Caroline Munro

Genresanasto - Fani, Leonora

kirjain: [A] [B] [C] [E] [F] [G] [H] [I] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [R] [S] [T] [V] [W] [valokeilat]

Fani, Leonora

Leonora Fani (Eleonora Cristofani, s. 1954) ponnahti kuin tyhjästä italialaisen genre-elokuvan taivaalle olleessaan 19-vuotias. Vain muutaman tuhannen asukkaan Cornudasta lähtöisin ollut persoonallinen kaunotar siirtyi elokuvien pariin esiinnyttyään Playmenin keskiaukeamalla vuoden 1973 lopulla. Alastonkuvat, esikoiselokuva Metti... che ti rompo il muso (Suppose... I Break Your Neck, 1973) ja sitä seurannut La svergognata (1974), jossa hän näytteli ikääntyneen kirjailijan nuorta kiusausta, profiloivat nopeasti nuoren näyttelijättärenalun uran suunnan. Vain muutama vuosi myöhemmin, 70-luvun puolivälissä, Fanista oli tullut italialaisen genre-elokuvan muiden kaunottarien veroinen myyntivaltti.

Muun muassa kahdessa giallossa, yhdessä huumedraamassa ja kolmessa rikoselokuvassa näytellyt Fani muistetaan moniin pienen budjetin elokuviin hänen tekemistään voimakasta eläytymistä vaatineista roolisuorituksista, joista läpi tunki poikkeuksellinen intensiivisyys. Alkuvuosien kevyiden sivuroolien jälkeen seurasivatkin seksuaalista väkivaltaa kohtaavat tulkinnat ja eroottissävytteiset kasvutarinat, joista tunnetuimmat ovat Lezioni private (Private Lessons, 1975), Pensione paura (1977), Nenè (Sweet Adolescents, 1977) ja Giallo a Venezia (Mystery in Venice, 1979), unohtamatta vähemmän nähtyjä elokuvia Born for Hell (1976), Calde labbra (Excitation, 1976) ja Bestialità (Bestiality, 1976).

Vauhdikkaana ja lahjakkaana persoonana tunnettu Fani ehti elokuvauransa ohella näyttäytyä myös monien eri miestenlehtien kansissa ja sivuilla ennen uran päättymistä 80-luvun alkuvuosina.

Filmografia:

Dei miei bollenti spiriti (1981)
Habibi, amor mío (1981)
Uomini di parola (1981)
Champagne... e fagioli (1980)
Eden no sono (1980) :: Garden of Eden
Febbre a 40! (1980) :: Happy Birthday, Harry
Peccati a Venezia (1980)
Giallo a Venezia (1979) :: Mystery in Venice
Sensitività (1979) :: Kira: The House Near the Lake
Nenè (1977) :: Sweet Adolescents
Pensione paura (1977)
Il conto è chiuso (1976) :: The Last Round
Bestialità (1976) :: Bestiality
Calde labbra (1976) :: Excitation
Perché si uccidono (1976) :: Percy Is Killed
Born for Hell (1976) :: Naked Massacre
L'agression (1975) :: Act of Aggression
Lezioni private (1975) :: Private Lessons
Son tornate a fiorire le rose (1975)
Il domestico (1974)
Amore mio non farmi male (1974)
La svergognata (1974)
Metti... che ti rompo il muso (1973) :: Suppose... I Break Your Neck

Elitistissä käsitellyt Leonora Fani -elokuvat:

 JSJMJM*SMTKALKA
1.Pensione paura (1977)4.03.5...4.03.833.67
2.Bestialità (1976)...3.5...3.53.502.00
3.Giallo a Venezia (1979)3.53.52.03.53.132.56
4.Sensitività (1979)...2.5......2.50...
 JSJMJM*SM3.242.74
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!

kirjain: [A] [B] [C] [E] [F] [G] [H] [I] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [R] [S] [T] [V] [W] [valokeilat]