Caroline Munro
Kaljaa, kaasua ja kuumia kinkkuja!
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8

Fast Times at Ridgemont High (1982)

Kuumat kinkut; Kuumat kimmat

aka Fast Times; Häftigt drag i plugget

Fast Times at Ridgemont High #1 Fast Times at Ridgemont High #2

Cameron Crowen oman kirjansa pohjalta käsikirjoittama Fast Times at Ridgemont High (Kuumat kinkut) edustaa genren tuotannollisesti laadukkainta osastoa. Sen pääosissa nähdään laaja kaarti tulevia tähtösiä, joista mainittakoon ainakin sievä, muttei siveä teinityllerö Jennifer Jason Leigh, aivottoman surffiveikon roolin tulkitseva Sean Penn, sekä lyhyesti kuvassa vilahtava Nicolas Cage. Mukana ovat myös kasarikasvot Judge Reinhold ja Phoebe "Gremlins" Cates, joiden kesken nähdään maukas masturbaatiokohtaus.

Fast Times at Ridgemont High [1]
Fast Times at Ridgemont High [2]

Fast Times at Ridgemont High toistaa monta kertaa nähdyn nörtti-rakastuu-mutta-ei-saa-koska-on-nörtti -kaavan, tällä kertaa hieman terävämmällä käsikirjoituksella. Päähenkilö Markin rakkauden kohde on Jennifer Jason Leighin esittämä kiltiltä vaikuttava Stacy. Stacylla on siveästä ulkokuorestaan huolimatta niin kova kiire päästä eroon neitsyydestään, että hyväkäytöksinen ja ujonpuoleinen Mark putoaa kelkasta hyvin nopeasti, kun innokkaammat melaveikot astuvat esiin. Stacyn seksuaalista heräämistä kuvataan siinä määrin graafisesti, että rooli tarjosi Jennifer Jason Leighille ensimmäisen alastonroolinsa valkokankaalla - kyseessä on siis merkittävä elokuva.

Lisäksi kannattaa tietää, että Amerikan elokuvatarkastamo MPAA uhkasi lyödä elokuvaa X-ratingilla, joka vältettiin trimmaamalla muun muassa kohtausta, jossa kevytkenkäisen teinimisun roolissa nähtävä Phoebe Cates opettaa Leighille fellaatiotekniikkaa porkkanan avulla. Alkuperäisessä versiossa tytöt olivat uima-altaassa vailla rihman kiertämää, mutta MPAA:n läimäytyksen jälkeen kohtaus siirrettiin koulun ruokalaan. Jos joulupukki on olemassa, lisättäköön Kuumien kinkkujen leikkaamaton director's cut toivomuslistalleni.

Fast Times at Ridgemont High [3]
Fast Times at Ridgemont High [4]

Markin ja Stacyn seikkailujen lisäksi tutustumme Sean Pennin mainioon roolihahmoon Jeff Spicoliin, jonka intohimoinen surffaukseen ja pilvenpolttoon keskittyvä elämäntapa uhkaa ajaa hänen koulunkäyntinsä täysin heitteille. Judge Reinhold puolestaan esiintyy Stacyn isoveljenä, jolla on vaikeuksia työpaikkansa säilyttämisessä, sekä peniksensä hallinnassa silloin, kun punaisissa bikineissään aistikkuutta säteilevä Phoebe Cates on läsnä.

Versioinfo (23.7.2003):

Fast Times at Ridgemont High on löytänyt tiensä myös hopeakiekolle, ja tämä Collector's Edition -otsikolla varustettu dvd on julkaistu Suomessakin. Allekirjoittanut ei valitettavasti saanut levyä limaisiin näppeihinsä, vaan käytti hyväkseen Esselte Videon vanhaa keltakantista suomikasettia.

***--
keskiarvo
toimitus
3.00/5.00 (7)
 JSTPHWJMMMMK*EM
  3.0 3.0 3.0 3.0 2.5 3.5 3.0
keskiarvo
lukijat i
3.38/5.00 (21)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
 pisteet (äänet)nimeke
  14 (39)
36%
Fast Times at Ridgemont High (1982)  Fast Times at Ridgemont High (1982)Kuumat kimmat  
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8