Manara pin-up
Porno-pulpia Turusta: Mikael X. Messin Verikoirakirjat
sivu: 1 · 2 · 3 · 4

Varissuon varvimestarit (2013)


Kirjailija

Kustantaja

  • Verikoirakirjat

ISBN

  • 978-952-5922-07-3
Varissuon varvimestarit #1  

Ilomälli lentää kun Mikael X. Messi huipentaa Varsinais-Suomi -tetralogiansa. Selvästi kirjailija on ottanut onkeensa edellisiä osia riivanneista ongelmista. Kliimaksi Varissuon varvimestarit saattaa olla sarjan paras teos - ainakin tähän mennessä. Poissa on tuttu hitaasti aukeava, huippukohtaa petaava rakenne ja nyt törkyä riittää opuksen jokaiselle sivulle. Yllätyksiä kuitenkin piisaa kuin asentoja Kamasutrassa.

Varissuon varvimestarit [1]
Varissuon varvimestarit [2]

Ehkä pääosahenkilöstön leikkaus kovemmalla kädellä on myös auttanut luomaan entistä sutjakamman opuksen, jota on hankala laskea näpeistään luku-urakan aloitettuaan. Tällä kertaa valokeilaan pääsevä kaarti on enimmäkseen aiempien kirjasten pikkurooleista tuttua. Kyseessä on vain neljän hahmon välinen valtapeli. Kirjan keskeiset henkilöt ovat surullinen nuori käsityöharrastaja Harri Teikka, tämän entinen koulukiusaaja, paikallisbaarin piripää Roiha, epäilyttävä hämärämies Erkkilä sekä keskeisenä toimijana dominaroolista nauttiva bisnesnainen Niemelä. Nelikko käy keskenään eläimellistä valtapeliä, jonka alfa-urooksi tai -naaraaksi pääsevälle on luvassa sadistista lisänautintoa muiden kustannuksella. Yllättäen Messi tuo hahmojen välisten suhteiden myötä myös tiettyjä epäkohtia modernissa suomalaisessa yhteiskunnassa. Etenkin syrjäytyneen köyhän nuoren miehen ja rikkaan liikenaisen välinen suhde muodostaa kiinnostavan allegorian tilanteesta, jossa vain kylmät, vahvat ja röyhkeät pärjäävät.

Varissuon varvimestarit [3]
Varissuon varvimestarit [4]

Yksinäinen Teikka vastaa epämääräisten Varissuon varvimestareiden päiväkahvi-ilmoitukseen toiveenaan päästä edes kerran pukille. Ilmoituksesta vastuussa ovat umpikierot rakastajat Niemelä ja Erkkilä, jotka etsivät yhteiskunnan pohjasakkaa omiin perversseihin verikekkereihinsä. Sadistinen, mutta seksikäs Niemelä aikoo hankkiutua esiin kaivamastaan hemmosta hiljalleen eroon, mutta päättääkin ottaa surkimuksen ensin henkilökohtaisesti koulittavakseen katsoakseen mihin se johtaa. Kaltoin kohteluun tottunut Teikka kokee Niemelän kohtelusta ristiriitaisia alistumisen ja voimautumisen tunteita. Hän kehittää juonen kostaakseen myös Basso-baarissa hänen vähiä rahojaan turpasaunan uhalla anastavalle Roihalle.

Varissuon varvimestarit [5]
Varissuon varvimestarit [6]

Aikaisemmissa opuksissaan Messi on ollut melko säälimätön itkurunkkarimaisia päähenkilöitään kohtaan. Kiihottavat fantasiat ovat jääneet saavuttamatta ja kouraan on jäänyt vain oma luu. Tällä kertaa kuitenkin Teikan ahdinkoon suhtaudutaan astetta empaattisemmin. Ahdistaviin kuvioihin jumiin jäänyt mies ei koe elämässään juuri koskaan mitään muuta kuin nöyryytyksiä, alistamista ja masentavaa itsesääliä. Vaaran rajoilla uuden kokeilu lienee hänelle ainoa mahdollinen ulospääsy Varissuon oravanpyörästä, vaikka pelissä on panoksena enemmän kuin hän uskookaan ja kohtalon ruletti on jo lähtenyt pyörähtämään. Ei mies likaantumatta kirjan koettelemuksista pääse, mutta ainakin lopussa hänenkin horisontissaan kulottaa hieman toivoa paremmasta. Vaikka emäkelmit saavat ansionsa mukaan, ei Messi sentään niin pahasti ole pehmennyt että suorastaan jakelisi selkeitä opetuksia.

Varissuon varvimestarit [7]
Varissuon varvimestarit [8]

Lopulta kirja toimii sen varassa, ettei se toista liian selkeästi totuttuja kuvioita. Ulostuslääke kurnahtaa vatsassa, korkokengän porautuminen tykyttää takaraivossa ja erektioelimiä kouraisee kun näitä juttuja lukee. Pahan motellinomistajan käsittelyssä eivät pikkupojatkaan ole turvassa. Vaikka tietyt teemat toistuvat jokaisessa Verikoirakirjassa, on tällä kertaa mukana aimo liuta kokonaan uusia härskiyksiä. Messin mielikuvitus on tosiaan noussut aivan uusiin sfääreihin. Osa kirjan likaisuudesta tulee myös osuvasta kuvauksesta, jossa saastaiset kerrostaloasunnot, kuppaiset kaljabaarit ja visvaiset varastohallien löyhkän ja sikolättimäisyyden maistaa melkein suussaan.

Vaikka Mikael X. Messi ilmeisesti ripustaa kirjoituskynänsä naulaan (ainakin toistaiseksi), luvataan kirjan viimeisillä lehdillä jotain erittäin kiehtovaa. Siegfried Messin tuhotuksi luultu kotinatsien seksirikoksista kertova Karjalan kalmonhässijät on luvassa uusintapainoksena vuonna 2014! Tätä sopii kirjan aiheuttaman hekuman valossa odottaa innolla.

****-
keskiarvo
toimitus
4.00/5.00 (1)
 
keskiarvo
lukijat
0.00/5.00 (0)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
kirjan!
Sivu:

1 2 3 4