Jump to content


Hanzkilla

Member Since 23 Oct 2004
Offline Last Active Aug 10 2009 05:37

Topics I've Started

Merkittäviä ohjaajia joista ei pidetä

13 August 2005 - 15:39

Tuo Top 5-ohjaajat - ketjun Bergman-keskustelu innoitti tähän, eli haussa olisi siis merkittävinä pidettyjä ohjaajia keitä elitistit syystä taikka toisesta eivät arvosta tai joiden suuruus ei ole heille muuten vain auennut. Merkittävänä voi luonnollisesti pitää ketä vain mutta jospa rajattaisiin haku niihin ohjaajiin keitä Peter von Bagh ja muut 'perinteiset' kriitikot hypettävät, eli siis niitä 'klassikko-ohjaajia' keiden voisi katsoa olevan osa tämänhetkistä ohjaajakaanonia. Voi laittaa myös muita jos välttämättä haluaa.

Itse en ole koskaan käsittänyt Bergmanin suuruutta, olen nähnyt häneltä ainakin Seitsemännen sinetin, Mansikkapaikan, Syyssonaatin ja pätkiä televisiosta tulleista elokuvista mitä en ole jaksanut katsoa kunnolla. Bergmanissa ärsyttää lähinnä elokuvien pikkuporvarillinen aihepiiri, päivitellään jotain yhdentekeviä juttuja vaikka mitään suurempia ongelmia ei tunnu olevan samaan aikaan kun ympäri maailmaa sodat riehuvat ja ihmisiä kuolee nälkään jne. Tiedän kyllä että Bergman on arvostettu, jos oikein muistan niin NYU:n elokuvalaitoksella sytytetään päivittäin kynttilä Bergmanin muistolle, ja äijä ei edes ole vielä kuollut.

Over There - sarja

04 August 2005 - 15:03

Loogisesti tämä kuuluisi TV-topikin alle mutta pistänpä tänne Vapaasanaan.

Over There on siis Irakin sotaa käsittelevä tv-sarja mitä on nyt alettu tehdä. Erikoisen sarjasta tekee se että se kuvaa samaan aikaan käynnissä olevaa sotaa. Sarjan on tuottanut Steven Bochco, tunnettu mm. Hill Street Bluesista ja NYPD-Bluesta. Huhun mukaan jopa Bush on huolissaan sarjan vaikutuksesta Irakin sodan kannatuslukuihin, jos siis sarja paljastuu kovin Irakin sodan vastaiseksi.

Yhteiskunnallisesti merkittävät elokuvat

25 July 2005 - 00:17

Kyselisin että mitkä elokuvat mielestänne ovat muuttaneet yhteiskuntaa merkittävällä tavalla? Luonnollisesti jokainen elokuva voi omalla tavallaan niin tehdä ja taide on merkittävää sinänsä mutta enemmänkin kiinnostaisi elokuvat mitkä ehkä aiheensa puolesta käsittelivät jotain epäkohtaa ja ilmestymisensä jälkeen saivat aikaan konkreettisia muutoksia yhteiskunnassa esim. muuttuneen lainsäädännön yms. myötä. Loogisia tapauksia on tietenkin Panssarilaiva Potemkinit yms. mutta löytyisikö muitakin?

Leffatähtien kannanottoja

29 June 2005 - 10:49

Tuli tuosta Tom "skientologia" Cruisen psykologia-kannanotosta mieleen että ketkä elokuva-alan julkimot ovat syyllistyneet ns. sammakoiden suusta päästämiseen mikä olisi ehkä vaikuttanut heidän uraansakin?

http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/4622357.stm

http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/4629147.stm

Toivottavasti linkit toimii eivätkä levitä viruksia.