Jump to content


QCine

Member Since 08 Jul 2004
Offline Last Active Sep 15 2020 20:06

Posts I've Made

In Topic: Top 10 suosikkinäyttelijät

04 January 2019 - 01:16

Kari Heiskanen

Harvey Keitel
Leslie Nielsen
Elina Knihtilä
Tommi Korpela
John Cleese
Charles Bronson
Esko Hukkanen
Haley Paige
Kevin Eldon

In Topic: Mikä vituttaa TV:ssä?

27 October 2018 - 00:28

Toivottavasti sallitte, että otan tähän väliin ketjun otsikkokysymyksen kirjaimellisesti. Taannoin nimittäin havahduin siihen, että nuo halvimmat, kerrassaan lumoavan hintaiset äly-tv:t:hän ovat silkka 800-pound gorilla, elefantti nurkassa! Hittovie, isäpappa tuli hiukan yli kuukausi sitten ostaneeksi halvan TCL:n, ja jo prakaa prkl! Pimeni ja hiljeni! Jäivät emmerdalet vahtaamatta, kun gigantin helpdeskniilokin tulee käymään vasta ensi viikon alussa, ehkä.

Onko noiden halpojen telkkareiden tarkoituskaan pysyä koossa? Hemmetinmoista valikkonuorallatanssia ja yhteensopimattomuuksien sekä päivitystarpeiden riemujuhlaa ainakin riittää. Yli vii... yli nelikymppiset ovat aivan pulassa noiden laitteiden ja niiden kusisten käyttöliittymien kanssa.

Eikö tällaiselle romutehtailulle voi etenkään nykytilanteessa mitään? Kymmenen vuoden päästä olemme hukkuneet älytelevisiojätteeseen, jos ei tämmöiseen järjettömyyteen puututa.

Salon Seudun Sanomien insinöörikolumnistille oli tuttu kodinkonemyyjä antanut ymmärtää, että oikeasti hyvästä tv:stä pitää maksaa noin 2000. Myyntipuhetta vai tyly totuus vuonna 2018?

Mutta tosiaan: tämä vituttaa TV:ssä!

In Topic: Mitäs sanotte Futuren uutuuksista?

01 August 2018 - 20:17

Vituttaa negailla, mutta alkaa olemaan aika turhaa touhua...

Q3


Fakiiri joka juuttui vaatekaappiin.

You got my attention.

In Topic: Mitä Elitisti-forumin väki katsoo 2018

13 March 2018 - 19:59

Truffaut: Tirez sur le pianiste (Ampukaa pianistia, 1960) Taas ollaan suht itsetietoisessa perus-Ranskassa, ja mitä enemmän ikää kertyy, sen hivelevämmältä eskapismilta se tuntuu. Enemmän musiikkipuolella meritoitunut Charles Aznavour tihkuu supikoiramaista karismaa. Nuhjuinen huone, rietas kuuskytlukukurtisaani, tupakki palaa ja jazz soi, tißikin vilahtaa, ryijynkarvainen äijä sängyssä, jossain vaiheessa katsotaan ulos verhojen lomasta. Vaikkei tuon estetiikan keskelle välttämättä ole kovin akuuttia tarvetta aikakoneella matkustaa, on rellujen ja sitikkain pärinän täyttämään mustavalkoisuuteen rentouttavaa upota. ****

Besson: Lucy (2014) Täytyy myöntää, että usko Bessoniin oli jo ehtinyt huveta viimeistään vuosituhannen vaihduttua kaikenmoisten taxiperseilyiden myötä. Mutta onneksi kaikki, mikä himmenee, ei ole tarantinoa. Idean, joka pallottelee ihmisaivojen käyttämättömillä osilla, on oikeastaan hyvin hankala epäonnistua, ja kun rehellisesti pulpahteleva tarina vie konseptin tappiin saakka, tuloksena on riettaan haistapaskaa tieteisviihdettä, joka ammentaa häpeilemättä Bessonin ysärivahvuuksista. Scarlett Johanssonin ja mahdollisimman vaarallisennäköisten aasialaisten kombo toimii pirteästi. Mysteeriksi tosin jää, kuka kumma on ropsauttanut Morgan Freemanin kasvoille paketillisen Oreo-keksejä? ***1/2

Espinosa: Life (2017) Alien - seitsemäs matkustaja ISS-avaruusasemalla. Tieteellinen ja nasallinen taustatyö on tehty, painottomuudessa on oma kiehtovuutensa, ja kyllä jonkinasteinen rohkeuden papukaijamerkki on pakko myöntää kaikille, joilla on pokkaa tehdä alienklooni vuonna 2017. Onneksi tapahtumavyöry on mukavan kekseliäästi ja rytmitajuisesti rakennettu, ja henkilöiden karismaattisuus saa aikaan jopa ajoittaista jännitystä. Rymistelemätön ja tinkimätönkin loppusuora sekä marsinmonsterin ruma simppeliys ovat huomionarvoisia plussia. Hiukan kliinistä tekstuurientuijottelua vain on meno: avaruusaseman ja sisätilojen Babylon 5 -mielikuvat pitää katsojan vain niellä. Lonkeromässäily lokeroi Lifen väkisinkin jonnekin Leviathan - kuoleman laiva (1989) -kategoriaan, muistaakseni tuossa teoksessa oli samanhenkistä niljaisaa kökköisyyttä.

  Ei siis huono, oikeinkin hyvä yritys. Mutta hei: Alien on alien on alien, olisiko tuo tarinatyyppi jo puhkikerrottu? Sama juttu täällä musapuolella Tangomarkkinoiden kanssa: Seinäjoella koetetaan puhaltaa tangoon elämää (pun intendent), vaikka eiköhän ne tähtivyöt ole jo miljoona kertaa kiinnitetty. ***


In Topic: Mitä Elitisti-forumin väki katsoo 2018

20 February 2018 - 18:17

Firefly-sarja on ja tulee jäämään näkemättä
... Kesken jäävät sarjat ovat nimittäin taipuvaisia raivostuttamaan minua kovastikin.

Mutta päteekö tuo katsomattomuus Rigetiin? Eli kannattaako lainata kirjaston DVD, jossa on kaksi ensimmäistä kautta?

Erinomainen vastaveto. Niin pirskatinmoista neroutta kuin ensimmäinen kausi onkin, valuu meno kakkosella liikaa von Trierin helmasyntiin, ylimelodramaattiseen itketykseen. Mutta jos nyt jostain Breaking the Wavesista ja Dancer in the Darkista diggaa, niin meneehän varmaan tuokin läpi.

Pahasti jää kesken kyllä, ja tietty harmitti aikoinaan, mutta nyttemmin asiasta on ollut hämmentävän lämmin fiilis: olisiko tuosta sitten sen ihmeempää enää saatukaan? Ja tosiaan se eka kausi onnistuu tavoittamaan tunnelmia, jotka pakottavat juonen epäolennaiseksi. Nyttemmin sarjasta on tullut nautiskeltua yksi satunnainen ykköskauden jakso kerrallaan.