Manara pin-up
Elitistin levyhyllystä
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9

The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble: From The Stairwell (2011)


Raidat

  • 1. All Is One
  • 2. Giallo
  • 3. White Eyes
  • 4. Cocaine
  • 5. Celladoor
  • 6. Cotard Delusion
  • 7. Les Etoiles Mutantes
  • 8. Past Midnight

Maa

From The Stairwell #1 
Discogs

Vuosituhannen vaihteessa Jason Köhnenin (Bong-Ra) ja Giedon Kiersin (Telco Systems) perustaman hämyjazzyhtye The Kilimanjaro Darkjazz Ensemblen ura alkoi vuonna 2000 mykkäelokuvien, kuten Nosferatun (1922) ja Metropolisin (1927) improvisoidulla säestyksellä.

Ensimmäinen, vain bändin nimeä kantava, studioäänite julkaistiin Planet Mu:n toimesta vuonna 2006. Nyt vuoden 2011 alkupuolella näki päivänvalon bändin kolmas täyspitkä: From the Stairwell.

Vahvaa giallo- ja filmnoir-fiilistelyä sisältävän tuotoksen musiikkigenren kuvailu on yhtä haastavaa kuin kahden aiemmankin julkaisun. Levyn äänimaisemat myötäilevät omintakeisella tvistillään kuitenkin pitkälti samoja polkuja kuin mitä noir jazz -yhtye Bohren & der Club of Gore, Kava Kon ja venäläinen Povarovo ovat yhtälailla kulkeneet. Mainittavaa on myös että TKDE:n uusimmalla levyllä meno on jossain määrin maalailevampaa ja monimuotoisempaa kuin mitä bändin sivuprojekti The Mount Fuji Doomjazz Corporationin synkempiin dronejazz-säveliin tottuneet voisivat odottaa.From the Stairwell on tarkoin suunniteltu taidekokonaisuus, joka koostuu yhteensä kahdeksasta kappaleesta. Levyn aloittava "All is One" on pianosointuja ja hieman laulantaa sisältävää kevyttä smooth jazzia, joka saattelee kuulijan lempeästi kohti portaikon syvempiä ja synkempiä syövereitä. Seuraava kappale "Giallo" sisältääkin jo enemmän kontrastia ja tasaisuutta rikkovia säröjä. "White Eyes" pehmeine vaskisointuineen rauhoittaa hetkeksi tilanteen, aina siihen asti kunnes hermoja raastavan häiriintynyt "Cocaïne" pyörähtää käyntiin. B-puolen ensimmäinen kappale "Cellador" jatkaa siitä mihin "Cocaïne" kokijansa jätti, joskin samalla yleistahtia tasoittaen. Kääntöpuolen mukaansatempaavin kappale "Cotard Delusion" (nimi tarkoittaa syndroomaa, jossa henkilö kuvittelee itsensä jo kuolleeksi) on yleisesti ottaen hyvin rauhallinen, joskin ajoittain yltyvä, sisältäen mm. jazzkitaraa ja muita mukavan pehmeitä saundeja. "Les Etoiles Mutantes" on levollinen lasku kohti vääjäämätöntä loppua, jonka tarjoilee pääosin ambienttia äänimaisemaa maalaileva yksinkertaisesti nimetty kappale "Past Midnight".

From The Stairwell on julkaistu tavispainoksen ohella 120 myyntikappaleen limited edition -collector's box -settinä, joka sisältää kaksi 12-tuuman kuva-lp:tä, cd:n, kolme pinssiä, siirtotarran, pienen ohutpahvisen lobbycardin ja kovakantisen värillisen taidekirjasen, joka sisältää erillisen kuvituksen ja oheistekstin per biisi. Levy on tilattavissa mm. Denovali Recordsin kotisivujen kautta.

****-
keskiarvo
toimitus
4.00/5.00 (3)
 JSTPJM
  4.0 4.0 4.0
keskiarvo
lukijat i
3.50/5.00 (1)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
albumin!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9