Jump to content


Matti Erholtz

Member Since 30 Sep 2003
Offline Last Active Jun 21 2022 19:46

Topics I've Started

Mitš Elitisti katsoo vuonna 2022

03 January 2022 - 21:17

Voisi taas alkaa listaamaan katsottuja elokuvia (ainakin siihen asti kun foorumi pysyy ylhäällä):

 

1. Sergio Corbucci: Il giorno più corto (1963) **

Franco ja Ciccio joutuvat vahingossa Italian armeijaan ensimmäisessä maailmansodassa ja keskelle Caporetton taistelua. Parodiaversio edellisen vuoden The Longest Day -jenkkileffasta. Aivan kuten siinäkin, tässä on runsaasti niminäyttelijöiden tekemiä lyhyitä cameo-rooleja. Huumori oli odotetun huonoa mutta hauska oli bongata näyttelijöistä esim. se tyyppi, joka esitti preussilaista asesankaria Solliman Big Gundownissa, ja vilahtipa kuvassa nopeasti eräs Tomas Miliankin...

 


Vuonna 2021 katsottuja

24 January 2021 - 21:52

Yu Hyun-mok: Aimless Bullet (1960) ***

Uskomattoman depressiivinen korealaisdraama kertoo Korean sodan veteraanien sopeutumisesta sodanjälkeiseen yhteiskuntaan. Joku Polkupyörävaras on ratkiriemukas komedia tähän tuskailuun verrattuna.

Han Hyeong-mo: My Sister is a Tomboy (1961) ***½

Judo-opettajan judotaitoinen tytär kapinoi perinteisiä sukupuolirooleja vastaan. Kiinnostavasti yhteiskunnallista muutosta kuvataan kamppailulajin kautta, aivan kuten Hongkongissakin.

Jorma Kalliokoski: Hyvästi ennen aamua (1989) *

Suomen "Seul contre tous".

Kazuhiko Yamaguchi: Karate Bullfighter (1975) **½

Kasuaali raiskauskohtaus "hieman" vähensi päähenkilön sympaattisuutta. Hävityn sodan aiheuttamaa traumaa japanilaisen miehen itsetunnolle tässä kai yritettiin kompensoida.

Lucio Fulci: Come svaligiammo la Banca d'Italia (1966) ****

Mahdollisesti Fulcin paras Franco & Ciccio -leffa. Ciccio opettelee tässä englantia ja hänen  Francolle kohdistamat "Pleeeeease" -huudot ovat uskomattoman huvittavia. Youtubessa on tästä erinomaisella kuvanlaadulla varustettu restauroitu versio, ilman tekstityksiä tosin.


Vuonna 2020 katsottuja

26 January 2020 - 20:16

Pa. Ranjith: Kaala (2018) ****
Slummiasukkaat panevat kampoihin poliitikolle, joka yrittää viedä heidän maansa. Loistava leffa. Rajinikanth taitaa olla ainoa yli kuusikymppinen miestähti, jonka uudet elokuvat eivät ole pelkästään vanhojen elokuvien toistoa, ja joka pystyy vielä seniorina äijäilemään uskottavasti.

Ho Meng-Hua: Black Magic: Part II (1976) **½

Rutiinimainen ohjaus söi sinänsä mukavan häröilyn maagis-hypnoottisia tehoja.

Francesco Barilli: Il profumo della signora in nero (1974) **

Vähä-älyinen sisältö oli omaan makuuni turhan suuressa ristiriidassa pramean ulkokuoren kanssa. Synkroniteetti iski taas, kun katsottuani Ho Meng-Huan eepoksen täysin sattumanvaraisesti seuraavaksi katsottavaksi valikoituneessa italialaisfilmissä oli samanlainen "haavoitetaan-uhrin-kättä-jotta-saadaan-verta-maagisiin-tarkoituksiin" -kohtaus.


Mitš Elitisti-foorumin vški katsoo 2019

08 January 2019 - 22:34

Jacques Deray: La piscine (1969) ***½

Fotogeneettiset Alain Delon, Romy Schneider, Jane Birkin ja Maurice Ronet loistavat ylellisen näköisen ihmissuhdetrillerin päätähtinä. Tässä oli kyllä hyvin onnistuttu tavoittamaan 1960-luvun eteläranskalaisen huvilamiljöön raukea tunnelma.

 

Luca Guadagnino: A Bigger Splash (2015) *

Tämä on siis La Piscinen uudelleenfilmatisointi. Kenenkähän mielestä oli hyvä idea laittaa luiseva ja androgyyninen Tilda Swinton sensuellin miehennielijän rooliin? Eihän tämä toimi alkuunkaan. Kun näyttelijöillä ei ole minkäänlaista karismaa tai auraa, niin tarinan ihmissuhdekuviot tuntuvat pelkästään tylsiltä. Guadagninon ohjauksessakaan ei ole mitään mielenkiintoista, ei tyyliä eikä näkemystä. Täysin tarpeeton remake.
 


Mitš Elitisti-forumin vški katsoo 2018

21 January 2018 - 22:27

Patty Jenkins: Wonder Woman (2017) ***

Feminiininen supersankari pelastaa maailman rakkaudella. Eihän tästä voinut olla pitämättä.

Johnny Wang Lung-Wei: Widow Warriors (1990) **½

Kun gangsterisuvun kaikki miehet tapetaan, lesket tarttuvat aseisiin. Karkeaan tyyliin ohjattu honkkarihalpis, jossa brutaalia toimintaa oli kuitenkin riittävästi.

Mario Bava: La frusta e il corpo (1963) **½

Tyypillinen Mario Bava-kokemus, eli yksittäiset otokset ja kohtaukset toimivat, mutta kokonaisuus oli vähemmän kuin osiensa summa.


elitisti.net -palvelun sponsoroi:
webhotelli.fi
uusi sivusto osoitteessa:

elitisti.fi
Foorumi ei ole enää aktiivisessa käytössä. Keskustelu elokuvista ja populaarikulttuurista jatkuu Elitistin Discord-serverillä