Jump to content


Helsinki Cine Aasia

Member Since 28 Feb 2015
Offline Last Active Feb 26 2020 19:48

Topics I've Started

Helsinki Cine Aasia 12.-15.3.2020, Korjaamo, Kino Regina & Orion

26 February 2020 - 19:48

Suomen ainoa aasialaisen nykyelokuvan festivaali Helsinki Cine Aasia järjestetään kahdeksannen kerran torstaista sunnuntaihin 12.3.-15.3.2020 Korjaamolla, Kino Reginassa ja Orionissa. Suomen ensi-iltansa saa 18 uutta itä- ja kaakkoisaasialaista elokuvaa kahdeksasta eri maasta. Lisäksi Kino Reginassa nähdään teatteria itäaasialaisessa elokuvassa esittelevä klassikkosarja.

 

Helsinki Cine Aasian 2020 avajaiselokuvana torstaina 12.3. klo 18 Korjaamolla nähdään tiibetiläinen Balloon (Qi qiu, 2019). Tiibetin tunnetuimman elokuvantekijän Pema Tsedenin uusin työ on palkittu mm. Venetsiassa sekä Tokio FILMeXin pääpalkinnolla. 1980-luvun Tiibetiin, yhden lapsen politiikan aikaan sijoittuva perhedraama kuvaa perinteisen ja modernin maailman yhteensovittamista. Myös ohjaajan aiempi road movie Jinpa (Zhuang si le yi zhi yang, 2018) nähdään festivaalilla. Wong Kar-wain tuottamassa, Venetsian elokuvajuhlilla parhaasta käsikirjoituksesta palkitussa elokuvassa yhdistyvät mystisyys, musta huumori ja kiehtovat vuoristomaisemat.

 

Festivaalin vieraaksi saapuu japanilaisohjaaja Amano Chihiro. Hän esittelee uuden elokuvansa Mrs. Noisy (Misesu Noizi, 2019), joka on humaani tragikomedia tavallisten ihmisten konfliktin eskaloitumisesta nettimeemeiksi ja mediasensaatioksi. Omanlaistaan huumoria löytyy myös mm. japanilaisesta bändikokemukseen elämyksellisesti sukeltavasta käsinpiirretystä indie-animaatiosta On-gaku: Our Sound, thaimaalaisesta paikan, historian ja nykypäivän kerrostumia tutkailevasta Krabi, 2562:sta sekä korealaisesta zombie-ilottelusta The Odd Family: Zombie on Salestä.

 

Kuusikymmentä vuotta elokuvia tehneen mestarin Obayashi Nobuhikon uusin Labyrinth of Cinema (Umibe no Eigakan – Kinema no Tamatebako, 2019) on ohjaajalleen tyypillisesti omintakeinen pasifistinen eepos, jossa nuoret elokuvaharrastajat päätyvät elokuvateatterin katsomosta keskelle vaihtuvia taisteluita samuraiajoilta alkaen ja kahlaavat läpi elokuvatekniikan aikakausia säestetyistä mykkäelokuvista nykyelokuvaan. Vinkki faneille: Obayashi nähdään myös cameo-rooliissa Murahashi Naokin tragikoomisessa mockumentaryssä Extrossa (Ekisutoro, 2019)!

 

Parasta uutta kiinalaista elokuvaa edustaa festivaalilla Cannesissa ensi-iltansa saanut, neljästä veljeksestä muutosten keskellä kertova Dwelling in the Fuchun Mountains (Chun jiang shui nuan, 2019). Gu Xiaogangin debyyttielokuva on kuin moderni versio sille nimen ja inspiraation antaneesta Huang Gongwangin 1300-luvun käärömaalauksesta: jokimaisemissa verkkaisesti avautuva taideteos. Kiinalaisesta maisemamaalauksesta festivaalin keskustelutilaisuudessa kertoo lisää taiteilija Pan Jianfeng.

 

Näkökulmakeskusteluissa elokuviin liittyvistä aiheista kuullaan myös mm. seksuaalivähemmistöjen asemasta Taiwanilla ja Kiinassa sekä japanilaisesta teetaiteesta. Iltaohjelmana lauantaina 14.3. Korjaamolla on tarjolla kaikille avoin Elias Edströmin peking-oopperaesitys keskustelun kera, minkä jälkeen DJ:t soittavat aasialaista musiikkia illan iloksi Korjaamon baari & keittiön puolella.

 

Helsinki Cine Aasian vuoden 2020 koko ohjelmisto löytyy netistä www.helsinkicineaasia.fi/ohjelmisto ja lipunmyynti on käynnissä samalla sivustolla torstaista 27.2. alkaen. Festivaalin aikana lippuja voi ostaa myös elokuvien esityspaikoilta Korjaamosta, Kino Reginasta ja Orionista.

 

www.helsinkicineaasia.fi

www.facebook.com/HelsinkiCineAasia

 


Helsinki Cine Aasia to-su 14.–17.3.2019, Korjaamo, Kino Regina & Orion

27 February 2019 - 13:36

Suomen ainoa aasialaisen nykyelokuvan festivaali Helsinki Cine Aasia järjestetään Korjaamolla, Kino Reginassa ja Orionissa to-su 14.–17.3.2018 – nyt jo seitsemännen kerran. Festivaali tuo vuosittain nähtäville korkeatasoisen kattauksen keskeisimpiä uusia elokuvia Itä- ja Kaakkois-Aasiasta. Tarjolla on elokuvia muun muassa Japanista, Kiinasta, Etelä-Koreasta, Mongoliasta, Singaporesta, Vietnamista ja Indonesiasta.

 

Festivaalin avajaiselokuvana Korjaamon Elokuvasalissa to 14.3. klo 18 nähdään japanilaisen Shuichi Okitan ohjaama Mori, the Artist's Habitat (2018), joka kuvaa kotimaassaan erittäin arvostettua, edesmennyttä taiteilija Morikazu Kumagaita ohjaajalle tyypillisellä lämminhenkisellä otteella. Ohjaaja Shuichi Okita saapuu myös Helsinki Cine Aasia vieraaksi ja on tavattavissa elokuvansa näytösten yhteydessä.

 

Festivaalin ohjelmisto keskittyy totuttuun tapaan laatuelokuvaan ja vuoden pääteoksiin sisältäen samalla laajempaakin yleisöä kiinnostavaa osastoa. Esillä on jälleen useita huomionarvoisia elokuvia Japanista, mm. Tetsuo-ohjaajan Shinya Tsukamoton sodanvastainen samurai-elokuva Killing (2018), kotimaassaan yleisömenestykseksi noussut zombie-elokuva One Cut of the Dead (2017) ja Masaaki Yuasan hallusinogeeninen Night Is Short, Walk on Girl (2017), joka palkittiin Japanissa vuoden parhaana animaationa. Mukana on myös poliittisia dokumentteja ja etenkin eroottisia pinku-elokuvia tehtailleen Koji Wakamatsun maailmaan sijoittuva Dare to Stop Us (2018).

 

Ohjelmistoon kuuluu lisäksi kaksi viime vuoden elokuvatapausta Kiinasta. Cannesissakin kohuttu Long Day’s Journey Into Night (2018) päräyttää tyylitellysti yhdistäen 2D- ja 3D-kuvaa. Ohajaaja Bi Ganin edellinen Kaili Blues (2015) oli festarihitti Helsinki Cine Aasiassa 2017. Ohjaaja Hu Bon ensimmäiseksi ja viimeiseksi pitkäksi elokuvaksi jäänyt Kiinan pohjoisseudulle sijoittuva lähes nelituntinen An Elephant Sitting Still (2018) on puolestaan voittanut lukuisia palkintoja, mukaan luettuna Berlinalen 2018 kriitikkopalkinnon. Kevyempänä osastona mukana myös mm. toisensa löytävistä nuorista muusikoista kertova They Sing Up on the Hill (2018) Mongoliasta.

 

Helsinki Cine Aasian vuoden 2019 koko ohjelmisto löytyy netistä www.helsinkicineaasia.fi/ohjelmisto ja lipunmyynti alkaa samalla sivustolla torstaina 28.2. Festivaalin aikana lippuja voi ostaa myös elokuvien esityspaikoilta Korjaamosta, Kino Reginasta ja Orionista.

 

Elokuvaesitysten lisäksi tarjolla on näkökulmakeskusteluja elokuviin liittyvistä aiheista, mm. Japanin 1960–70-lukujen murros kulttuurissa, jossa keskustelijana japanilaisesta musiikista juuri kirjan julkaissut Lasse Lehtonen. Illanviettona tarjolla on myös Japani-teemainen klubi la 16.3. Korjaamon baari & keittiössä. Klubin käynnistää klo 20.30 butoh-mestari Ken Main esitys ja illan mittaan DJ:t Kaishakunin, 1-vitunhailé ja Kaiku soittavat saarivaltion musiikkia erikoisemmasta aina animetunnareihin.

 

www.helsinkicineaasia.fi

www.facebook.com/HelsinkiCineAasia

 


Helsinki Cine Aasia to-su 15.–18.3.2018, Korjaamo ja Orion

27 February 2018 - 19:27

Suomen ainoa aasialaisen nykyelokuvan festivaali Helsinki Cine Aasia järjestetään Korjaamolla ja Orionissa to-su 15.–18.3.2018 – nyt jo kuudennen kerran. Festivaali tuo vuosittain Suomeen Itä- ja Kaakkois-Aasian parhaimmat, puhutuimmat ja koskettavimmat uudet elokuvat.
 
Tänä vuonna festivaalin avaa indonesialaisen Kamila Andinin palkittu The Seen and Unseen (Sekala Niskala, 2017). Kyseessä on Balille sijoittuva maagisrealistinen psykologinen draama, jonka ohjaaja Kamila Andini saapuu myös Helsinki Cine Aasia vieraaksi. Hän on tavattavissa elokuvansa näytöksien yhteydessä ja osallistuu festivaalin oheisohjelmaan.
 
Ohjelmistossa on tarjolla myös mm. kulttiklassikko Housen (1977) ohjaajan Nobuhiko Obayashin tuore Hanagatami (2017), Hirokazu Kore-edan uusin The Third Murder (Sandome no Satsujin, 2017),  Venetsiassa kisannut Angels Wear White (Jianianhua, 2017) ja indonesialainen Marlina the Murderer in Four Acts (Marlina Si Pembunuh Dalam Empat Babak, 2017). Totuttuun tapaan festivaalin ohjelmisto keskittyy laatuelokuvaan sisältäen samalla kevyempääkin osastoa.
 
Helsinki Cine Aasian vuoden 2018 koko ohjelmisto löytyy netistä www.helsinkicineaasia.fi/ohjelmisto/ ja lipunmyynti alkaa samalla sivustolla torstaina 1.3. Festivaalin aikana lippuja voi ostaa myös elokuvien esityspaikoilta Korjaamosta ja Orionista.
 
Elokuvaesitysten lisäksi tarjolla on näkökulmakeskusteluita elokuviin liittyvistä aiheista, mm. Women in Film And Televisionin kanssa yhteistyössä järjestetty keskustelu ohjaajavieras Kamila Andinin ja Ulla Heikkilän kesken. Iltaa on mahdollista jäädä istumaan la 17.3. klo 20.30 alkaen Korjaamon baari & keittiööön DJ Kaishakuninin ja DJ 1-vitunhailén musiikkivalikoiman säestyksellä.
 
 

Helsinki Cine Aasia -elokuvafestivaali 16.–19.3.2017

25 February 2017 - 17:06

Helsinki Cine Aasian juhlavuotta vietetään maaliskuussa Korjaamolla ja Orionissa 16.–19.3.2017
 
Suomen ainoa aasialaisen nykyelokuvan festivaali Helsinki Cine Aasia  järjestetään 16.–19.3.2017 – nyt jo viidennen kerran. Festivaali tarjoaa raikkaan katsauksen Itä- ja Kaakkois-Aasian tämän hetken mielenkiintoisimpiin, hurjimpiin ja herkimpiin elokuviin ja ajankohtaiseen aasialaiseen elokuvakulttuuriin.
 
Tänä vuonna festivaalin avajaiselokuvana nähdään eteläkorealaisen Kim Ki-Dukin ohjaama The Net (2016). Tiivistunnelmainen draama on suorasukainen kuvaus Koreoiden nykytilasta, ja ihmisistä konfliktin varjossa. 
 
Juhlavuotenaan Helsinki Cine Aasia muuttaa Korjaamolle. Modernin korttelikino Korjaamon kahden salin lisäksi elokuvien esityspaikkana toimii viikonloppuna perinteikäs elokuvateatteri Orion.
 
Uusien esityspaikkojen lisäksi festivaalin oheisohjelmaa on kehitetty mm. viime vuoden kävijöiden toiveiden pohjalta. Uutuutena Helsinki Cine Aasian ohjelmistossa on esimerkiksi ensimmäistä kertaa järjestettävä vauvakino. 
 
The Net nähdään Korjaamo Kinossa torstaina 16.3.2017. Muita festivaalilla nähtäviä elokuvia ovat mm. Sunao Katabuchin In This Corner of the World, Midi Z:n The Road to Mandalay, Johnnie Ton Three ja Nontawat Numbenchapolin #BKKY. Koko festivaaliohjelmisto julkaistaan 28.2.2017. 
 
Lipunmyynti alkaa 2.3.2017 festivaalin internet-sivustolla ja jatkuu festivaalin ajan. Festivaalin aikana lippuja voi ostaa myös lipunmyyntipisteistä elokuvien esitysteattereissa.
 
Helsinki Cine Aasia -festivaalin järjestää Elokuvien Aasia ry. Festivaalia tukevat Helsingin kulttuurikeskus, AVEK – Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus ja Japan Foundation. Yhteistyökumppaneina toimivat lisäksi Japan Airlines, Episodi, Korjaamo Kino, Kansallinen audiovisuaalinen instituutti, Shopalike, Sushi Panda sekä Henkell & Co.
 
Lisätiedot:
 
*****
 
Fifth anniversary of Helsinki Cine Aasia is celebrated from 16th to 19th March 2017 at Korjaamo and Orion
 
The only festival of contemporary Asian cinema in Finland, Helsinki Cine Aasia, takes place from 16th to 19th March 2017 – already for the fifth time. The festival offers a fresh take on Asian film culture and the most interesting, ferocious and delicate films of the moment from East and Southeast Asia.
 
This year the opening film of the festival is The Net (2016) by South Korean director Kim Ki-Duk. This captivating drama cuts deep into the conflict between the two Koreas and the lives of the people who live in the midst of it all.
 
On its fifth anniversary, Helsinki Cine Aasia relocates to Korjaamo. In addition to the modern Cultural Factory Korjaamo, some of the festival screenings over the weekend will be held at the traditional Orion.
 
In addition to new screening locations, the festival’s supplementary events have been developed, among others, according to the wishes of the audience. For example, for the first time this year, Helsinki Cine Aasia will organise a Parent & Baby Screening. 
 
The Net will be shown at Korjaamo Kino on Thursday 16th of March 2017. Other films to be screened at Helsinki Cine Aasia this year include Sunao Katabuchi's In This Corner of the World, Midi Z's The Road to Mandalay, Johnnie To's Three and Nontawat Numbenchapol’s #BKKY
 
The full festival programme will be published on the 28th of February on the festival’s website. Tickets can be purchased online from 2nd of March onwards or during the festival from the screening locations.
 
Helsinki Cine Aasia festival is organised by the Asian Cinema Association of Finland.The festival is supported by the City of Helsinki Cultural Office, AVEK – The Promotion Centre for Audiovisual Culture, and the Japan Foundation. Our partners are Japan Airlines, Episodi, Korjaamo Kino, KAVI – The National Audiovisual Institute, Shopalike, Sushi Panda and Henkell & Co.
 
For more information:

Helsinki Cine Aasia 3.-6.3.2016

23 February 2016 - 20:37

Helsinki Cine Aasia tarjoilee itä- ja kaakkoisaasialaisen nykyelokuvan parhaat palat tuoreeltaan 3.-6.3.2016

 

Suomen ainoa aasialaisen elokuvan festivaali Helsinki Cine Aasia järjestetään tänä vuonna jo neljättä kertaa. Tänä vuonna festivaalilla nähdään elokuvia muun muassa Koreasta, Japanista, Kiinasta, Thaimaasta, Filippiineiltä ja Singaporesta. Festivaali esittelee sekä tunnettujen elokuvantekijöiden että kiinnostavimpien nuorten ohjaajien uutuuselokuvia, joita harvoin meillä muuten nähdään.

 

Festivaalin avajaiselokuvana on hongkongilaisten action-elokuvien koreografina kannuksensa hankkineen ohjaajamestari Johnnie Ton kineettinen, häikäisevä ja jännittävä musikaali Office 3D:nä. Office esitetään Kinopalatsissa torstaina 3.3. klo 18:00. Nelipäiväinen festivaali päättyy sunnuntaina 6.3. Kinopalatsin lisäksi elokuvien esityspaikkoina toimivat Andorra, Dubrovnik ja Orion. 

 

Helsinki Cine Aasian koko 2016 ohjelmistoon voi tutustua festivaalin nettisivuilla. Valikoimaan tutustumisen voi aloittaa vaikka festivaalitiimin ohjelmistotärpeistä! Festivaalin lipunmyynti alkaa torstaina 25.2. tapahtuman nettisivuilla, ja festivaalin aikana lippuja voi ostaa myös lipunmyyntipisteistä elokuvien esitysteattereissa. 

 

Perinteinen Helsinki Cine Aasia -klubi järjestetään perjantaina 4.3. Dubrovnikissä. J-rock & Asian Pop Galore! -illan aikana nouseva helsinkiläinen rock-yhtye FÆK esittää japanilaisesta rock-skenestä ammentavaa ohjelmistoa – j-rock-covereita unohtamatta – ja chillimmästä menosta vastaa DJ Natural Selecta.

 

Helsinki Cine Aasia -festivaalin järjestää Elokuvien Aasia ry. Festivaalia tukevat Korean tasavallan Suomen suurlähetystö, Helsingin kulttuurikeskus sekä Taiteen edistämiskeskus. Yhteistyökumppaneina toimivat lisäksi Japan Airlines, Finnkino, Episodi, Voima ja Sumo.

 

Liity Helsinki Cine Aasian sähköpostilistalle internet-sivuillamme saadaksesi tuoreimmat festivaalikuulumiset inboksiisi jatkossakin tai seuraa meitä Facebookissa!

 

Lisätiedot: info@helsinkicineaasia.fi