Jump to content


Neon Maniac

Member Since 27 Jul 2011
Offline Last Active Feb 06 2022 11:52

Posts I've Made

In Topic: 4K-julkaisut

10 February 2021 - 23:19

Ruvennut 4K Ultra HD soitin kiinnostamaan, nyt kun huusholliin tuli 4K HDR TV. Tuo levyjen hinta on kyllä vielä aika kova, mutta niinhän se on aina uuden formaatin kanssa (muistaa ekat DvD:t ja Blurayt).
Ensimmäiset omat hankinnat tulee varmaan olemaan Blade Runner 2049 ja Mad Max: Fury Road ihan vain mahtavien visuaalien vuoksi ja on leffatkin hyviä!  :wow:

4K UHD soitin on ihan pakollinen laite 4K TV:n kaveriksi! Menee TV:n kuva muuten täysin hukkaan :D
Toki, mutta hyvä muistaa myös, ettei UHD ole tie autuuteen. Paskaa 4K-kuvaa on yllin kyllin tyrkyllä niin optisessa mediassa kuin (sanomattakin selvää) matalan bittivirran suoratoistopalvelujen varast...rahastamana. Näin sanottua, vika luonnollisestikaan ei välttämättä ole formaatissa, jos sitä ei osata/ haluta tuottaa tinkimättömästi tekniikan sille suomissa puitteissa, lähdemateriaalin ym. muotoseikkojen rajallisuudesta riippuen. Jo yksin jälkituotannon loppupäätä edustava kuvanpakkaus on lähes shamanistinen taitolaji, jonka toteutuksen kärkipäässä ei tunnetusti ruuhkaa ole, kuten yleisesti hyvin tiedossa. Niin ikään tämä pätee tietenkin myös esimerkiksi 2K-resoluutioon, josta viime vuosina on vihdoin "kyetty" irti repimään ne nyanssit, joista jokaisen olisi suonut nauttiman jo formaatin aamunkoitossa.

In Topic: Mikä vituttaa TV:ssä?

07 December 2020 - 00:02

Oli kyllä.

In Topic: Mitäs sanotte Futuren uutuuksista?

11 August 2020 - 20:33

^ Yli vuoden vanha uutinen, joka löytyy myös "elokuvamaailman uutisia" -ketjusta.

In Topic: Mikä vituttaa TV:ssä?

11 August 2020 - 20:29

Sub-tv:n toistuva disinformaatiotulva kanavalla esitettävien elokuvien yleistiedoista. Tuota paskaahan taas piisaisi. Pari viimeisintä esimerkkiä: John Carpenter's Halloween - Naamioiden yö valmistus vuodeksi julistettu 1977 kera kuvan Rob Zombien ohjaamasta umpipaskasta uudelleen filmauksesta. Jackie Brown kuulutettiin viime-esityksen etkoilla iloisesti Tarantinon esikoisohjaukseksi, jota voi jo hyvällä syyllä pitää suoranaisena välinpitämättömyytenä julkistettujen ohjelmien taustakartoitusta ajatellen.


Huomasin samanlaisen jutun telkussa. Joku vanhempi leffaa oli telkkarissa mutta telkun tiedoissa puhuttiin selvästi remakesta.
Herra jumala, joku quottaa foorumilla!? Joo, vastaavia "etikettivirheitä" osuu eteen tuon tuosta. Devariaikana vastaavaa oli kansilehtien infot turvoksissa --- vieläkin vituttaa muistellessa! Se kansilehden takaosio on tuotteen käyttöliittymä ja lupaus sisällöstä. Asia, joka tuntuu unohtuvan eräiltäkin tahoilta vielä tänäkin päivänä. Jaksanu toimia lapsenlikkana enää aikoihin.

In Topic: Italo Western Collection

25 July 2020 - 22:42

^ Ymmärtääkseni julkaisu on Elokuvapalvelu J. Suomalainen jakelun alla, kuten myös samaan aikaan ilmestynyt Today We Kill, Tomorrow We Die, ja kun vielä takakannessa loistaa tanskalaisen Soul Median -logo, on pakotettu kysymään missä formaatissa tallenne esitetään; 1080p vai SM:lle tyypilliseen tapaan 1080i...?? Molemmat yhä ostamatta, joten jo tuoltakin osin kiinnostaisi ennakkoon tietää.

1080 i näytti panasonicin 820 soitin. Paras kuva kuitenkin tähän mennessä, ja molemmissa oli enkkuääni raidat, jotka mielestäni länkkäreihin sopii paremmin kuin italoäänet.
Wau, positiivisesti hämmentyneenä ihmetellen, että joku ylipäätään vastaa tällä foorumilla herran vuonna 2020. Kiitokset tästä. Arvasin oikein, kun lomitetun kuvan puolesta panokset iskin. Siitäkin huolimatta poimittava talteen kyseiset julkaisut lähitulevaisuudessa.

Kuta kuinkin samaa mieltä, mitä mainitsit enkkuääniraidan sopimisesta länkkäreihin italoääniä paremmin, jonka ymmärsin tarkoitetun spaguissa noin yleensä ? johon lisäisin vielä, että riippuu tietenkin elokuvasta ja sen toteutuksesta suhteessa tuotettuun äänimaailmaan. Henkilökohtaisesti valitsen lähes poikkeuksetta enkkuraidan, erityisesti, jos valtaosa kuvauksissa käytävästä dialogista on esitetty englanniksi. Alkuperäinen Suspirian 4.0 enkkuraita jätti todella hyvät fiilikset, kun Synapse Films blu-ray ilmestyttyään tuli katsottua. 96kHz näytteenottotaajuus välittyy aivan järkyttävän upeasti iäkkäämmistäkin kaiuttimista

elitisti.net -palvelun sponsoroi:
webhotelli.fi
uusi sivusto osoitteessa:

elitisti.fi
Foorumi ei ole enää aktiivisessa käytössä. Keskustelu elokuvista ja populaarikulttuurista jatkuu Elitistin Discord-serverillä