Jump to content


Matti Erholtz

Member Since 30 Sep 2003
Online Last Active Today, 23:12

Posts I've Made

In Topic: Vuonna 2020 katsottuja

20 December 2020 - 20:57

Douglas Cheek: C.H.U.D. (1984) ***

"Contamination hazard urban disposal" vs "cannibalistic humanoid underground dweller". Symppis pikkufilmi, vaikka melkein kaikki väkivalta tapahtuikin offscreen.

Lucio Fulci: I due evasi da Sing Sing  (1964) ***

Franco ja Ciccio sekaantuvat  New Yorkissa mafiaperheiden valtataisteluihin ja päätyvät Sing Singiin. Nämä Fulcin komediat ovat kyllä rikollisen aliarvostettuja. Musiikin on alkutekstien mukaan tehnyt Ennio Moriconi.
 


In Topic: Vuonna 2020 katsottuja

22 November 2020 - 21:54

Renny Harlin: Bodies at Rest (2019) *½

Tylsä.

Romain Gary: KIll! Kill! Kill! Kill!  (1971) *½

Vigilante-poliisi tappaa huumepomoja Garyn periaatteessa kiinnostavassa, mutta kehnoon tekniseen toteutukseen sortuvassa sekoiluleffassa. Oli tässä yksi ihan kiva Remy Juliennen ohjaama autotakaa-ajokohtaus.

Lucio Fulci: I due para (1964) ***

Koomikkoduo Franco ja Ciccio joutuvat keskelle Etelä-Amerikan vallankumousmeininkejä. Englanninkielisessä Wikipediassa tämän elokuvan juoni selostetaan ihan päin honkia, olisikohan mennyt sekaisin jonkun toisen elokuvan kanssa?

Antonio Margheriti: Danza macabra (1964)  ***½

Erikoinen kerronnallinen ratkaisu näyttää menneisyyden tapahtumia ikäänkuin elokuvina elokuvan sisällä, joita pääelokuvan henkilöt katsovat samalla tavalla kuin me katsomme pääelokuvaa. Hauska loppukevennys kun Blackwood ottaa kuolleen miehen lompakosta vedonlyönnissä voittamansa setelit.


In Topic: Vuonna 2020 katsottuja

25 October 2020 - 20:15

Lucio Fulci: Una lucertola con la pelle di donna (1971) **

Fulcilla ei oikeastaan ole minkäänlaista tyyliä, jollei sellaiseksi lasketa mieltymystä groteskiin väkivaltaan, mikä tekee hänen elokuvistaan jokseenkin tylsää katsottavaa. Yhteistä Bavan kanssa on täydellinen välinpitämättömyys elokuvan henkilöhahmoja kohtaan, mutta Fulcin tapauksessa sitä ei kompensoida pätevällä ammattitaitoisella visualisoinnilla. Lopputuloksen täydellisen mitäänsanomattomuuden peittää kuitenkin alleen ihmisten pakonomainen halu nähdä giallo-elokuvat (ja Fulcin elokuvat) suurena taiteena ja loistavan auteur-neron aikaansannoksina, ja mikäs minä olen sitä kritisoimaan...

Michele Massimo Tarantini: Taxi Girl (1977) ***

Aina yhtä ihana Edwige Fenech ajaa taksia ja paljastelee rintojaan pirteässä komediassa, joka jos ei nyt varsinaisesti naurata niin lievästi hymyilyttää kuitenkin.

Siddharth Anand: War (2019) ****

Jumankauta mitä toimintaa! Ei voi muuta sanoa kuin hattua nostaa, ja todeta että pienet rypyt Hrithik Roshanin silmäkulmissa vaan lisäävät miehen karismaa.

 


In Topic: Vuonna 2020 katsottuja

27 September 2020 - 19:36

Robert Eggers: The Lighthouse (2019) ****

Prometheus-taruun eksplisiittisesti viitattiin, mutta vaikea sanoa silti oliko tässä tunnelman lisäksi jotain pointtia. Vahva näyttö Eggersin kyvyistä joka tapauksessa.

John Woo: Heroes Shed No Tears (1984) *½

Aivan onneton räpellys, ei ihme että Woo on irtisanoutunut koko katastrofista.

John Woo: Manhunt (2017) ***

Positiivinen yllätys. Juoni oli mitä oli, mutta muuten taidolla ja tyylillä tehtyä toimintaviihdettä. Kyyhkyset, hidastukset, male bonding ja muut Woo-kliseet sulautuivat nyt luontevasti elokuvan kokonaisuuteen eivätkä tuntuneet väkinäisiltä lisäyksiltä. Parempi kuin mikään Woon Hollywood-filmeistä IMHO.

Nando Cicero: Ku Fu? Dalla Sicilia con furore (1973) **

Italialainen kungfu-parodia, pääosassa naamanvääntelijä Franco Franchi. Kaikessa matalaotsaisuudessaan tavallaan kiehtova teos, joka pani miettimään yhtäläisyyksiä Hongkongin ja Italian välillä.


In Topic: Vuonna 2020 katsottuja

23 August 2020 - 21:19

Stelvio Massi: Mark il poliziotto (1975) ***½

Harvinaisen sympaattinen päähenkilö nostaa muuten tavanomaisen lajityyppielokuvan katsottavuutta huomattavasti. Franco Gasparri selvästi ottanut enemmän mallia Eastwoodin vähäeleisyydestä kuin omien maanmiestensä melskaavammasta machoilusta. Markus Sorsan keskeneräisenä aina vain roikkuva arvosteluhan on muuten täysin valmis, kuvat vain puuttuvat. Kuusi kuvaa sinne ja arvostelu ulos.

Aarne Tarkas: Isaskar Keturin ihmeelliset seikkailut (1960) **

Tarkas on tehnyt Erkki-Mikaelin piinkovasta egoistista ja huijarista aivan liian kiltin hahmon, mutta ei tämä nyt sentään Suomen huonoin elokuva ole, kuten on väitetty. Kivoja kuvia Helsingin kaduilta ja yksi aidosti hauska vitsikin oli mukana (pikkuskidin tupakkalakko).

David Robert Mitchell: Under the Silver Lake (2018) *

Miten ihmeessä tämä on saanut kehuja? Huonosti kirjoitettua ja huonosti ohjattua lapsellista roskaa. Erityismaininta puistattavan vaivaannuttaville seksikohtauksille.
.
Kim Ki-young: Insect Woman (1972) ****

Eksentrinen korealaisohjaaja versioi taas hittielokuvansa Housemaidin teemaa keskiluokkaiseen perheeseen tunkeutuvasta naispuolisesta tuholaisesta. Erittäin, erittäin outoa kamaa. Youtuben Korean Classic Film -kanavalla nähtävän version kuvanlaatu on hädin tuskin katsottava.

Robert Rodriquez: Alita, Battle Angel (2019) **

Alita on siis kyborgi, jolla on teini-ikäisen tytön aivot. Mutta miten aivot voivat säilyä teini-ikäisinä 300 vuotta? Ja miten aivojen teini-ikäisyys oikein määritellään? Kysynpähän vaan.