Jump to content


hayabusa

Member Since 21 Dec 2010
Offline Last Active May 02 2015 07:44

Posts I've Made

In Topic: 80- ja 90- lukujen 5 tahden elokuvat

02 May 2015 - 07:43

Kasari

Tetsuo, the Iron Man
Come and See
Ran
Killer Klowns from Outer Space
Interrogation
Das Boot
A time to live, a Time to Die
Farewell to the Ark

 

Ysäri
Bullet in the Head
Hard Boiled
Farewell My Concubine
Swallowtail Butterfly
A Scene at the Sea
L.A. Confidential
Princess Mononoke


In Topic: Tulevia aasialaisia elokuvia

02 February 2015 - 21:05

Yves Montmayeur: Meiko Kaji: Under The Sign of Scorpion-dokumentti Meiko Kajista. Tulossa joskus 2015. TwitchFilm.


In Topic: Fury Road - Mad Max 4

27 July 2014 - 20:06

Comic-Con traileri: http://www.youtube.c...h?v=yJnPg2_Y_UI


In Topic: Uneliaat ja tunnelmavetoiset elokuvat

06 April 2014 - 16:46

Nostetaas hyvää. Tätä aloittajan haluamaa asiaa taitaa löytyä enemmän tai vähemmän ainakin seuraavista aasialaisista elokuvista:

 

1) Tripla H:lta eli Hsiao-hsien Hou:lta jo aikaisemmin mainittu hyvä Cafe Lumiere, joka itselläni muuttuu jokaisella katsomiskerralla aina pykälän paremmaksi, joten jos ei heti kolahda, niin uusintakatselua vaan myöhemmin. Lisäksi kannattaa katsastaa Flowers of Shanghai ja Millennium Mambo, joista Flowers of Shanghain pitkä yhden oton aloituskohtaus on tunnelmaltaan ja intiimivalaistuksessaan hävyttömän hyvä, ja Millenium Mambon aloituskohtaus tunnelman luojana sinisten neonvalojen loistaessa, sekä samalla pehmeän mandariinikiinan kutitellessa korvissa toimii hyvin.

 

2) Shinji Aoyaman yli kolmetuntinen road movie Eureka, joka sekin muuttui paremmaksi uusintakatselussa ja on toistaiseksi näistä Aoyaman artsy-elokuvista se ainut hitti,  jos Lakeside Murder Casea ei lasketa mukaan,  joka ei taas kuulu tähän haluttuun aiheeseen, mutta on näppärä murhamysteeri kuitenkin.

 

3) Jun Ichikawan Tony Takitani. Tarinaa yksinäisyydestä ja parisuhteen kaipuusta tai jostakin tyhjyyden täytöstä elämässä.

 

4) Hiroshi Ishikawalta, muutaman naisen eloa Tokiossa käsittelevä Tokyo.Sora,  ensirakkaudesta kertova Su-Ki-Da ja ohjaajan uusin harmaansävyinen road movie Petal Dance.  Su-Ki-Dassa toimii ensimmäinen puolisko paremmin, koska sen osuuden näyttelijät nyt vaan ovat parempia kuin toisen puoliskon. Petal Dancessa on hyvä loppusyksyinen / alkutalvinen tunnelma, eli ei ehkä oikein sovi nyt kesän kynnyksellä katsomiseen. Su-Ki-Da sopii siihen parhaiten.

 

5) Hirokazu Kore-edalta,  Maboroshi no hikari taitaa osua tähän, mutta en ole nähnyt elokuvaa vuosiin, niin en mene vannomaan.  Ohjaajan Air Doll kuitenkin taitaa sopia tähän oikein mukavasti.

 

6) Goro Ishiin, unelias, hämyinen, savuinen, tunnelmallinen Labyrinth of Dreams, vaikka taitaa mennä enemmän noirin suuntaan, niin kannattaa silti katsastaa. Tosin noirista pitää mainita se Japanin paras nähty noir toistaiseksi, eli Masahiro Shinodan Pale Flower, jossa on Toru Takemitsun loihtima päräyttävä äänimaailma ja jossa on tietysti aivan ihana Mariko Kaga. Kagasta taas tuli mieleen, että Ko Nakahiran Only on Mondays ei sovi tähän, mutta jälleen kerran valloittavan Mariko Kagan vuoksi pitää elokuva mainita tässä yhteydessä.

 

7) Ryuichi Hirokilta, River, missä on noin 13 minuuttinen yhtäjaksoinen otto Tokiossa, eli ainakin riittää fiilisteltävää Akiban alueella.

 

Muitakin tietysti olisi, mutta ei vaan voi muistaa mitä kaikkea on tullut katsottua. Jos Tsai kelpuutetaan tähän, niin ihan mikä vaan elokuva Ming-liang Tsailta (Goodbye Dragon Inn ainaskin), paria viimeisintä häneltä en ole nähnyt, mutta 1990 ja 2000 vuosikymmeniltä mikä vaan voisi mennä. Niin ja Abbas Kiarostamin Like Someone in Lovea ei saa unohtaa, joka alkaa keskeltä kohtausta ja päättyy keskelle kohtausta ja näiden välissä on sitten muutamia nättejä fiilistelyjä pitkin matkaa.


In Topic: Statsit 2013

18 January 2014 - 22:03

Yhteensä 354 elokuvaa eri vuosilta, ei yhtään viiden tähden leffaa tällä kertaa, joka taisi olla ensimmäinen vuosi, kun en anna yhdellekään elokuvalle täysiä tähtiä. Muutama 4,5 tuli vastaan ja 4-tähden elokuvia vähän enemmän.  Ilmeisesti tullut iän myötä liian kitsaaksi noiden 5-tähtien kanssa. Alla jotain sekalaisia huomioita, jotka jäivät mieleen viime vuodesta (huonoja ei jaksa muistella, vaan parempi unohtaa ne kokonaan):

Paras elokuva
Like Someone in Love (2012), Abbas Kiarostami

Paras naisrooli
Erika Sawajiri, Helter Skelter (2012)

Paras miesrooli
Jake Gyllenhaal, End of Watch (2012)

Parhaan martial arts-kohtauksen tarjosi
Yukari Oshima, A Book of Heroes (1987), Yen-ping Chu
Tuli niitä muitakin MA- leffoja katsottua, myös Yukarin tähdittämiä, mutta tuo oli päräyttävin näkemäni viime vuodelta.

Paras honkkari
Fly Me to Polaris (1999), Jingle Ma
Ja
The Big Deal (1992), Chin-Ku Lu

Paras remake
Burning Paradise in Hell (1994) (Temple of the Red Lotus (1965)), Ringo Lam
Ja
People’s Hero (1988) (Dog Day Afternoon (1975)), Tung-Shing Yee

Parhaat WTF-hetket
Sharknado (2013), Anthony C. Ferrante

Pitkä yhden kameran otto
Ryuichi Hiroki, Yellow Elephant (2013)
Ja
Hiroshi Ishikawa, Petal Dance (2013)
Molemmat kohtaukset liikkuvassa autossa ja molemmissa Aoi Miyazaki.

Muita hyviä löytöjä
C’est la vie, mon chéri (1994), Tung-Shing Yee
Wings of Desire (1987), Wim Wenders
The Magnificent Scoundrels (1991), Lik-Chi Lee
Dr. Lamb (1992), Danny Lee
Act of Killing (2012), Joshua Oppenheimer
The Drudgery Train (2012), Nobuhiro Yamashita
The Intouchables (2011), Olivier Nakache
Future Cops (1993), Wong Jing

Jospa tänä vuonna löytyisi se 5-tähden leffa, joten ei muuta kuin katsomisia!