan.

Vielä hämmentävämpi tapaus on kuitenkin Yksinteoin 2 -elokuvan traileri, jota Parviainen alusti elokuvan naispäähenkilön kanssa. Ennen trailerin esittämistä molemmat kertoivat koskettavan tarinan naisen elämästä väkivaltaisen miehen kanssa, joka pahoinpiteli tätä niin, että seurauksena oli kallonmurtuma ja vankilareissu. Heidän mukaansa Yksinteoin 2:ssa on tarkoitus yhdistää tämä vakava asia Parviaisen myöhempiin vaiheisiin mielisairaalassa jne., mikäli ymmärsin oikein. No, trailerissa tästä ei ole jälkeäkään, vaan siinä nähdään muun muassa se, kuinka ortodoksimunkkia muistuttava Parviainen lipoo naisen haaroväliä Lapinlahden mielisairaalassa. Saa nähdä, missä rahoittajana toimiva MTV aikoo esittää elokuvan.

In Topic: Paras Jari Halosen elokuva?

01 April 2011 - 19:54

Ohessa Film-O-Holicissa tänään julkaistu Jari Halosen haastattelu, jossa hän kertoo varsin laveasti Lipton Cocktonin teemoista ja tekemisestä.

Samalla mainostan, että kyseinen elokuva nähdään ensi viikolla Turussa Suomalaisen elokuvan festivaalin scifi-sarjassa. Paikalla on myös elokuvan ohjaaja.

Asiaa liipaten, kuulin huhun etta Joulubileita ei nahda Turussa koska Halonen itse on kieltanyt elokuvan nayttamisen? Lenee paskapuhetta?

Jaa, enpä osaa sanoa. Molemmat vaihtoehdot lienevät mahdollisia.

Enpä ole tullut kysyneeksi sitäkään, mikä Yksinteoin-elokuvan oikeuksien tilanne on tällä hetkellä. DocPointissa se taidettiin perua, joten sama saattaa olla edessä Turussakin. Tällä hetkellä elokuva näyttää olevan vielä ohjelmistossa, mutta sen varaelokuvaksi on ilmoitettu Perkele! Kuvia Suomesta.

In Topic: Paras Jari Halosen elokuva?

01 April 2011 - 18:50

Ohessa Film-O-Holicissa tänään julkaistu Jari Halosen haastattelu, jossa hän kertoo varsin laveasti Lipton Cocktonin teemoista ja tekemisestä.

Samalla mainostan, että kyseinen elokuva nähdään ensi viikolla Turussa Suomalaisen elokuvan festivaalin scifi-sarjassa. Paikalla on myös elokuvan ohjaaja.

In Topic: Rakkautta & Anarkiaa 2010 16.-26.9.2010

21 September 2010 - 12:05

Temptation of St. Tony: Tykkäsin todella paljon. Absurdi komedia, jonka vaikuttimet ovat toki itsestään selvät, mutta oli kuitenkin ohjaajansa näköinen elokuva. Lähentelee ihan täysiä pisteitä, mutta katson joskus uudelleen ja koitan ottaa vielä tolkkua niistä kohtauksista, joita en ekalla katselulla oikein tajunnut.

Näkisin jopa elokuvan vahvuudeksi sen, että vaikutteita on todella runsaasti. Joku näkee Lynchiä ja Kaurismäkeä, toiset Bela Tarria ja Kubrickia. En mä tiedä. Tykkäsin. Harmi, ettei välttämättä tule toista mahdollisuutta nähdä tätä kankaalta.

Tälle elokuvalle voisi perustaa melkein oman topikin, mutta onkohan ennen tätä ollut ulkomaisia elokuvia, joissa suomalainen tuotantoyhtiö on osatuottajana (ja ylekin antanut rahaa), eikä elokuva silti saa Suomessa valkokangaslevitystä? En tosin tiedä onko tällä mitään kaupallisia mahkuja Suomessa. Pyörii New Yorkissa huikean yhden kopion voimin ainakin tällä hetkellä.

Eivätpä nuo osatuotannot välttämättä takaa levitystä kaikissa rahoittajamaissa. Muistelisin nähneeni jotain lukuja, että esimerkiksi eurooppalaisista yhteistuotannoista korkeintaan kolmasosa päätyy kaikissa osanottajamaissa valkokankaille. Toki tällainen toiminta saattaa olla Suomessa melko uutta, mutta siitä huolimatta en ihmettele, ettei St. Tony päädy täällä teattereihin. Ehkä se jossain vaiheessa näytetään Ylen tv-kanavilla.

elitisti.net -palvelun sponsoroi:
webhotelli.fi
uusi sivusto osoitteessa:

elitisti.fi
Foorumi ei ole enää aktiivisessa käytössä. Keskustelu elokuvista ja populaarikulttuurista jatkuu Elitistin Discord-serverillä