Manara pin-up
Early Access -selviytymispelit
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5

The Forest (2014)


Jakelija

  • Endnight Games

Kehittäjä

  • Endnight Games

Alusta

  • Microsoft Windows
The Forest #1  
MobyGames

The Forest (0.06b)

The Forestin alussa matkustajalentokone tekee pakkolaskun pienelle lähes autiolle saarelle. Pelaajahahmon virottua ensimmäinen vastaantuleva näky on harmaa kannibaalimutantti pitelemässä pelaajan omaa lennolla mukana matkustanutta poikaa sylissään. Kannibaali kääntyy kannoillaan ja marssii ulos koneen hylystä poika kainalossaan. Lentokoneen keulassa kuolleena makaavan lentoemon vatsasta kiskotaan irti kirves ja ympäristöstä haalitaan mukaan muuta hyödyllistä rojua. Ei muuta kuin kamat kantoon ja metsään selviytymään!

Pääpaino The Forestissa lepää puhtaasti fiilispohjaisessa metsän siimeksessä kykkimisessä. Ensisijainen tarkoitus on rakentaa jonkinlainen suoja sadetta ja muita luonnonvoimia vastaan. Kun tämä tavoite on saavutettu, on aika alkaa selvittää saaren mysteerejä (jotka eivät valitettavasti tässä pelin kehitysvaiheessa vielä kovin syvälle yllä). Syödä täytyy myös muistaa ja haalia lisäaseistusta mahdollisia hyökkääjiä vastaan.

The Forest [1]
The Forest [2]

Rakentelun pääaineina toimivat tikut, tukit ja kivet. Pieniä tikkuja ja kiviä voi taskussa kantaa kerralla jopa hyvinkin epärealistisia määriä, mutta tukkeja ei olalle saa kuin kaksi kerrallaan (mikä toki noudattaa oikean elämän realiteetteja, mutta aiheuttaa ärsytystä siinä vaiheessa, kun tarkoitus olisi rakentaa 80 tukkia vaativa metsämökki). Ruoaksi metsä tarjoaa sekä jäniksiä että liskoja, joista jälkimmäisten nahasta voi myös halutessaan kyhätä panssarin. Parin erilaisen yösijan ja nuotion lisäksi muuta kovin hyödyllistä rakennettavaa ei pelissä vielä ole. Halutessaan aikaansa voi käyttää erilaisten kertakäyttöisten, lähes hyödyttömien ansojen rakenteluun, tai rakentaa vaikkapa pihalleen kukkapenkin tai rannalle lautan - jolla tosin ei voi vielä seilata minnekään.

Ensimmäinen pelikerta The Forestissa saattaa hyvinkin viedä kokonaisuudessaan useampia tunteja, johtuen siitä että kaikki on vielä uutta, ihmeellistä ja epäselvää. Mutta hyvin pian saari on koluttu kokonaan läpi ja pelaajalle alkaa olla ilmeistä mihin toimintoihin pelissä kannattaa aikansa oikeasti käyttää. Metsäsaaren pienuudesta kertoo jotain se, että sen pystyy juoksemaan ympäri noin kymmenessä minuutissa.

The Forest [3]
The Forest [4]

Yksi pelin tunnelmallisimmista puolista ovat metsässä vaeltavat kannibaalipartiot. Alkuun partio saattaa koostua kenties yhdestä tiedustelevasta kannibaaliyksilöstä, joka saapuu ihmettelemään uuden tulokkaan metsänlaidalla loistavaa tulisijaa. Pian pelaaja saa kuitenkin huomata, että kannibaalit käyvät entistä nokkavimmiksi ja kohta on metsämökin ovea kolkuttelemassa isompi kannibaalisoturilauma poppamiehineen päivineen.

Metsäsaaren kannibaalit vaikuttavat alkuun asustavan maanpäällisissä huterissa mökeissä, mutta ajastaan pelaaja löytää saarelta useampia toisiinsa kytkeytyviä luolia ja kannibaalien syntyperät käyvät aiempaa selvemmiksi.

Erona Rustiin ja DayZiin The Forest ei tällä hetkellä tarjoa minkäänlaista moninpelimahdollisuutta (co-op -versio tosin on suunnitteilla). Tämä aiheuttaa sen ongelman, että elämä metsän siimeksessä tuntuu kovin ontolta ja yksinäiseltä, vaikka satunnaiset tekoälyn ohjastamat kannibaalit metsässä vaanivatkin. Aito vaaran tuntu (vrt. DayZ) loistaa myös poissaolollaan, koska kannibaaliryhmien sijainti on pitkälti ennalta rajoitettu tietyille alueille.

The Forest [5]
The Forest [6]

Pahin kompastuskivi pelin nykykehitysversiossa on kuitenkin se, että pelin laajuus kokonaisuudessaan on aivan liian minimalistinen. Vaikka pelin aloittaisi aivan alusta on osaavan pelaajan mahdollista hankkia noin puolessa tunnissa käsiinsä pelin kaikki hyödylliset tarvikkeet ja rakentaa perustavalaatuinen majapaikka. Sen jälkeen voikin rynniä muutaman luolan läpi ja ammuskella kannibaalit kuoliaaksi valopistoolilla - vain todetakseen, että mistään ei löydy enää mitään uutta tai yllättävää ja kaikki mitä nähtävissä on, on jo nähty ja kokeiltu.

Hieman kiehtovuuslisää peliin saisi, jos jo alusta asti mukaan lupailtu Oculus Rift -tuki joskus materialisoituisi. Mitään merkkejä siitä ei kuitenkaan toistaiseksi ole näkyvissä. Aika näyttää mihin suuntaan The Forest kehittyy, mutta nykymuodossaan se on koluttu loppuun auttamattoman nopeasti.

  • Yksi parhaista kannibaaliaiheisista peleistä
  • Tekeminen loppuu liian nopeasti kesken
  • Visuaalisuus:****
  • Immersio:***½
  • Pelimekaniikka:****
  • Uudelleenpelattavuus:***
***½-
keskiarvo
toimitus
3.50/5.00 (2)
 JSSM
  3.5 3.5
keskiarvo
lukijat
0.00/5.00 (0)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
pelin!
Sivu:

1 2 3 4 5