Caroline Munro

Genresanasto - Santis, Inma de

kirjain: [A] [B] [C] [E] [F] [G] [H] [I] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [R] [S] [T] [V] [W] [valokeilat]

Santis, Inma de

Madridissa helmikuun 24. päivä 1959 syntynyt espanjalaisen elokuvan ikoni Inma de Santis muistetaan kaunottarena, joka koki elämänsä päätepisteen aivan liian varhain täysin turhassa auto-onnettomuudessa. Kuollessaan hän oli 30-vuotias ja tehnyt tuolloin lähes neljäkymmentä roolisuoritusta valkokankaalla ja Espanjan televisiossa. Uransa hän oli aloittanut jo kuusivuotiaana, vuonna 1965.

Lapsitähteysvuosien jälkeen, 70-luvun puolessa välissä, oli 16-vuotiaasta Santisista varttunut yksi oman aikansa kauneusihanteista, niin lehdistössä kuin elokuvissa. Juuri noina vuosina espanjalainen elokuva seksualisoitui Francon kukistumisen myötä ja myös nuoren Santisin ylle haluttiin sovittaa tuolloin pinnalla ollut lolita-muotti, hieman kuten tehtiin hänen ikäiselleen marokkolaissyntyiselle Sandra Mozarowskylle. Näyteltyään tabuja koetelleessa Eloy de la Iglesian elokuvassa Juego de amor prohibido (1975) valitsi kaunotar kuitenkin toisenlaisen tien.

80-luvulle tultaessa, takanaan pieniä rooleja elokuvissa kuten Leonor (1975), El asesino de muñecas (1975) ja El bosque del lobo (1971), suuntasi Santis katseensa televisioon, ja kävi myös koulun penkillä. Vuosikymmenen varrella hän ehti näytellä suosituissa televisiosarjoissa ja toimia juontajana. Seksisymbolin sijaan koko kansan tyttärestä kasvoikin aikuinen, itsenäinen mediapersoona.

Keväällä 1989 alkoi Santisin juontama oma tv-sarja, "El tiempo en que vivimos". Ikuiseksi arvoitukseksi jää mihin hänen uransa olisi tästä jatkunut. Puoli vuotta myöhemmin joulukuun 21. päivä Santis oli viettämässä lomaansa Saharan liepeillä Marokossa, kun hänen ohjaamansa jeepin eteen juoksi eläin; kohtalokas väistöliike sai auton kierähtämään ympäri vieden mukanaan nuoren elämän.

Sittemmin Santisin vaiheita on muisteltu muun muassa lukuisissa blogi-kirjoituksissa.

Filmografia:

Bloodbath (1979)
Cinematógrafo 1900 (1979)
Nunca en horas de clase (1978)
Vaya par de gemelos (1978)
Devil's Exorcist :: El juego del diablo (1978)
Leonor (1975)
El asesino de muñecas :: Killing of the Dolls (1975)
Uncle, Are You Really Coming from Paris? (1975)
Madres solteras (1975)
Juego de amor prohibido :: Forbidden Love Game (1975)
Experiencia prematrimonial (1972)
Entre dos amores (1972)
La duda (1972)
Goya, historia de una soledad (1971)
Exorcism's Daughter :: Las melancolicas (1971)
The Ancines Woods :: El bosque del lobo (1970)
El otro árbol de Guernica (1969)
La vida sigue igual (1969)
Die grosse Treibjagd (1968)
Javier y los invasores del espacio (1967)
La mujer perdida (1966)
The Boy and the Ball and the Hole in the Wall (1965)


kirjain: [A] [B] [C] [E] [F] [G] [H] [I] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [R] [S] [T] [V] [W] [valokeilat]