Jump to content


Matti Erholtz

Member Since 30 Sep 2003
Offline Last Active Today, 17:48

Posts I've Made

In Topic: Vuonna 2020 katsottuja

19 July 2020 - 19:20

 Kim Ki-young: The Housemaid (1960) ****

Nuori naispalvelijatar tuhoaa keskiluokkaisen perheen hurjassa korealaismelodraamassa. Parasiteen on selvästi otettu vaikutteita tästä.

Kim Ki-young: Woman of Fire (1971) ****½

Ohjaaja filmasi The Housemaidin uudestaan kymmenen vuotta myöhemmin, tällä kertaa väreissä ja aika uskomatonta värienkäyttöä nähdäänkin. Ohjaajan pitäisi olla kai Korean arvostetuin, mutta juuri mitään häneltä ei olla julkaistu dvd:llä edes Koreassa. Woman of Firen voi katsoa Korean Classic Film - Youtube kanavalta enkkutekstein, joskin aika roskaiselta kopiolta, jossa on isot ranskankieliset tekstit kuvan alareunassa.

Lars von Trier: Nymphomaniac: volume 1 (2013) *

Trierillä on ärsyttävä tapa ensin SANOA joku asia ja sitten NÄYTTÄÄ se. Näyttelijä sanoo "Odin roikkui puussa" ja sitten (oho!) näemme kuinka Odin roikkuu puussa. Ihan paskaa. En taida jaksaa katsoa kakkososaa.

George Miller: Mad Max Beyond Thunderdome (1985) **½

Sinänsä aika heikko tekele, mutta tässä sentään yritettiin jotain uutta, toisin kuin Fury Roadissa, joka vain toisti vanhoja kuvioita. Maxin ja Blasterin yhteenotto ei todellakaan ole "yksi kaikkien aikojen parhaista taistelukohtauksista" vaikka niin Blu-rayn takakannessa väitetäänkin.

 


In Topic: Vuonna 2020 katsottuja

14 June 2020 - 21:19

Nando Cicero: L'insegnante (1975) *

Isä palkkaa kotiopettajattaren (Edwige Fenech) teini-ikäiselle pojalleen, jota epäilee homoksi. Hilpeässä kohtauksessa jannu laittaa tyrmäystippoja naisen juomaan ja menee sitten riisumaan ja kähmimään tajutonta uhria. Kyllä Italiassa osataan! Tyyliä!

Ruggero Deodato: Uomini si nasce poliziotti si muore (1976) **½

Jännä juttu, että mitä enemmän näiden tyyppien heteroutta korostettiin, sitä homommilta he vaikuttivat. Tahallista piruilua Deodatolta?

Andrea Bianchi: Nude per l'assassino (1975) ***½

Fenechin paras giallo, koska tässä ei sentään teeskentelty että tehdään jotain taidetta. Tissejä, perseitä ja verisiä murhia vain jatkuvalla syötöllä.


In Topic: Vuonna 2020 katsottuja

17 May 2020 - 21:31

Elem Klimov: Tule ja katso (1985) **

Yliarvostettu elokuva. Pääasiassa nationalistista ja saksalaisvastaista öyhötystä ja geneeristä "sota on helvettiä" -fiilistelyä. Tarkovskilaista mudassa rypemistä tietty myös.

Neil Breen: Double Down (2005), Fateful Findings (2012), Pass Thru (2016), Twisted Pair (2018) *****

Nyt löytyi kovan luokan tekijä. Tommy Wiseau on ihan valtavirtaa tämän sekopään rinnalla. Joku suomen elokuvafestivaaleista voisi kutsua Breenin Suomeen elokuviensa kanssa, sen verran unohtumatonta kamaa on saanut aikaiseksi.

Samuthirakani: Neranja Manasu (2004) ***

Vijayakanthin myöhäistuotantoa, Amazon Primessä nähtävissä. Mieleenjäävässä tappelukohtauksessa sankarillinen viiksimies iskee vastustajaansa päälakeen niin kovaa, että kaverin pää uppoaa hartioiden sisään. HARTIOIDEN SISÄÄN!


In Topic: Palkkasoturileffat

10 May 2020 - 19:38

Sam Hargrave: Extraction (2020) ***½

 

Miehekästä toimintaa ja hämmästyttävä yhdellä otolla (ainakin näennäisesti) kuvattu pitkä takaa-ajokohtaus. Male bonding päähenkilön ja pikkupojan välillä oli miellyttävän vanhanaikainen ja kasarielokuvat mieleen tuova piirre.


In Topic: Vuonna 2020 katsottuja

26 April 2020 - 20:01

Ugo Liberatore: Nero veneziano (1978) ***

Yllättävän kova, painostava ja ällöttävä. Mitenkähän Suomen videosensuuri kohteli vauvanheittokohtausta?

Ugo Liberatore: Incontro d'amore ** (1970/1975)

Alunperin vuonna 1970 julkaistuun, Balin saarella tapahtuvaa outoa kolmiodraamaa käsittelevään "erotiikkaa ja eksotiikkaa" -genren floppiin lisättiin viisi vuotta myöhemmin uusia Roomassa kuvattuja kohtauksia, joissa esiintyy nuori Ilona Staller taiteilijanimellä Elena Mercury (en olisi kyllä tunnistanut). Uusien kohtausten tieltä poistettiin vanhasta elokuvasta vastaava määrä kohtauksia, ja ehkäpä tästä johtuen juoni ei ole niitä kaikkein koherenteimpia. Kiinnostava kuriositeetti kuitenkin.

Quentin Tarantino: Once Upon a Time... in Hollywood (2019) ***

Sama juttu kuin ohjaajan kolmen edellisen elokuvan kanssa, eli hyviä yksittäisiä kohtauksia oli, mutta kokonaisuus oli vähemmän kuin osiensa summa. Se että "kirjoitetaanpa historia uusiksi" -kikkaa käytettiin jo toisen kerran viittaa siihen, että Tarantinon luomisvoima alkaa olla hiipumassa.