Jump to content


THaavisto

Member Since 24 Sep 2003
Offline Last Active Private

Posts I've Made

In Topic: Esteettisesti upeat elokuvat

12 November 2008 - 17:24

Täytyy ihmetellä Tears of the Black Tigerin mukana oloa (Shockyn lista), yhtä hirveän näköistä elokuvaa harvoin tulee vastaan. Kaikki värit on käsitelty jollain tietokoneella täysin elottomiksi.

In Topic: Esteettisesti upeat elokuvat

12 November 2008 - 17:17

Mainitsematta:

Eyes Wide Shut *
Matteuksen Evankeliumi (Pasolini)
Vampyros Lesbos
The Scarlet Flower
La rose de fer (Rollin)
Inferno (Argento)
Shogun Assassin + parhaat Lone Wolfit
Spirited Away
Seven Golden Men (--> Diabolik)

maininnan arvoisia:

Stagefrigth (pätkittäin, mukana muistaakseni myös paljon ei-inspiroivaa täytettä)
Nosferatu (alkuperäinen että Herzogin, molemmat pätkittäin)
ihan hiton monet mustavalkoiset Japani-kauhut (nyrkkisääntö: dialogia ym. sisältävät kohtaukset tehty rutiinilla)

Noista EWS on todella kiehtovalla tavalla upea, koska se ei jonkun Valerien tai Color of Pomegranatesin tapaan hehkuta omaa estetiikan tajuaan, vaan kyseessä on nimenomaan piiloupea elokuva, josta saa loputtomasti irti pieniin objekteihin, väreihin ym. keskittymällä. Lone Wolfeissa on myös paljon löydettävää.

* edit. Luke olikin jo ehtinyt ensin EWS:n kanssa.

In Topic: Epävirallinen black-metalkeskustelu

06 November 2008 - 17:21

Hammerin "Shoax" on kyllä erinoaminen hankinta niille, jotka pitävät Hornan tai Satanic Warmasterin uudemmasta tuotannosta. Erityisesti jälkimmäisen Carelian Satanist Madness on pakko ottaa vertailukohdaksi, samanlaista nopeasti iskevien riffien (Kirouksen yö) ja depressiivisemmän materiaalin (Shoax) välillä kulkemista. Lisäksi myös vokaalit muistuttavat Werwolfista. Voimakas mutta juuri oikealla tavalla hiomaton ug-tuontato. Mukana tuleva demo ei ole kummoinen mutta eihän sitä ole pakko kuunnella. Lappeenranta on suomalaisen BM:n pääkaupunki, siitä ei pääse mihinkään.

Toinen kova uutuus on Lutomyslin "De Profundis." Materiaali ei ole riffeiltään aivan yhtä nopeasti iskevää kuin kahdella edellisellä albumilla mutta toisaalta kappaleissa on enemmän vaihtelevuutta ja ei-itsetarkoituksellista monimutkaisuutta, esim. akustisen kitaran käyttö toisessa kappaleesa ja erilaiset väliosat. Tarkoituksellisen karut soundit ovat tanakampaa tekoa kuin koskaan aikaisemmin ja rumpukoneen ohjelmoitiin on nähty todella paljon vaivaa - tätä paremmin sitä tuskin voi tehdä. Tämän hetken parhaita bändejä tämä Ukrainan individualistis-nihilistinen yhden miehen projekti. Kauas on tultu vaivaattuvan Profane Solituden ajoista ja Lutomyslin ensimmäisten albumien keskinkertaisuudesta.

In Topic: Mitä hiekkalaatikon väki katsoo?

26 October 2008 - 22:02

Tuulen laakson Nausicaä ****½
Olin myyty jo avausjakson aikana, varsin psykedeelit taustat myrkkymeressä. Jospa maestro joskus ottaisi piirroshahmoihin enemmän vaikutteita esim. Heavy Metal -lehden linjasta?

Ai että Nausicaän olisi pitänyt olla joku isotissinen ja über-lihaksikas amazooni? Jep jep. Mutta Heavy Metal -yhteyksistä kuitenkin sen verran, että välillä leffa näyttää todella paljon joltain Moebius-tribuutilta, erityisesti juuri taustojen ja joidenkin hahmojen vaatteiden osalta. En kyllä tullut ajatelleeksi asiaa ennen leffan näkemistä suurelta kankaalta, joka pelkistää entisestään jo valmiiksi turhista yksityiskohdista riisutun suunnittelun suoraan Moebius-tasolle. Loputtomia ilmataisteluita olisi kyllä voinut karsia, varsinkin kun niiden juonellinen merkitys ei ollut kovin kummoinen.

In Topic: Päivän biisi

24 October 2008 - 22:00

Nyt löytyi todella kovaa uutta Black Metalia! Bändi on ASKIVAL ja joulukuussa ilmestyvä debyytti nimeltään "Eternity." Suicide BM:ää ja eeppistä pakanametallia hieman Nachtfalken tapaan yhdistelevä yhden miehen projekti, jonka sydäntäsärkevät riffit eivät ole kaukana Drudkhista. Omat suosikkini ovat yli kymmenminuuttiset "Whispers in the Breeze" ja "Legion of Wotan", mutta kaikkihan nuo ovat erinomaisia. Ainakin poro sekoaa tähän aivan täysin, se on varma. Vahva ehdokas vuoden bändiksi.

http://www.myspace.com/askival

elitisti.net -palvelun sponsoroi:
webhotelli.fi
uusi sivusto osoitteessa:

elitisti.fi
Foorumi ei ole enää aktiivisessa käytössä. Keskustelu elokuvista ja populaarikulttuurista jatkuu Elitistin Discord-serverillä