Manara pin-up
Pulp - osa 2: Action, Romance and Mutants
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8

Sarjasta oli 80-luvulla suunnitteilla elokuva. Dino de Laurentiis osti yhdeksän ensimmäisen kirjan oikeudet. Näiden tarinoiden sisältö yritettiin saada mahtumaan kahden tunnin käsikirjoitukseen. Useita käsikirjoitusversioita tehtiin, mutta projektista ei koskaan kuitenkaan tullut mitään. Ohjaajaksi oli jo valittu Lewis Teague (Cujo, 1983).

80-luvulla ilmestyi myös samanniminen (Survivalist, 1987) elokuva, mutta se ei perustu sarjaan - ainakaan virallisesti. Siinä tosin haisee vahvasti yritys hyödyntää Survivalist-brändiä. Hahmo on Rourken kaltainen ja tarinassa liikutaan sivilisaation romahtamisen alkuasteilla ydinlatauksen laukeamisen jälkeen.

Suomessa Survivalist nimettiin Voittajaksi. Sarjan tarinoita julkaistiin 13 kappaletta. Niitä ilmestyi ensin omassa Voittaja-sarjassa ja myöhemmin Action- ja Kuukauden Action -sarjoissa. Vaikka alle puolet alkuperäisteoksista suomennettiin, niin suomijulkaisuja lukemalla voi kuitenkin kokea olennaisemmat käänteet, kuten sarjan muuttumisen aidoksi post-apokalyptiseksi kirjallisuudeksi.

Maininnan arvoisin suomennettu kirja on Uuden maailman alku (Action #5, 1989). Ahern unohtaa kerrankin kommunismin vihaamisteemansa hetkeksi ja kirjoittaa omaperäisimmän tarinansa, jolla on kompakti rakenne. Tarina voisi olla yksi Fallout-pelisarjan (1997-2010) tehtävistä. Lisänä Rourken tekemä (inhimilliseltä kantilta) kusipäinen temppu lapsilleen ja vaimolleen.

Survivalist on saatavilla alkuperäiskielellä kuunnelman tyyppisinä audiokirjoina Graphic Audio -sivustolta. Samasta paikasta voi ostaa myös muita post-apokalyptisiä audiokirjoja (mm. äärimmäisen ylilyötyä Doomsday Warrioria tai jo mainittua Deathlandsia). Suomalaisia kioskipokkareita taasen on edelleen verrattain helppo löytää divareista ja huuto.netistä.

Suomeksi Jerry Ahernilta on ilmestynyt myös Axel Kilgore -pseudonyymillä kirjoitettua Palkkasoturi-sarjaa. Lisäksi on suomennettu kaksi osaa Takers-sarjaa, jotka hän on kirjoittanut yhteistyössä vaimonsa kanssa. Sarjassa seurataan pariskuntaa Indiana Jones -henkisissä seikkailutarinoissa.

Jerry Ahern

Jerry Ahern on tunnettu eloonjäämisalan auktoriteetti vielä tänäkin päivänä. Hän kirjoittaa useisiin aselehtiin kolumneja ja toimittaa lehtien mukana tulevia oppaita. Hän toimi Detonicsin johtajana vuosina 2003-2009; yrityksen jonka tuotteita hän oli kiihkeästi mainostanut sarjassa yli 20 vuotta aiemmin. Ahern kirjoittaa edelleen myös opaskirjoja kriiseistä selviytymiseen; Parisen vuotta sitten ilmestyi yleisopas Survive!: The Disaster, Crisis and Emergency Handbook (2010). Ironista kyllä, Ahernin CV:ssä ensimmäinen maininta on edelleen Survivalist-sarja.

20 vuotta rautaesiripun murtumisesta Ahern on edelleen kiihkeä survivalist-aatteen kannattaja, asefanaatikko ja jumalaapelkäävä anti-demokraatti, jonka arvomaailmassa aseet ovat luonnollinen osa arkea. Neuvostoliiton rauhanomaisesta hajoamisesta huolimatta Ahern on entistä vakuuttuneempi, että sivistyneen maailman tuho on lähempänä kuin koskaan. Hän uhkuu oikeistolaiskonservatiivista paranoiaa ja julistaa auliisti poliittisia mielipiteitään ja ovella odottavan armageddonin agendaa. Asteroidien törmäykset tai Yellowstonen purkautuminen ovat kuitenkin pieniä riskejä siihen nähden millainen tuho on tulossa valkoisessa talossa istuvan "mustan kommunistin" sosiaalisista uudistuksista.

Ahernilla on mukana aina radioaktiivisuuden tunnistin, veitsi ja pistooli. Pistooli on .45 Detonics CombatMaster. Se on samanlainen kuin Survivalist-sarjan John Rourkella, jolla näitä .45 kaliiberin pistooleja oli kaksi spesiaaleissa kainalokoteloissaan. Ahern on edelleen kiintynyt John Rourke -hahmoonsa ja välillä jopa siteeraa häntä haastatteluissa. Voidaan siis väittää perustellusti, että John Rourke ei ole vain pelkkä (roska)kirjallisuuden hahmo vaan Jerry Ahernin ideaali.

Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8