Manara pin-up
Porno-pulpia Turusta: Mikael X. Messin Verikoirakirjat
sivu: 1 · 2 · 3 · 4

Runkkuloma Rivieralla [Messi] (2012)


Kirjailija

Kustantaja

  • Verikoirakirjat

ISBN

  • 978-952-5922-04-2
Runkkuloma Rivieralla [Messi] #1  

Runkkuloma Rivieralla [Caramba] (2012)


Kirjailija

Kustantaja

  • Verikoirakirjat

ISBN

  • 978-952-5922-04-2
Runkkuloma Rivieralla [Caramba] #1  

Tuskan parahdus! Kotimaisen kirjallisuuden alalla pahin pettymys vuonna 2012 ei ollut nyyhkykirjailija Sofi Oksasen Kiinaan ulkoistettu kirjallisuuden Nobel. Tuota tapausta selkeästi pahempi oli havainto siitä, että Mikael X. Messi alkaa väsyä omiin perseilykirjoihinsa. Onneksi Runkkuloma Rivieralla on flipattava läpyskä, jossa on kaksi puolta. Debyyttinsä tekevä Carlos Caramba samaa otsikkoa kantavine tuotoksineen vihkosen toisella puolella onnistuu paljon Messin uutukaista paremmin.

Messin Runkkuloma tuo jälleen keskiöön entisen poliisin, Kaihoniemen. Selkärangaton surkimus on kollegansa Virtasen tavoin paennut Lausteella koettua skandaalia palvelualalle. Kaihoniemen uusi työpaikka on kahviossa Maskun Rivieralla, ankeassa retkeilykeskuksessa. Yksinäinen nilviäinen haikailee esinaisensa Raemäen perään ja kärsii isottelevien raggarien pilkasta. Rivieralla asiakkaat tulevat ja menevät, juonien parinvaihtoja ja toistensa murhia.

Runkkuloma Rivieralla [Messi] [1]
Runkkuloma Rivieralla [Messi] [2]

Ennen varsin suoraviivainen Messi sotkee juonen peruslangat tällä kertaa pahanpäiväisesti. Hahmojen äärimmäiset motiivit tuntuvat paikoin hatusta vedetyiltä. Juoni toisintaa paljolti Mynämäen motellin munamällien kuvioita, mutta paljon ankeammin ja ilottomammin. Sämpylän väliin livahtava siemenneste herättää vielä aluksi iloa, mutta sen jälkeen homma etenee kuin autopilotilla.

Kaihoniemi yksinään on heikko juonen kiintopiste. Kaikin puolin pateettinen äijä on uhri, jota on hankala edes sääliä. Hommaan tarvittaisiin joku Virtasen kaltainen sovinistisika, jonka nöyryytystä odottaisi oikein vesi kielellä. Uudet tuttavuudet Lehtosen Sakke ja Hevi-Timppa ovat lupaavia hahmoja, mutta eivät pääse missään vaiheessa irrottelemaan ja porsastelemaan tarpeeksi.

Runkkuloma Rivieralla [Messi] [3]
Runkkuloma Rivieralla [Messi] [4]

Carlos Caramban riemastuttava kertomus sen sijaan tarjoaa juuri sitä, mitä Messinkin uutuuskirjalta odotettiin: häkellyttävän rietasta hekumointia ja ällistyttävän överiksi meneviä juonikuvioita. Caramban Runkkuloma seuraa Teppoa, keski-ikäistä miestä, joka on ajautunut erilleen vaimostaan Susannasta. Mies päättää viettää romanttisen viikonlopun Maskun Rivieralla yksinään käteen vetäen. Suunnitelma ei ota onnistuakseen, ensin rivon väliin kiilaavan siivoojamummon takia, sen jälkeen teini-ikäisen Milla-tyttären pyöriessä mielessä. Turhautunut Teppo lankeaa pian seksinhimossaan salakavalaan ansaan, jonka on keittänyt kasaan todella häiriintyneestä fetissistä tyydytystä saava naikkonen.

Kirjaa lukiessaan on pakko välillä pysähtyä hengähtämään ja pohtimaan mitä ihmettä mahtaa Caramban päässä liikkua. Jos luulee kokeneensa ja nähneensä kaikki kuviteltavissa olevat rivoudet, on syytä tutustua miehen ajatusmaailmaan. Seksin, väkivallan, sekä kaikkein kielletyimmät mielihalut ja fetissit luontevasti yhteen pakkaan sekoittava tarina onnistuu yllättämään lukijansa takaapäin. Huumori on äärimmäisen kieroutunutta, pikeäkin mustempaa ja aivan hulvattoman hauskaa.

Runkkuloma Rivieralla [Messi] [5]
Runkkuloma Rivieralla [Messi] [6]

Kaiken pohjalla on jopa ihan onnistunut tarina hajoamaisillaan olevan perheen keskeisistä skismoista, haluista ja puutteista. Nämä on sitten maustettu lähes psykoottisen eriskummallisilla aineksilla, moottorisahamurhista sähköshokkeihin.

Kaikkiaan kirjakokonaisuus muistuttaa Grindhouse-elokuvan (Planet Terror ja Death Proof, 2007) kahden erilaisen törkynäkemyksen toisiaan tukevaa ja ylittelevää makkarakalasoppaa. Runkkuloman tapauksessa homman enemmän lekkeriksi vetävä hölmöily nykäisee pitemmän korren kuin dialogi- ja hahmopainotteisempi puolikas.

Runkkuloma Rivieralla [Messi]

**---
keskiarvo
toimitus
2.00/5.00 (1)
 
keskiarvo
lukijat
0.00/5.00 (0)

 

Runkkuloma Rivieralla [Caramba]

****-
keskiarvo
toimitus
4.00/5.00 (1)
 
keskiarvo
lukijat
0.00/5.00 (0)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
kirjan!
Sivu:

1 2 3 4