Jump to content


Master Sardu

Member Since 26 Nov 2010
Offline Last Active Oct 20 2012 15:53

Topics I've Started

Justified

21 October 2011 - 15:48

Tuli katsottua ensimmäinen kausi Elmoren Leonardin luomaan hahmoon perustuvaa Justified-nimistä sarjaa, jossa Timothy Olyphantin esittämä liipaisinherkkä apulaissheriffi palaa kotikonnuilleen Kentuckyyn. Oikein mainio sekoitus poliisisarjaa ja Winter's Bonesta tuttua valkoisen roskaväen ja pikkurikollisten kuvausta. Päähenkilössä on selvää kusipään virkaa eivätkä muutkaan hahmot ole aivan yksioikoisia. mm. Shieldistä tuttu Walton Goggins esittää uskoon hurahtavaa uusnatsia.
Kakkoskausi on tullut jo ulos ja ilmeisesti kolmatta kuvataan.

Posted Image

Pienet asiat, jotka ärsyttävät

11 March 2011 - 11:27

Ei ainakaan pistänyt silmään tällaista topicia. Olisi siis mielenkiintoista kuulla kaikista pienistä asioista, jotka ärsyttävät elokuvissa. Tarkoitan näitä kerronnan pieniä lapsuksia ja epäloogisuuksia, jotka eivät sinällään ole niin suuria, että vaikuttaisivat merkittävästi elokuvan tasoon, mutta jotka pistävät ärsyttävästi silmään.

Pari esimerkkiä, jotka varmaan selventävät mitä ajan takaa.

Frozen
Tämä leffa, jossa kolme laskettelijaa jää loukkuun hiihtohissiin ja värjöttelee siellä kylmissään. Kuvaus epätoivosta, kylmästä viimasta, paleltumista jne. on ihan realistista, mutta muistaakseni ainakin yhdellä päähenkilöistä on toppatakissaan paksu huppu. Hän ei vain pidä sitä päässään, vaikka voisi kuvitella kaiken lisälämmön olevan tilanteessa tarpeen. Katsoessa tuli vähän väliä hoettua, että laita nyt se vitun huppu päähän urpo.

Monsters
Meksikossa on avaruusolentoja vilisevä vyöhyke. Elokuva ei ole hassumpi, mutta toinen päähenkilöistä on valokuvaaja ja selvästi paikasta erittäin kiinnostunut. Kun sitten päädytään vyöhykkeelle, kyseinen kuvaaja ei ota siellä yhtään kuvaa, vaikka hänellä on kamerasetti mukanaan ja vastaan tulee kaikkea kuumottavaa. Jos edes kerran olisi näytetty tyyppi räpsimässä kuvia niin se olisi riittänyt, mutta ei.

Tappajan näköinen mies

07 February 2011 - 10:43

Taas pukkaa uutta suomalaista rikossarjaa kun Matti Röngän Viktor Kärppä -kirjoihin perustuva kuusiosainen sarja alkoi eilen.
Ekasta osasta jäi mieleen se, että Samuli Edelman ei ihan sopinut rooliinsa ja kuvaus ja leikkaus on edelleen näissä melko mielikuvituksetonta.
Esim. se kohtaus missä Kärppää kovisteltiin tallinnan laivan kaidetta vasten kolmen gangsterin voimin - ei juuri minkäänlaista uhkan tuntua,
vaikka tilanteen kaikki ymmärtää mitä kuumottavammaksi.

Ei tämä nyt kuitenkaan sysipaska ollut, vaikka hurrit ja tanskalaiset tekee edelleen vasemmalla kädelläkin laadukkaampaa kamaa. Tulee varmaan katottua seuraavakin osa.