Manara pin-up
Populisti matkailee: Apocalypse Now
sivu: 1 · 2 · 3 · 4

Räätälöi oma ilmestyskirjasi

- Matkaopas kokeelliseen viidakkoeksploitaatioon


Roska- ja väkivaltaelokuvien harrastajan eskapistinen ajankulu jää helposti Shellshockin peluun, kommunismin mustan kirjan selailun ja Ilmestyskirja. Nyt.'in (1979) uusintakatselujen muodostamaan kolminaisuuteen. Miksi kuitenkaan tyytyä halpaan todellisuuspakoon kotona kalsareissa maaten, kun vaihtoehtona on kertaluokkaa kovempi tilaisuus. Meillä on ehdotus! Ota matka kaakkois-aasiaan ja rekonstruoi oma uniikki viidakkoeksploitaatio-kokemuksesi.

Olemme koostaneet Ilmestyskirja. Nyt. -teemapaketin, jonka osa-alueissa voit kokea yksittäiskokemuksina fyysisen ja henkisen uupumuksen, päihteet, ansat, aseet sekä koko alueen kalmanhenkisen perinnön.

Matkaamme Saigonista Kambodzan syrjäisempään kolkkaan Srepok-joelle, jossa sijaitsi Kurtzin fiktiivinen tukikohta. Kokeellinen viidakkoeksploitaatio tarjoaa harrastajalleen täysin uuden tavan hahmottaa kokonaisuuksia sekä ymmärtää ja aistia trooppisten olosuhteiden pieniä nyansseja ja reaktioita. Yksittäiskokemuksista muodostuu hiljalleen kokonaiskuva ja tässä populaarikulttuurilla kuorrutetussa myyttisessä matkassa testataan myös fyysinen ja henkinen kantti. Kuten kaikki ovat elokuvista oppineet, viidakossa ja omassa psyykessään tarpeeksi syvällä käynyt ja takaisin palannut on paitsi henkisiltä kyvyiltään, niin myös aisteiltaan jalostunut yksilö. Henkilö, jota ei voi enää kyseenalaistaa tai jättää huomioimatta.

Ilmestyskirja. Nyt.'issä tehtyä matkaa ei voida suoraan rekonstruoida oikealla kartalla. Enimmäkseen keksityistä paikannimistä koostuva reitti pitää sisällään vain muutamia todellisia paikkoja. Näiden perusteella voidaan tosin heittää oletus, että venematka alkoi Nha Trangista ja jatkui eri jokia pitkin kohti Kambodzan itärajaa. Elokuvassa esiintyviä karttoja tutkimalla nähdään, että fiktiivinen Nung-joki virtaa Ban Me Thoutista hieman pohjoisempana itä-länsi -suuntaisena ja yhtyy suurempaan jokeen lännessä. Srepok taas sijaitsee mainitun kaupungin länsipuolella ja johtaa Kambodzaan. Epämääräisistä vihjeistä huolimatta tiedämme kuitenkin missä määränpää on, joten asetamme kohteeksi Lumphatin, sodassa maan tasalle pommitetun Ratanikirin provinssin entisen pääkaupungin. Tähän jonkinasteiseen aavekaupunkiin loppuvat tiet tarjoten siten täydellisen portin nousta veneeseen kohti willardmaista matkaa tuntemattomaan.Ajankohdaksi valitsemme kesä-syyskuun, jolloin alueella on sadekausi, halvat hinnat ja vähemmän turisteja. Sadekaudesta ei kannata säikähtää sillä se ei välttämättä realisoidu kuin pilvisyytenä Kaakkois-Aasian eteläosissa. Reissun loppupuolella sadekausi on taas ehdoton vaatimus matkan oikeaoppiseen suorittamiseen.

Sivu:

1 2 3 4