Jump to content


dodo

Member Since 06 Oct 2003
Offline Last Active Nov 17 2021 11:27

Posts I've Made

In Topic: Vinkkaa VHS-, Beta- ja Video2000-kohteista

23 February 2019 - 13:21

Pitääpä käydä katsomassa :D


In Topic: Kavi kuopio syyssarja 2017 Kino Kuvakukko

22 October 2017 - 08:45

Kino Kuvakukossa huomenna Ma  23.10. klo 18 Henri Verneuil: PELKO KAUPUNGIN YLLÄ
(Peur sur la ville/En stad i skräck), Ranska/Italia 1975 • suom. tekstit/svensk text • K16 • 121 min
 
Jean-Paul Belmondo oli ranskalaisen uuden aallon antisankari aina rosoista ulkonäköä myöten. Hänen hahmonsa muodostui oman sukupolven kapinan ja sopeutumattomuuden symboliksi ennen kaikkea kotimaassaan Ranskassa, jossa belmondolaista elämäntapaa jäljiteltiin pukeutumisessa ja käyttäytymisessä ilmeistä alkaen. Belmondo siirtyi jo 1960-luvun puolivälissä kaupallisten filmien tähdeksi. Hän jatkoi kuitenkin esiintymistä harvakseen Louis Mallen, Francois Truffaut’n ja Claude Chabrolin elokuvissa. Lopullisen pesäeron ns. intellektuaaliseen elokuvaan Belmondo teki Alain Resnaisin Stavinskyn (1974) jälkeen. Seuraava työ oli poliisielokuva Pelko kaupungin yllä.
 
Belmondo oli osoittanut viehtymystä vauhdikkaisiin seikkailuelokuviin, joissa on vahvaa fysiikkaa ja rohkeutta vaativia vaarallisia temppuja jo Philippe de Brocan ohjaamissa filmeissä 1960-luvulla (Seikkailija Cartouche, Mies Riosta, Kiinalaisia seikkailuja Kiinassa). Hän ei suostunut käyttämään sijaisnäyttelijöitä vaarallisimmissakaan kohtauksissa. Pelko kaupungin yllä tarjosi näyttelijälle tilaisuuden osoittaa taitonsa tällä alueella.
 
Ohjaaja Henri Verneuil (1920-2002) oli ranskalaisista ohjaajista amerikkalaisimman maineessa. Hän teki mielellään töitä saman näyttelijän kanssa. Ennen Belmondoa Verneuil oli ohjannut 1950-luvulla Fernandelia ja sen jälkeen Jean Gabinia. Belmondon kanssa Verneuil teki peräti kahdeksan elokuvaa.
 
Pelko kaupungin yllä kertoo ammattiinsa uponneesta poliisista, joka ajaa takaa naismurhaajaa. Mies lähettää jokaisen murhan jälkeen pienen palasen valokuvastaan poliisille. Verneuil käyttää aitoja kuvauspaikkoja mielikuvituksekkaasti hyväksi, mutta elokuvan painopiste on Belmondon akrobaattisessa suorituksessa hänen tavoitellessaan tappajaa milloin kiiveten pitkin seiniä, juosten katoilla ja kaduilla ja täyteen pakatussa metrossa. Viriili roolityö 42-vuotiaalta näyttelijältä.
 
 
– Pentti Kejosen (Kaleva 23.8.1995) mukaan Antti Suonio 23.3.2011
 
 
Pääsyliput 5 €/näytös tai kausikortti 24€ (sis. kaikki sarjan elokuvat). Kavin sarjan liput VAIN KÄTEISELLÄ. Kassa avataan puoli tuntia ennen näytöksen alkua. KAVI ei vastaa kadonneista kausikorteista. Oikeus ohjelmamuutoksiin pidätetään. 
 
 
 
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=gbUKSsUX-5Q

In Topic: Kavi kuopio syyssarja 2017 Kino Kuvakukko

16 October 2017 - 15:20

Tänään klo 18:00  William Cameron Menziesin AVARUUDEN PIRUT (Invaders from Mars)

 

https://www.youtube....h?v=EJMgz6ZG-2w


In Topic: Kavi kuopio syyssarja 2017 Kino Kuvakukko

09 October 2017 - 08:38

Kuvakukossa tänään 9.10. klo 18:00 Joel Coen:

BIG LEBOWSKI

(The Big Lebowski), USA/GB 1998 • Jeff Bridges, John Goodman, Julianne Moore, Steve Buscemi, Philip Seymour Hoffman • tuottaja Ethan Coen • kuvaus Roger Deakins • musiikki Carter Burwell • suom. tekstit/svensk text • K16 • 116 min

 

Coenin veljesten The Big Lebowski on lyhyesti ilmaistuna kaksituntinen trippi arkitodellisuuden tuolle puolelle. Hersyvän letkeä ja nokkela tarina elämäntapana keilailua ja oluenjuontia pitävistä miehistä, jotka joutuvat keskelle surrealistista kidnappausdraamaa. Työnteko ei niinkään tätä joukkiota kiinnosta, enemmänkin erilaiset päihteet ja kauniit naiset.

 

Herkullisten karikatyyrien elokuvasta löytyy niin John Goodmanin esittämä katkera, juutalaiseksi kääntynyt Vietnam-veteraani, John Turturron Jesus Quitanaksi esittäytyvä ex-pedofiili, Steve Buscemin keilaradan hissukka, Peter Stormaren nihilistinen pornotähti sekä itse elokuvan keskushenkilö, aamutakissa vaeltava entinen aktivisti "The Dude" Lebowski (Jeff Bridges). Värikkään henkilögallerian kieroutuneita toimia siivittää eteenpäin omaleimaisuudessaan tehokas soundtrack.

 

Tyylillisesti Big Lebowski asettuu Coenin veljesten filmografiassa Arizona Babyn (1988) ja Fargon (1996) välimaastoon, sillä elokuva siittää yhteen irrottelevan, mustanpuhuvan huumorin ja peräkylän punaniskojen sarkastisen kuvauksen. Omaperäisen kiinnostavasti Coenit yhdistävät myös arjen magiikan ja absurdein kääntein etenevän fantasian. Polveilevat tarinansäikeet saattavat olla samanaikaisesti groteskin hauskoja ja sympaattisen liikuttavia. Komedia syntyy oivaltavasta, vahvoin kirosanoin höystetystä dialogista.

 

Teatterilevityksessä Big Lebowski ei menestynyt, mutta sai silti välittömästi innokkaan ihailijajoukon taakseen. 2000-luvun aikana elokuvan kulttimaine on noussut huomattaviin mittoihin, ja monet nostavat elokuvan peräti "Internet-aikakauden ensimmäiseksi kulttielokuvaksi". Jotakin innokkaiden fanien entusiasmista kertonee se, että Yhdysvalloissa on järjestetty vuosittaista Lebowski Fest -kansanjuhlaa jo vuodesta 2002 alkaen. – Otto Suuronen 10.6.2008


In Topic: Kavi kuopio syyssarja 2017 Kino Kuvakukko

31 August 2017 - 17:41

Tarkoitus olisi saada katsomoon myös nuorempaa katsojaa. Pahimmassa tapauksessa me pelotetaan meidän vakioyleisö tällä sarjalla eikä saada uutta verta...